
pióro
Members-
Liczba zawartości
430 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Neutral-
ubojnia gosz rżnie na 2 samochodach po 1,2 ton jedyne co to można się dogadać na 1%żeby pożniej dodał
-
na lipca mam kurczaka z czarnego , będę pierwszy raz brał zobaczymy czy dobre inni chwalili . jajka ma swoje nie supuje skąd się da no, zobaczymy
-
trzeba znaleść ubojnie która zgodzi się wziąśc kurczaka , póżniej oni muszą przetrzymać go w chłodni i dać mięso do badania jak w mięsie nie wyjdzie to kurczak schodzi normalnie jak bez salmonelli ajak wyjdzie w mięsie to już (słowo zostało usunięte) . nie wszyscy chcą brać bo koszty chłodzenia , najlepiej sie dogadać i przed zdawaniem samemu zrobic badania mięsa i dobrym wynikiem zdawać ale na to musi zgodzić się ubojnia. sam się nalatałem , nagadałem ale jakos się udalo , nie chciałem ryzykować 2 proby
-
racja chodziło mi o kurczaka.czy wy macie problemy z solmonellą?u mie już 2 razy wyszla salmonella nieurzędowa
-
od lipca lek. wet. pobiera tylko próby podeszwowe i nie ma mowy o innych. jeszcze pakuje je w bezpieczną kopertę
-
jeśli czodzi o doshe to nie wim czy mają dobra pasze ale to ludzie bez skrupułów jak coś nie wyjdzie to po trupach a odzyskają swoje pieniądze typu podjeżdżanie zbirów w czarnym samochodzie żadnych układów
-
czy ktos zdawał stado z salmonellą za ile i gdzie. podobno powiatowy lek. wet. decyduje gdzie ma być zdawane.u nas zestawy do pobierania wymazów podeszwowycz przywozi lek. i wklada w ;bezpieczna; koperte i sami zawozimy do laboratorium
-
czy ktoś mial pisklaka ze sławna?
-
pytam się czy sądobre a nie jaka rasa .jak się howają czy są dobre osiągi , jakie upadki? może ktos od nich bierze to prosze o informacje
-
czy ktoś miał pisklaka z hama bis . może ktoś wie jaką maja jakośc
-
nie zgadzam się że pisklak jak przyjeżdża to musi być duży aby ładnie usósł w 1 tyg. to wogóle nie ma znaczenia . pisklak jak jest z pierwszego jajka jest mały ale przewaznie zdrowy trzeba dobrze howac to ma się wyniki .1 doba mija podaję antybiotyk na slepo nie ma czasu na biogram ten robię póżniej no i prestarter podaje dluzej
-
przebiurkę robi się jak kurczak ma 5 tyg. i 3 lub 4 dni . powinien mieć 2,4 lub 2,5 kg nie może mieć miej . to jest PRZEBIURKA więc wybieramy największe reszta ma szansę jeszcze podrosnąć .to ma też dobre strony bo miej paszy idzie , przeluzniarz kurnik no i kasa troche szybciej
-
za krótko podajecie prestarterkę dobrze odchowany pisklak to jak dziecko jak na początku dobrze ruszy to póżniej miej klopotów. robisz przebiorkę w 5 tyg. gosciu masz 2,05 nie wstyd ci zdawac takie gówno. po uboju ile TO ma myslisz że zawsze idą na rożeno póżniej leży takie coś w ladzie sklepowej iwstyd . ludzie mówia że hodowcy zamiast jeczeć powinni sie wziązc za robotę bo kurczak jest obrzydliwy takich wag sie nie zdaje. najszybciej zdajesz 5 tyg. i 3,4 dni i musisz miec z przebiorki co najmiej2,4kg.
-
ubojnia lech-drób nie jest bankrutem moze cienko przędzie ale dalej stoi . oni sie nie poddadzą zbudowali jasami od podstaw .zdaję do nich od poczatku i dobiero teraz żle płacą ale to największa ubojnia na pomorzuno i najładniejsza . troche prezes przeinwestował w rozbudowie ale sekretarke maja ładną i nowe BMW
-
leczę sam ale z biogramu .jest przecież wiele czynników , tzeba zapobiegać tym ccchorobą. ilość scielenia kurnika ,pryskanie słomy ,odbowiednia wentylacja nawet jak są małe .dużo jest rzeczy na które trzeba zwracać uwagę.jak długo podajecie prestarterkę?