Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 01:35 Wto 19 Cze 2018


Agrolok
Urządzenia GPS
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 07:59 Sob 15 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mio 360 z zainstalowanym programem do pomiaru pól z uchwytem i ładowarką sam. - sprzedam - 150 zł + KW
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 18:08 Wto 10 Kwi 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprzedam_____________________________
Palmtop HTC Topaz z WM 6.5 oraz zainstalowana aplikacją do pomiaru powierzchni (pełna wer. programu z licencją na to urządzenie)
cena 400zł
szczegóły na @, gg lub telefonicznie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 10:00 Pon 27 Lut 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz np. tutaj:
http://www.agrisystem.pl/rolnictwo_precyzyjne_agrisystem_systemy_i_doradztwo_dla_rolnictwa_czytaj_wiecej.php?article_id=102
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rechu1



Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 368
Skąd: Tomaszów Lubelski

PostWysłany: 15:24 Sob 25 Lut 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy orientuje się ktoś gdzie w Polsce można kupić program do jazdy równoległej?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
rooolnik



Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 629

PostWysłany: 18:20 Pią 16 Gru 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najbardziej poręczny to data logger
Program to oziexploer jest w wersji darmowej jeśli chodzi o sam pomiar
Jeśli miałby posłużyć nawigacji równoległej musiałbyś skorzystać z lepszej anteny gps i zakupić odpowiedni program
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
a_przeperski



Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 1
Skąd: Pelplin

PostWysłany: 22:56 Sro 7 Gru 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z windows CE może pracować Farm Works Mobile:
http://www.farmworks.com/products/mobile
Koszt takiego programu to 600 Euro + VAT. Ma w sobie opcję obsługi VRA (zmiennego wysiewu nawozów) i wiele innych opcji.
Myślę, że najlepsze mobilne oprogramowanie na rynku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rooolnik



Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 629

PostWysłany: 13:49 Nie 13 Mar 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukam programu do mierzenia pola na system bada lub android
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agrotechnic



Dołączył: 08 Paź 2010
Posty: 20
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 11:10 Czw 4 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chcę zakładać nowego tematu, a że mój post trochę z GPS jest związany to napiszę tutaj Smile

Jeśli interesujecie się telefonami komórkowymi, to zapewne ucieszy Was informacja, że JCB - bądź co bądź firma również rolnicza wprowadza na rynek super odporne telefony komórkowe. Dwa z czterech modeli będą wyposażone w nawigację GPS Smile

Tutaj info po polsku: (link)

A tutaj po angielsku : (link)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
david_n



Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 14
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 12:53 Wto 16 Lut 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Sprzedam Mio p350 z programem AgroPomiarGPS. Zainteresowanych proszę o kontakt na pw.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 22:14 Sob 26 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jarek1780 napisał:
Poniżej kolega pisał że mio p360 używa do pomiarów więc też posiada WIN CE
a więc czy to zda egzamin. Jeśli nie to jakie urządzenie sugerujecie do pomiarów pola i żeby można wgrać automape zależy mi na większym wyświetlaczu
Pozdrawiam

Kto CI powiedział że Mio 360 posiada win CE pisz3esz bzdury.
W mio jest windows mobile 5.0 można wgrać 6.0 a win CE to nie to samo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
jarek1780



Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 16

PostWysłany: 19:18 Sob 26 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poniżej kolega pisał że mio p360 używa do pomiarów więc też posiada WIN CE
a więc czy to zda egzamin. Jeśli nie to jakie urządzenie sugerujecie do pomiarów pola i żeby można wgrać automape zależy mi na większym wyświetlaczu
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 13:29 Sob 26 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej nie nie spotkałem oprogramowania pod windows mobile CE.Próbowałem kiedyś w Larku zainstalować Delta Area - program się zainstalował ale nie mogłem poradzić sonie z rozdzielczością ekranu (nie było widać całej strony).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
tomasz0859



Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 966
Skąd: pomorskie

PostWysłany: 13:29 Sob 26 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam na mojej Nokii 6210 Navigator już Garmina Mobile XT zainstalowanego Razz , ale w opcjach nie wiem, gdzie mam wejść aby mierzyć powierzchnię Sad . Wersja to 5.00.50s60.9. Mógłbyś powiedzieć, gdzie to się znajduje? Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarek1780



Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 16

PostWysłany: 12:33 Sob 26 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Czy na tej (link) nawigacji będzie można zainstalować jakiś program do pomiaru pola
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rooolnik



Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 629

PostWysłany: 18:59 Wto 8 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki sprzet polecicie do jazdy rownoleglej cos do opryskow jak ktos niedawno kupowal prosze o podanie ceny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 11:33 Sro 29 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że tutaj znajdziecie wszystkie niezbędne informacje: (link)
a jeśli nie to po prostu tam trzeba pytać. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
www.babcia.com.pl



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 108

PostWysłany: 21:56 Wto 28 Paź 2008    Temat postu: Re: zainteresował mnie pański post.... Odpowiedz z cytatem

lukaspom napisał:
TAZ napisał:
Tym, co mają telefony komórkowe w symbianem i odbiornik GPS muszę ogłosić, że znalazłem program, który mierzy pola w ha, dzisiaj sprawdzę, jak to dokładnie mierzy i jaki będzie błąd pomiaru, jeżeli będą zainteresowane osoby, to dam instrukcję jak to zainstalować i uruchomić no i jak zmierzyć pole i je zapisać w bazie danych. Ten program to Garmin Mobile XT, na pewno chodzi na symbianie S60v3, nie wiem jak to wygląda ze starszymi (S60v2 i S60v1), ale na 80% chodzą Very Happy więc wszyscy co mają nokie "N-series" i "E-series" i moduł GPS mogą zamienić swoje zabaweczki na tanie gps-y (koszt takich telefonów i modułu średnio nie przekracza 600zł), program mam zainstalowane na mojej noki E61 i przed chwilą zainstalowałem na N73 mojego brata i działa Very Happy

Rozumie że na Pańskiej noki e61 działa bez zarzutów,czy mógłby Pan przesłac instrukcję jak to zainstalować i uruchomić no i jak zmierzyć pole i je zapisać w bazie danych.Dziękuje i pozdrawiam.


Ja jestem jak najbardziej zainteresowany tym zagadnieniem Smile Jeżeli to możliwe to prosze o instrukcje jak mierzyc tym programem i jaki jest bład pomiaru?Program użytkował bym z telefonem Nokia N95 8GB.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lukaspom



Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 1

PostWysłany: 08:42 Wto 9 Wrz 2008    Temat postu: zainteresował mnie pański post.... Odpowiedz z cytatem

TAZ napisał:
Tym, co mają telefony komórkowe w symbianem i odbiornik GPS muszę ogłosić, że znalazłem program, który mierzy pola w ha, dzisiaj sprawdzę, jak to dokładnie mierzy i jaki będzie błąd pomiaru, jeżeli będą zainteresowane osoby, to dam instrukcję jak to zainstalować i uruchomić no i jak zmierzyć pole i je zapisać w bazie danych. Ten program to Garmin Mobile XT, na pewno chodzi na symbianie S60v3, nie wiem jak to wygląda ze starszymi (S60v2 i S60v1), ale na 80% chodzą Very Happy więc wszyscy co mają nokie "N-series" i "E-series" i moduł GPS mogą zamienić swoje zabaweczki na tanie gps-y (koszt takich telefonów i modułu średnio nie przekracza 600zł), program mam zainstalowane na mojej noki E61 i przed chwilą zainstalowałem na N73 mojego brata i działa Very Happy

Rozumie że na Pańskiej noki e61 działa bez zarzutów,czy mógłby Pan przesłac instrukcję jak to zainstalować i uruchomić no i jak zmierzyć pole i je zapisać w bazie danych.Dziękuje i pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
www.babcia.com.pl



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 108

PostWysłany: 16:51 Pon 14 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Garmin GPS 60 a Garmin GPSmap60???Zastanawiam sie nad kupnem jednego z nich i w związku z tym mam pytanie: czym w praktyce różnią sie te modele?czy GPSmam jest dokładniejszy w pomiarze pól?Dodam,ze GPS głownie służył by mi do pomiaru areału i ze różnica cenowa miedzy wyżej wymienionymi modelami sięga 200zł.(jak dla mnie to jest dużo i nie chce przepłacić).Z góry dziękuje za rady Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TAZ



Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 6

PostWysłany: 22:24 Wto 8 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj się pobawiłem w mierzenie i muszę powiedzieć, że naprawdę jestem mile zaskoczony Very Happy największy błąd jaki miałem to 3% Very Happy sprawdzałem działka miała 1,02ha (według starych pomiarów) a mi pokazało 0.99, a jak mierzyłem drógi raz to wyszło mi podobnie trochę więcej niż 1ha, zależy po prostu jak idziesz granicą Very Happy dokładność przeszła moje oczekiwania Very Happy naprawdę jestem zadowolony Very Happy najpierw zmierze tacie wszystkie działki, a potem sąsiadom pomierze i mi się odbiornik gps zwróci ( mam TOMTOM WIRELESS GPS MkII - taki był razem z telefonem, a na allegro takich nie widziałem, ale to chyba jakiś taki tam zwykły moduł za jakieś 100-150zł). Jak ktoś ma problemy z tym programem to niech napisze na forum, to dam szczegółowoą instrukcję (link do ściągnięcia i jak to zainstalować i dodać mapy) albo niech się na gg odezwie (zwykle niewidoczny) - 239794
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Izydor



Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 447
Skąd: wielkopolska, Wysoka

PostWysłany: 18:44 Wto 8 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo ciekawe. Ciekawy jestem jaka bedzie dokładność. Napisz kkolego jak to wyszlo jeśli już sprawdziłes to całe.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
TAZ



Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 6

PostWysłany: 11:12 Wto 8 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tym, co mają telefony komórkowe w symbianem i odbiornik GPS muszę ogłosić, że znalazłem program, który mierzy pola w ha, dzisiaj sprawdzę, jak to dokładnie mierzy i jaki będzie błąd pomiaru, jeżeli będą zainteresowane osoby, to dam instrukcję jak to zainstalować i uruchomić no i jak zmierzyć pole i je zapisać w bazie danych. Ten program to Garmin Mobile XT, na pewno chodzi na symbianie S60v3, nie wiem jak to wygląda ze starszymi (S60v2 i S60v1), ale na 80% chodzą Very Happy więc wszyscy co mają nokie "N-series" i "E-series" i moduł GPS mogą zamienić swoje zabaweczki na tanie gps-y (koszt takich telefonów i modułu średnio nie przekracza 600zł), program mam zainstalowane na mojej noki E61 i przed chwilą zainstalowałem na N73 mojego brata i działa Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
volf6



Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 66

PostWysłany: 15:42 Czw 24 Kwi 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, a czy Mio H610 też nadawałby się do pomiaru pól i jaki program trzeba zainstalować? Niestety jestem zielony w tym temacie, może ktoś coś wie...
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
suchodolak



Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 347

PostWysłany: 19:53 Pon 14 Kwi 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sSpróbuj programem ozi Explorer w wersji darmowej dziala godz po godzinie trzeba go wyłączyć i ponownie włączyć ,problem jest w tym aby program obliczal pow za pomoca dobrego wzoru
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Peron



Dołączył: 26 Cze 2006
Posty: 509

PostWysłany: 19:39 Pon 14 Kwi 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm... Pomierzyłem kilka poł tym GPS TUNERem i musze powiedzieć, że zbyt dokładny, to on nie jest. Ciekawe jak Agropomiar by policzył na tych samych działkach? No ale póki co nie mozna nigdzie na necie znaleźc linków do "darmowych "wersji tego programu Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach