Skocz do zawartości
WZZ

nowy związek zawodowy dla Rolników

Rekomendowane odpowiedzi

WZZ Siepień 80 zaczął organizować struktury dla rolników (śa juz pierwsze koła w kilku wojewódtzwach) zainteresowanych proszę o kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy orientujesz się jak sprawa w podkarpackim?

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie struktury są w lubuskim, Kujawsko Pomorksim, Lubelskim i pod Częstochową... podkarpackie jest czyste... no ale zasze kolego mozesz wziąść sie za organizowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę prześlij mi swoje dane przez priva (chodzi mi o gg), bo nie mam możliwości odczytania ich z profilu, a ja się odezwę.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z kilku aler jest to zdaje się koło terenowe częstochowa powiat ziemski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z kilku aler jest to zdaje się koło terenowe częstochowa powiat ziemski...

No cóż nie będę oceniać "WZZ", z tym poczekam do pierwszych dokonań ...

Swoją drogą Rolnicy mają toeretycznie PSL, Samoobronę, kółka rolnicze, Izby rolnicze ... i całą masę innych instytucji które bardzo mało albo nic nie robią ...

czy potrzebne jeszcze jest WZZ i dodatkowe opodatkowanie składkami waszej pracy

Ale na to pytanie niech każdy odpowie może sam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAX ATOR czuć liberalizmem z daleka... no niestet tak jest, że Panowie z istytucji któe wymienileśc za pieniadze polskiego rządu siedzą w Brukseli i załatwiaja swoje sprawy.

WZZ już odnióśl ponieka sukces bo po interwencji u Lepper oficjalnei obiecal na konferencji zaintersować sie czemu nie dotarła jeszcze druga transza kasy do rolników za niskotowarowkę, co nei znczy że zwiazek nie bezie walczył o odestki dla beneficjentów ( w tej sprawie zwiazkowcy maja sie spotkać z AriMR i Rzecznikiem Praw Obywatelskich). A co do kasy na arazie grórnicy z WZZ Sieprpień mocno kredytują działania na rzecz rolników i jakoś nie płaczą !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mam sądzić minęło prawie 1/2 roku a o działalności WZZ cisza, że o efektach nie wspomnę...

odstetek od opóźnień wypłaty Niskotowarówek, Rent, Płyt i rolnośrodowiskowych 2004 ARiMR nie zapłaciła... no chyba że ktoś poszedł do sądu ...

wnioski dt. działania WZZ narzucają się same ... dlatego ja się wstrzymam od komentarza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi