Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maciek0zielinski
Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 1 Skąd: Polska
|
Wysłany: 14:07 Pon 2 Mar 2015 Temat postu: |
|
|
Dobra posadzka do mleczarni musi wytrzymać wysokie obciążenie, to jest podstawa. Ważne żeby posadzka łatwo się czyściła i nie ślizgała. Najlepsza do tego będzie posadzka żywiczna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sabin
Dołączył: 02 Gru 2014 Posty: 4
|
Wysłany: 13:43 Pon 16 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
Posadzka w mleczarni musi także wytrzymywać spore obciążenia dlatego w pełni się zgadzam że zastosowanie wylewki żywicznej, która ma najwyższą odporność mechaniczną będzie jedynym słusznym rozwiązaniem. Jeśli pytasz o posadzkę do mleczarni także w kontekście firmy, która jest wstanie wycenić oraz wykonać taką wylewkę to odsyłam do firmy Epox z Łodzi, możesz liczyć na bezpłatną wycenę. Firma godna polecenia ze względu na swoje doświadczenie i bardzo profesjonalne realizacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarecki77

Dołączył: 17 Gru 2014 Posty: 33
|
Wysłany: 19:21 Nie 8 Lut 2015 Temat postu: |
|
|
Terakota czy inne rodzaj podłoża raczej odpadają. Obecnie w tego typu obiektach (mleczarnie, zakłady przetwórstwa owoców i warzyw, mięsa itd) stosuje się przede wszystkim posadzki żywiczne. Dlaczego?
Bo odporne na różnego rodzaju środki chemiczne, kwasy, uszkodzenia mechaniczne. Łatwo ją utrzymać w czystości, cechuje się pełną szczelnością, można ją zastosować na różne podłoża. No i spełnia wymogi higieniczno-sanitarne.
Moja propozycja to posadzka Eurofloor TF PU CEM, poliuretanowa. Ale lepiej dopytaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brad60
Dołączył: 05 Sty 2015 Posty: 11
|
Wysłany: 08:56 Sob 7 Lut 2015 Temat postu: Jaka podłoga do mleczarni? |
|
|
Jaki rodzaj podłogi, podłoża zastosować do mleczarni - tak aby spełniała wysokie wymagania higieniczno-sanitarne? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|