
maniek123
Members-
Liczba zawartości
1 056 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Neutral-
też rec 81 i rzeczywiscie jest problem. Ja mam na hali 10 małych wentylatorów ii 2 duże. Problem polega na tym że sterownikowi jest ciężko to wszystko obracać w systemie pracy jednosekcyjnej. U mnie doszło do tego że jeden ze sterowników się spalił, nie wytrzymały nawet zabezpieczenia. Teraz mam to ustawione w sytemie trzy sekcyjnym i nie ma problemu. To znaczy co drugi wentylator włacza się od razy z regulacja predkości. pozostałe małe wentylatory to sekcja druga, i właczają się z maxymalną predkością gdy sekcja pierwsza nie daje rady. Gdy ochłodzą wyłaczają się automatycznie. Duże wentylatory to sekcja trzecia, które też od razu chodzą na maksimum predkości. Po zastosowaniu systemu 3 sekcyjnego nie ma problemów ze sterownikami. hala ma 1200 m.kw.
-
mam jeden cały kurnik w FARMIE żuromin bardzo dobre linie paszy, oraz systemy wentylacyjne bez żadnych zastrzeżeń i udało się trochę potargować z ceną
-
ale to chyba przy 22% vacie
-
moje brojlery śpia od 10 do 42 doby dwa razy w ciagu doby , po 1 godz 4-5 i 16-17
-
Nie będzie wyborów szefów PiS w okręgach. Kaczyński sam wybierze swoich pełnomocników i to jest właśnie demokracja w wykonaniu prezesa
-
zachecam do dyskusji na nowo załozonym temacie HYDE PARK, tam mozemy poruszac wszystkie sprawy które nam- leżą na wątrobie
-
zachecam do dyskusji na nowo załozonym temacie HYDE PARK, tam mozemy poruszac wszystkie sprawy które nam- leżą na wątrobie
-
zachecam do dyskusji na nowo załozonym temacie HYDE PARK, tam mozemy poruszac wszystkie sprawy które nam- leżą na wątrobie
-
zachecam do dyskusji na nowo załozonym temacie HYDE PARK, tam mozemy poruszac wszystkie sprawy które nam- leżą na wątrobie
-
zachecam do dyskusji na nowo załozonym temacie HYDE PARK, tam mozemy poruszac wszystkie sprawy które nam- leżą na wątrobie
-
ponieważ wiele tematów wymyka nam się spod kontroli i niepotrzebnie wrzucamy je do tematów specjalistycznych typu, "cena brojlera", proponuje i zakładam HYDE PARK, gdzie każdy drobiarz bedzie mógł powiedziec wszystko co lezy mu na wątrobie. Mam nadzieje że admin, mnie nie usunie. Zachecam do dyskusji
-
ja kupiłem ostatnio za 1,56,-zł brutto ze wszystkimi szcepieniami
-
a jak wygląda sytuacja z rzeszowskim RES DROBiem, prosze o informacje, czy na raz zabieraja, po jakim czasie placą, czy w terminie, jak się wogóle współpracuje?
-
zakładam ten temat, abysmy tutaj , my hodowcy, mieli mozliwość wymiany lub odsprzedania sobie nawzajem różnego rodzaju towarów, urządzeń,materiałów, wszystkiego co jest nam potrzebne w procesie produkcji. a u nas na dana chwilę zbyteczne Np , ja ostatnio w taki sposób, od zaprzyjaźnionego fermiarza kupiłem agregat. Ponieważ są to w znacznej mierze rzeczy o większych gabarytach, proponuje poza kontaktem do siebie (nr telefonu), podawać województwo. to bardzo ułatwi sprawę.
-
mylisz się sariuz i nie znasz absolutnie systemu franczyzowego. Aby miec włąsnego McDonaldsa, nalezy dysponować kwotą 1,2 miln złoty. Pozostała kwota (w tym działka, budowa obiektu, pozwolenia itd, itd, są po stronie McDonaldsa), Oni równiez wybieraja odpowiednią lokalizację , a nie ty. Robisz 6 miesięczne szkolenie , a potem tylko zarabiasz. Jak cie to interesuje , to sie dobrze z tym zapoznaj, a nie "strzelaj z ucha", "wie że dzwonią ale nie wie w którym kościele" ale abstra(słowo zostało usunięte)ąc , nie ma to żadnego związku z budową kurnika. Może tylko taki że mój kolega były fermiarz, sprzedał dwa swoje obiekty, w 2007r zrobił se jednego McDonaldsa, no i................ widzę jak teraz żyje. Jak z nim ostatnio rozmawiałem mówił mi że jest szansa że z planach firmy w 2014r ma szanse na drugą lokalizację. I mówił mi jeszcze jedno, że kurczaki które tam przerabiają, broń Boże , nie pochodzą z Polski........................