kissmy... 0 Napisano 20 Marca 2007 a czy orientuje się ktoś czy można zdawać te egzaminy w innych placówkach niż ta w Łowiczu bo z tego co mi wiadomo żadna szkoła nie prowadzi już rekrutacji/naboru na sesje jesienną (jest ona przeznaczona tylko dla tych osób, które nie zaliczyły jakiegoś przedmiotu/przedmiotów w sesji wiosennej) czy może ktoś wie czy można się jeszcze gdzieś zapisać na egzaminy eksternistyczne? jeśli tak to gdzie? (mi najbardziej odpowiadają województwa wielkopolskie i kujawsko -pomorskie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 20 Marca 2007 Jest dobra szkoła rolnicza w Kościelcu koło Koła w Wielkopolsce, ale na sesję wiosenną już się chyba nie zdążysz załapać, ale zadzwonić nie zaszkodzi. Osobiście mogę ją polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 20 Marca 2007 co do szkoły w Kościelcu to sprawa wygląda następująco (pozwolę zacytować sobie całą treść wiadomości jaką otrzymałem, muszę przyznać, że bardzo wyczerpująca) " Nabór do szkól eksternistycznych został zamkniędy. Nowego naoboru nie będziemy prowadzić." jest to oryginalna treść wiadomości;p pozostaje mi pogratulować kompetencji osobie, która tej odpowiedzi udzieliła; powracając do tematu może być problem ze znalezieniem innej placówki ale edukacja@intedu.pl nadal mi tego zadania nie ułatwia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 21 Marca 2007 co ja wiem Kościelec nie rekrutuje, jedynie myśli nad zaocznymi, i internistycznie nie prowadzili, jedynie przez rok zakieś tam szkolenie, próbowałem sie tam wbić i mi powiedzieli że dostali jakieś tam pismo i żeim nie wolno już, a tych co przyjeli będą odsyłać i wycofywac papiery. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 22 Marca 2007 co ja wiem Kościelec nie rekrutuje, jedynie myśli nad zaocznymi, i internistycznie nie prowadzili, jedynie przez rok zakieś tam szkolenie, próbowałem sie tam wbić i mi powiedzieli że dostali jakieś tam pismo i żeim nie wolno już, a tych co przyjeli będą odsyłać i wycofywac papiery. no właśnie dlatego się zastanawiam dlaczego CKU w Łowiczu jest wyjęte spod prawa, ponieważ to ustawa reguluję kwestię egzaminów eksternistycznych i chyba właśnie dlatego nie można ich już przeprowadzać a szkolenie na PPR jest co najmniej podejrzane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 22 Marca 2007 Witam. Nie strasz mnie że jakieś podejrzane, w sumie ma sie zmienić prawo w czerwcu, ale jeszcze nie jest w dzienniku ustaw więc jak narazie nie obowiązuje, i ktoś wykorzystuj luke. A pisma podochodziły m.in. w Kościelcu. W Kościelcu nie bylo eksternistycznych. Ma ktos nowe wieści z przebiegu egzaminów ?????????? POZDROWIONKA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 22 Marca 2007 " Nabór do szkól eksternistycznych został zamkniędy. Nowego naoboru nie będziemy prowadzić." to prawdopodobnie oznacza, iż egzaminy eksternistyczne były czy też są jeszcze przeprowadzane w sesji wiosennej także jest bardzo zastanawiające dlaczego tylko jedna placówka (w Łowiczu) prowadzi zapisy na egzaminy eksternistyczne w sesji jesiennej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 24 Marca 2007 HEJ W ŁOWICZU WIEDZĄ TYLKO JAK KASE ZROBIC , W TYM CAŁA PRAWDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 24 Marca 2007 W ŁOWICZU WIEDZĄ TYLKO JAK KASE ZROBIC , W TYM CAŁA PRAWDA kasy nie robią w Łowiczu pomyśl ile płacisz za egzaminy a ile za dostęp do materiałów szkoleniowych (czyli szkolenie);d mi się nasuwa tylko jeden wniosek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 24 Marca 2007 Kissmy masz racje, no i dobrze że tak jest, nie widzi mi sie chodzić zaocznie, mam nadzieje że się zaliczy i będzie ok. Jak narazie człowiek ma dosyć zawrócona głowe. (gg 333 337) POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 24 Marca 2007 KTO ZDAJE W MAJU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 25 Marca 2007 KTO ZDAJE W MAJU? w maju?? czy to jest przedłużenie sesji wiosennej czyli zimowej?? i czy zdaje ktoś (ewentualnie już zdawał) egzaminy eksternistyczne na technika rolnika w innej szkole niż CKU w Łowiczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 25 Marca 2007 WITAM.W maju, ja zapisałem się w pod koniec stycznia, więc nie wiem czego to jest przedłużenie, nie mam pojęcia jak to jest prawidłowo ważne że zdaje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
serekb 0 Napisano 30 Marca 2007 30marzec2007 Egzamin zdany , egzaminatorzy wymagający ale w porządku, materiały które macie to jeden wielki bałagan, w weielu przypadkach są całkiem inne pytania , to niepotrzebnie wydane pieniądze, bo szkoła w Łowiczu może dać progam nauczania , ty się tylko musiś nauczyć i przyjechać na egzaminy a ten cały system w którym opiszemy testy to kant i wydane niepotrzebnie pieniądze, napewno nie da się go zdać bez uczenia się , wymagania są takie same jak dla kończących technikum, egzaminatorzy nawet tych materiałów z internetu na oczy nie widzieli, a program programem są zawsze 3 pytania trzeba odpowiadać na wszystkie nie łudzćie się, że ktomuś się uda od tak.. Uważajcie na gospodarstwo domowe, pytania dotyczą w 50% chróbprzewodu pokarmowego, zatruć, chorób cywilizacyjnych, są pytania o agroturystyce, gospodarstwie domowym, np. co wpływa na klimat mieszkania, jaki powinienć, makijaż i takie tam... nauczcie się o pszczołach, koniach, uzdach, owcach,karpiach itp.jest wszystko , zmianowanie, płodozmian, standaryzacja , z ekonomiki SWOT i marketingu mix cał, cena, produkt, promocja, dystrybucja, dziewczyny z tego gospodarstwa to nauczcie cię chorób i objawów zakażnych, pokarmowych, ja miałam np. Omów objawy i przyczyny powstawania zatruć grzybamii jadem kiełbasianym, czynniki wpływające na klimat mieszkania, jakie funkcje pełni mieszkanie w zaspokojenu potrzeb mieszkańców była agroturystyka , turystyka wiejska.Mówie wam egzaminatorzy są naprawdę wporządku ale wiedzę trzeba mieć życzę powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 30 Marca 2007 thanks za info no i oczywioście gratuluje zdanego egzaminu!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Realna optymistka 0 Napisano 5 Maja 2007 CześćMam pytanie...a nawet 2:)Czy odbywają się egz w najbliższym tyg?(po prostu nie chce dzwonić do dyr. bo chyba ma już dość tel ode mnie:)Czy oblewają z ekonomiki lub tech zw?(ja wiem,że trzeba się uczyć itp. ale chodzi mi czy zdażają się takie przypadki i jak ciężko)Z góry dzięki za informacje:)Podsumowując dotychczaowe egzaminy(8 za mną:) to nie miałam tych materiałów i jakoś przebrnęłam(oby to się nie zmieniło:).To fakt ze trzeba mieć wiedze aby było na czym bazować,ale b.ważne jest aby nie przerazić się pytaniem i nie wyłączyć myślenia (niektóre pyt są na logike). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Realna optymistka 0 Napisano 5 Maja 2007 Zajrzałam na to forum aby poszukać przykładowych pytań z tech. zw i ekonomiki i niestety niewiwle znalazłam:(.A przecież giełda to podstawa zdawania egzaminów:)Oto moje pyt(nie wszystkie niestety pamiętam)EGZ. PRAKTYCZNY-1.trawienie włokna w żołądku wielokomorowym 2.schemat rozsiewacza N250 3.rozpoznać na planszy choroby grzybowe zbóż(ja miałam sporyż,rdze,głownie)PRODUKCJA ROŚLINNA-1.nawozy naturalne 2.tech(?) ochrona roślin(chodziło o dobór nasion,zaprawianie nasion,uprawki,odpowiedni płodozmian) 3.nie pamiętam ale były pyt np co to jest klimatMECHANIZACJA-Dziewczyny nie bójcie się-pan jest b.wyrozumiały i b.pomaga:)1.blokada mechanizmu różnicowego w ciągniku 2.BHP wałaka przekaźnika mocy 3.+ i - silnika hydraulicznego (dużo jest hydrauliki-ktoś przede mną miał działanie podnośnika hydr)GOSPODARSTWO DOMOWE-nie wiem co się zmieniło komisja czy pyt ale jest dużo prościej niż w poprzednim semestrze(z tego co słyszałam)Moje pytania były b.przyjemne:):1,rola zieleni 2.dlaczego mleko matki jest najlepsze dla dziecka 3.BHP w kuchniPRODUKCJA ZWIERZĘCA-1.układ wydalniczy 2.trawienie w żołądku wielokomorowym 3.coś łatwego,nie wymagającego wiedzy(dlatego nawet nie pamiętam)TECHNOLOGIA ROŚLINNA-1.szkodniki w pszenicy 2.coś z uprzawy rzepaku 3.?Dobrze jest znać tabelke z zapotrzebowaniem nawozowym NPK oraz ilość ziaren na h dla poszczególnych roślinAle się rozpisałam...a miałam się uczyćPowodzeniaPozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 0 Napisano 6 Maja 2007 Ja już po Wszystko zależy od pytań jakie sie trafi i jaka posiada sie wiedze, trudno powiedzieć czy ciężko czy łatwo, troche wody polac i do brzodu. Powodzenia dla wszystkich!!!POZDRAWIAM ps. moje gg 333 337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach