Skocz do zawartości
awe

Ciągnik Kubota

Rekomendowane odpowiedzi

Ten,który napisal ze kubota=mtz, mono sie myli.Ale zobaczycie to dopiero po kilku latach, po których kubota będzie pracowała bez zarzutu i żadnych napraw, a mtz będzie już w połowie nowym ciągnikiem, bo tyle części zostanie wymienionych. Jeśli ktoś chce porónywać jakość do jakiejś innej marki, to ma trudne zadanie. Niektórzy porównują do deera, ale w porównaniu z nim ma o wiele niższe spalanie. Do niedowiarków: prawda i tak wyjdzie na jaw

kubot porównujesz do JD dobre (oj kolego )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Czy ktos z przeciwnikow tym jezdził w polu albo wogle jezdzil? Nie interesuje tekst typu mój znajomy, wujek, ciotka itp uważa że zle bo ble ble.... albo ze przechodzilem obok stoiska na targach i zle bo ble ble ble. To co piszecie to bzdety i czysty belkot bez pokrycia. Podajcie konkretne argumenty ktore swiadcza o wadach. Ja nie znam tej marki wiec sie nie wypowiadam ale jesli ktos pisze swoja opinie to niech wyjasni dlaczego tak uwaza. P.S. Nie piszcie w wadach o sieci serwisowej (to kazdy wie bo Kubota nie dawno weszla na nasz rynek). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja mysle że serwis jeszcze nie mial okazji się wykazać, ale z tego co wiem to u dilerów kubota ma serwis, ja tylko filtry wymieniałem dwa razy m mojej ME9000. Pozdrawiam wszystkich odważnych, którzy kupili Kubotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zrobili promocje! 14 tys taniej. ciekawe czy w tej samej specyfikacji. zobaczcie: www.traktorykubota.pl

jeżeli ta sama specyfikacja to jest to cena niezła. 120 brutto za 87KM z rewersem hydraulicznym i klimą. chyba przerobie w agencji new holanda na kubote, taniej o wiele będzie a to japończyk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos nie kazal pisac jak widzial kubote tylko na stoisku a ja i tak napisze po dokladniejszym obejrzeniu nie wypada wcale zle!!! napewno lepiej niz jakis pronar, ursus a moze nawet zetor jesli chodzi o wyposazenie, rozwiazania techniczne... w kabinie tez ciekawie wyglada. a hydrauliczny rewers, klima, 3 stopniwy rewers w standardzie to juz jest cos. oby byl dobry jak japonskie samochody to daleko zajdzie a wlasciwie zajedzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie ty widziałes 3 stopniowy rewers ?????????????

Widac jak sie znasz na ciagnikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo w dół

/edit - Wto Lip 4 23:27:44

Ale pomijając przekomarzania na temat możliwości Kuboty, myśle, że na pewno jest to dobry ciągnik, biorąc pod uwagę to, że japoński - popatrzcie na auta japońskie, przecież one są jak ciągniki MTZ- nie do zdarcia, ale warunek- jak dbasz, tak masz!!!. Każdy ciągnik ma swoje wady i zalety, więc nie ma sensu dołować kogoś kto użytkuje to, co akurat ma!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do bialy2005: na pewno lepiej od ciebie sie znam, bo jakbys byl taki madry to bys sie domyslil ze chodzi mi o trzy stopniowy wzmacniacz momentu obrotowego, ale czy ty wiesz co to jest? i jak bys nie wiedzial toyota jest uwazana za najbardziej niezawodny samochod (a to jest japoniec a nie europejczyk czy cos innego). ty sie pewnie nigdy nie mylisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko jedyna weźcie sobie zetora i kubota na test 2000 mtg jak jesteście tacy mądzy i wtedy wszystko będziemy wiedzieć. Zetor jest jedna z najbardziej znanych marek i ma dużo zwoleników, a kubota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiedzialem odrazu że chodzi o wzmacniacz, ale ty oczywiscie jestes takim fachowcem który podstawowych terminów z budowy ciagnikow nie zna, wiec najlepiej prtzestan sie wypowiadac jak nie masz pojecia co to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie jest idealny.nie wszystko kazdy wie. wiec bialy przestan na niego najeżdzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie zna tylko sie pomylilem, ale niech ci bedzie panie wszechwiedzacy. nie mam zamiaru sie z toba klocic. a skoro wiedziales to mogles mnie poprawic a nie teraz mowic ze od razu wiedziales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kubota myśle że to będzie trwały sprzęt przecież one są chyba około 3 lata na rynku w polsce.i jeszce jedna ciekawostka silnik w mtz to japońska konstrukcja wykonanie ruskie a i tak są nie do zajechania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechce być stronniczy, ale gdyby Kubota była takim niewypałem jak piszecie, to dawno by już zbańczyła, a jednak firma istnieje już dość długo i ma się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się wypowiadał jakiś wcześniej, to zostł zmieszany z błotem, bo miał kubote, a teraz chcesz powtórki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

interesuje mnie opinia użytkownika a nie coś w stylu "mój sąsiad ma..., widziałem na wystawie, maska mi sie nie podoba"itd. jak ktoś pracuje tym sprzętem 2-3 lata to coś chyba już może powiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
interesuje mnie opinia użytkownika

Widziałeś kiedyś TA25a z lat 70-tych?

Więc masz wyobrażenie o ciągniku Kubota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
interesuje mnie opinia użytkownika a nie coś w stylu "
jeśli znasz języki to poszukaj na forach zagranicznych , w Europie ta marka jest od dawna , mam Norweski katalog z 1982 roku i Kubota tam jest co prawda małe 16 i 32 kM ale są .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janku 44

Ja widziałem T25 z lat 70 , 80 i 90 i dość dokładnie ogladałem ciągnik KUBOTA ale pisać bezseny to lepiej wcale.

Gratuluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda,że tylko widziałeś, bo pomiędzy widzieć a wiedzieć jest drobna różnica.

Ja wiem, że nasi dawniejsi sąsiedzi nie byli zbyt drobiazgowi, i właśnie T25A jest kopią Kuboty. ( W całym dawnym bloku wschodnim nie było ciągnika z wzdłużnie ustawionymi wałkami w skrzyni biegów.) A teraz pogratuluj sobie wiedzy, i masz racje pisać,, bezseny to lepiej wcale.''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dięki

Jednak pozostnę przy swoim

Szkoła! Szkoła! Szkoła!=wiedza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi