Skocz do zawartości
CKU

Technologia winiarstwa - studia podyplomowe

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz drugi na a Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu ruszyła rekrutacja na podyplomowe studia z zakresu

„Technologii winiarstwa”.

 

 

Program studiów podyplomowych: „Technologia winiarstwa” uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z technologią produkcji wina i uprawą winorośli.

Studia podyplomowe z zakresu Technologii winiarstwa skierowane są do słuchaczy chcących dogłębnie poznać proces produkcji wina z winorośli uprawianej w Polsce, co w dobie obecnie wzrastającego zainteresowania i rozwoju tej branży jest niezwykle pożądane. Absolwent studiów podyplomowych zostanie przygotowany do podjęcia pracy w winnicy i winiarni, będzie posiadał wiedzę z zakresu podstaw uprawy winorośli oraz winifikacji win białych, czerwonych, a także win specjalnych. Dzięki proponowanemu programowi studiów absolwent zostanie zapoznany z prawnymi i ekonomicznymi aspektami uprawy winorośli i produkcji win w Polsce oraz krajach UE, podstawą projektowania winiarni, a także sposobami oceny jakości surowców i produktów finalnych, z uwzględnieniem najnowszych metod analitycznych i technik instrumentalnych.

Więcej informacji: na stronie up wrocław

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To ciekawe studia, ale skierowane chyba tylko do pasjonatów. Trudno gdzieś wykorzystać taką wiedzę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...