Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz35

|
Wysłany: 11:12 Wto 10 Paź 2017 Temat postu: |
|
|
ja mam 2 myśliwskie teriery i problem z glowy.a tak w ogole to czystość przede wszystkim, poskuwać stare tynki i podłogi, porządnie wymurować, pozalepiać dziury i usunąć gruz, śmieci. Podlłogi najwarzniejsze. Szczur nie będzie miał gdzie się schować i krzewy, trawe pokosic naokolo |
|
Powrót do góry |
|
 |
ediko
|
Wysłany: 14:38 Sro 19 Sie 2015 Temat postu: |
|
|
Jak pójdziesz do sklepu z artykułami gospodarczymi na pewno doradzą ci odpowiedni środek |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam13 Gość
|
Wysłany: 16:06 Sro 12 Lis 2014 Temat postu: |
|
|
Jeśli sąsiad nie będzie walczył ze szczurami to i tak po twojej walce sprowadza się do twojego gospodarstwa. Czym walczyć, tylko trutki i to różnorodne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
roltex
|
Wysłany: 16:24 Pon 22 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Widzę, że nie tylko "moje" szczury nie jedzą trutki. Droga jest taka łapka na szczury? |
|
Powrót do góry |
|
 |
maksiura
|
Wysłany: 22:07 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Ze szczurami jest ogólnie problem, bo faktycznie nie zawsze chcą jeść trutki. Są chyba mądre bo najpierw trochę spróbują a dopiero po pewnym czasie jak nic im nie jest to zjedzą resztę.
Ja próbowałem, ale w końcu kupiłem żywołapka na szczury i w końcu mam problem z głowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
kondziox
|
Wysłany: 11:04 Pią 15 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Tchórza likwidujemy kupując w aptece cyjanek lub arsenik , bierzemy jajko robimy dziurke do sierodka wsypujemy trucizne i zaklejejamy tą dziurke nastepną skorupką i kładziemy w to miejsce które urzoduje tchórz |
|
Powrót do góry |
|
 |
LUKAS616
|
Wysłany: 06:45 Czw 14 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Mam problem z tchórzem. Jak można go przepędzić lub zlikwidować. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kondziox
|
Wysłany: 16:23 Nie 10 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Sposób nr.2
Potrzebne rzeczy:
- beczka (beczkowata) 1m wysokości
- woda
Na betce robimy ruchomy dekiel w jedną stronę. Na dekiel stawiamy pokarm i szczur stając na dekiel wpada do beczki do do połowy wypełnioną wodą. W wodzie stawiamy grzybka około 3cm nad wodą. Po wpadnięciu szczura do beczki szczur zaczyna piszczeć. Szczury słysząc pisk spieszą na ratunek wpadając do beczki. System jest sprawdzony bo u mnie było cała beczka szczurów. Po tych dwóch sposobach szczurów u mnie już niema. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kondziox
|
Wysłany: 14:18 Nie 10 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Mam sposób sprawdzony : 1 kilogram cukru
1 kilogram gipsu
Wszystko wymięszać razem. I mięszanke postawić w naczynku i koło tego postawić wodę i szczury zginą. Sposób spraktykowany bo umnie bez noc zdechło 118 sztuk zdechło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Casper
|
Wysłany: 20:35 Sro 5 Mar 2008 Temat postu: Re: Ugotować zdechlaczka |
|
|
Lordaxeda napisał: | albo zdechłego cielaka (przy porodzie albo po nieudolnym leczeniu na płucka)ugotować, pokroić w kostki i dawać szczurom. A trzeciego albo czwartego dnia wymieszać mięso z trutką. |
Masz pomysły, nie ma co...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lordaxeda
|
Wysłany: 14:24 Pią 29 Lut 2008 Temat postu: Ugotować zdechlaczka |
|
|
albo zdechłego cielaka (przy porodzie albo po nieudolnym leczeniu na płucka)ugotować, pokroić w kostki i dawać szczurom. A trzeciego albo czwartego dnia wymieszać mięso z trutką. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 276 Skąd: Jasło (na dole mapy IIIa/b)
|
Wysłany: 11:42 Nie 3 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
jasne a szczury Cie nie zjadły?
mi wczoraj jednego pies zadusił... |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin82

|
Wysłany: 10:41 Nie 3 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
arkoarek napisał: | dziękuje wszystkim za rzeczową dyskusje
proszę moderatora o zamknięcie tematu |
polecamy się  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arkoarek
|
Wysłany: 00:18 Nie 3 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
dziękuje wszystkim za rzeczową dyskusje
proszę moderatora o zamknięcie tematu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 12:39 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
No dobrze troszke zarozumiały jestes przyjacielu, (ogólnie z twoich postów wynika)
niebędę Cie dreczył po prostu mam dużo wiecej złych wspomnien odnosnie współpracy z weterynarzami.. wiekszosc patrzy za kasą niz jest chętnych [pomóc
chociaż znam kilku którym niewiele mozna zarzucić..
Drażni mnie kiedy urzednicy i np. lekarze wymądrzaja sie nasmiewajac z cudzej niewiedzy, lub przestawiaja starszych, głupotę mozna wysmiewac oczywiscie lecz nie niewiedze, przepraszam za złośliwości lecz nie przepadam za protekcjonalnym traktowaniem i śmieszy mnie gdy ktoś zasłania sie papierem a g.. tak naprawde wie...
(zaznaczam ze nie do Ciebie ostatnie słowa.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 10:45 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | byle (słowo zostało usunięte) mnie nie obrazi |
o , argumentow brak . Zaczynamy rzucac tymi na trzy litery ?
I jeszcze cytat na koniec tej jakze glebokiej intelektualnie dyskusji :
"Lecz czasu, gdy przeminie, już za nic nie kupim,
więc nie trzeba go tracić rozmawiając z głupim." |
|
Powrót do góry |
|
 |
nina-pl
|
Wysłany: 12:43 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
marcin82 napisał: | już by mógł się zacząć sezon prac polowych, żeby tam ludzie wyładowywali napiecia, bo zauważyłem, że na forum jest coraz mniej konkretów a coraz więcej próżnego gadania  | Szczerze mówiąc ciągnie mnie w pole jak Kozaka do stepu ,jak w przyszłym tygodniu się nie spie...doli pogoda to zacznę przymiarki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin82

|
Wysłany: 00:10 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
już by mógł się zacząć sezon prac polowych, żeby tam ludzie wyładowywali napiecia, bo zauważyłem, że na forum jest coraz mniej konkretów a coraz więcej próżnego gadania  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 00:00 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
byle (słowo zostało usunięte) mnie nie obrazi za głupi jestes.. ale chociaz zabawny...
wydaje sie ze masz jakies problemy ze sobą.. spróbuj poradzic sie jakiegos lekarza (ale nie po fachu;)chociaż.......heheh spij słodko.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tina
|
Wysłany: 17:26 Sro 30 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
arkoarek napisał: |
no widzisz kolego czasy się znieniają teraz sztab się zbiera na obrady na forum a nie jak kiedyś z motyką lata wkoło stodoły |
A jak taki sztab przedłuży obrady to w efekcie i szczury wyginą ...z głodu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 16:32 Sro 30 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | no widzisz sam mi racje przyznajesz inni też tak myślą o tobie jak ja... |
no i nie pozwalasz mi zakonczyc tej dyskusji , znowu nie zrozumiales. Wyjasniam ostatni raz : nie chodzilo mi tematyke rozmow , tylko o bardzo ograniczona zdolnosc / przepraszam za niezrozumiale dla ciebie slowo / percepcji , rozmowcow takich jak ty . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 23:44 Wto 29 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
rzeczywiscie troszkę odbiegliśmy od tematu co do szczura dobrze jest
przyzwyczajac je do jedzenia sypiac ziarno a po pewnym czasie dodac trutki wtedy wieksza czesc sie zatruje trzeba jednak pamietac o innych zwierzetach aby sie nie zatruły.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nina-pl
|
Wysłany: 11:34 Wto 29 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
tez lek.wet. napisał: | Ukasz52 napisał: | cwany jestes no ale zobaczymy.. pozyjemy i sie okaze jak długo bedziesz taki kozak.. gadasz z rolnikami wiec twoimi pracodawcami... pare razy popyskuj to własne buzy zeżresz z głodu....hehehehehe |
EOT z mojej strony , zbyt duzo mam na codzien takich dyskusji , pracodawco , nie pochlebiaj sobie | Panowie jak dzieci... spotkajcie się ,dajcie sobie w mordę kilka razy najlepiej ,ale nie róbcie takiej awantury publicznie , jakoś tak nie smacznie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 09:12 Wto 29 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
no widzisz sam mi racje przyznajesz inni też tak myślą o tobie jak ja... |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 09:06 Wto 29 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | cwany jestes no ale zobaczymy.. pozyjemy i sie okaze jak długo bedziesz taki kozak.. gadasz z rolnikami wiec twoimi pracodawcami... pare razy popyskuj to własne buzy zeżresz z głodu....hehehehehe |
EOT z mojej strony , zbyt duzo mam na codzien takich dyskusji , pracodawco , nie pochlebiaj sobie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|