
Yayo
Members-
Liczba zawartości
111 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralConverted
-
LOCATION
mazowieckie
-
OCCUPATION
małorolny
-
To uczucie gdy masz pełną produkcje, magazyn pusty a ty zastanawiasz się czy dokupić jaj bo cena jest tak niska że, boisz się wpadki.
-
http://www.pudelek.tv/video/Maklowicz-w-mocnej-kampanii-30-milionow-kur-w-Polsce-to-maszynki-do-produkcji-jajek-Sa-zamkniete-stres-walki-kanibalizm-11648/ Już nie lubię Makłowicza. Nic dziwnego, że nie ma świąt, przynajmniej dla tych mniej zaradnych. Dioksyny, otwarte klatki co roku to samo. Jaja w górę 😁
-
Jak ja nie cierpię idiotów.
-
Trochę w innym temacie. Jakie ceny koledzy?
-
Więcej cukru
-
Ta która ci Prawde powie
-
Takich jak ty w necie nazywa się hejterami a w drobiarstwie hien....
-
Za czasów komuny towarzysz Gierek wprowadził zakłady drobiarskie na wzór tych francuskich i nie było pośredników i hodowca żył wszyscy wiedzą jak. Po przemianach ustrojowych zakłady zlikwidowali i rynkiem sterują pośrednicy i hodowcy MUSZĄ stawiać nowe kurniki, brać nowe kredyty, robić coraz większe długi w paszarniach, by tylko się utrzymywać przy życiu. A kolego we Francji jak było tak jest, nic się PRAWIE nie zmieniło i w SKANDYNAWII i w innych krajach zachodnich śmieją się z POLACZKÓW. P.s. Pewnie Cie bardzo boli, że co poniektórzy kupują sobie bryki za kilkaset tysi a ty nie możesz przełknąć śliny bo raz na kilka lat była górka. Uwierz też bym chciał mieć zarobki adekwatne do pracy którą wykonuje. Ale się nie układa taki kraj.
-
ile tych kurek???Mało 12-15 tyś.
-
Szukam odchowanej kurki! 16 tygodniowej na luty lub okolice.
-
Cena bez zmian. Magazyn po świętach wyczyszczony. Od stycznia cena w góre, przynajmniej od drugiej polowy.
-
Niestety potwierdzam. Mój dietetyk kazał jeść nie więcej jak 2 na tydzień. Magazyn na zero
-
Moze jeszcze wytlaczanki sa za darmo bo 23,5 gr za transportowke podzielic na 30 jaj to jest rowne 0 przecie. Tacy jak ty specjalnie wypisuja bzdury o naszych kosztach bo sprawia im satysfakcje podnoszenie producentowi cisnienia. Ratuje cie to ze przecietny fermiarz nie ma czasu aby wiekszosc produkcji samemu rozprowadzic i musi tobie oddac jajo po idiotycznej cenie, bo musi produkcji pilnowac. Masz szczescie ze 10 lat temu przepisy dot zakladow pakawania byly niedoprecyzowane bo dzis juz nie moglbys sprzedawac
-
Czyżby szwedzka używka miała być wstawiana?
-
http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kulinarna,643/wielki-kant-z-wiejskimi-jajami,60574.html oczywiscie nie ma odpowiedniego organu ktory moglby sie tym zajac.