Skocz do zawartości

brat 51

Members
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

Converted

  • LOCATION
    wielkopolska
  • OCCUPATION
    rolnik
  1. brat 51

    bimber

    Na cukrze … to nie musisz czekać długo , 5 dni starczy , najważniejsza jest temperatura ; zacier –około25 -30 stopni , a destylacja – ostrożnie max 80 st . Smak można poprawić na różne sposoby ; wrzucając jałowiec , mieszając z jakimiś kompotami ( otrzymujesz wtedy nalewkę ) , lub zrobić przepalankę (ładny kolor i niezły smak ) . Co do aparatury to ja zacier robie w zwykłym garnku z grzałką akwariową i dobrze to okrywam .Do destylacji używam szczelnie zamkniętego garnka z termometrem .Chłodnice zrobiłem z cienkiej rurki miedzianej ,zanurzonej w wodzie . W skrócie to tak wygląda ,mógłbym w szczegółach opowiadać ale muszę pędzić bo mi się przeleje.
  2. Jest jeszcze jedna możliwość : Internet komórkowy na kartę ,3gr za 100 kb danych ,bez abonamentu, ale tylko w plusie .
  3. brat 51

    bimber

    Legalne ,legalne , to co sam wypijesz .A z czego chcesz to robić ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...