leszczaczek 4 Napisano 14 Lipca 2024 (edytowane) 19 godzin temu, Do kur wychodzę napisał: Minrol spadnie w sekundy jeśli tylko pojawi się pretekst. Nie spadnie, a jedynie będzie powoli opadał pół roku i tylko w przypadku gdy rynek wolny klapnie Edytowane 14 Lipca 2024 przez leszczaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PanJózek 9 Napisano 14 Lipca 2024 Człowiek wielkiej wiary 😉 wystarczy na wolnym 4.5 przez 2-3tyg i zobaczysz, że będzie spadał po 10gr tygodniowo. Taka sytuacja już była przerabiana, zobacz sobie jakie ceny się utrzymują na wolnym od długiego czasu a ile wzrósł minrol. Był czas jakieś 2miesiace temu, gdzie minrol spadał a wolny był powyżej umowy, takie to czary mary. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 14 Lipca 2024 Zgadza się było jest i będzie dokładnie tak jak pisze PanJózek właśnie się zastanawiam jaką umowę podpisać od nowego roku bo mam duży wybór jeśli chodzi o rodzaj ceny a minrol w tym roku to naprawdę klapa ciekawe jak będzie w przyszłym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 13 Napisano 14 Lipca 2024 5 godzin temu, Mistrz napisał: Zgadza się było jest i będzie dokładnie tak jak pisze PanJózek właśnie się zastanawiam jaką umowę podpisać od nowego roku bo mam duży wybór jeśli chodzi o rodzaj ceny a minrol w tym roku to naprawdę klapa ciekawe jak będzie w przyszłym Minrol katastrofa, może mix plus dodatki? Jakie dodatki oferują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 4 Napisano 14 Lipca 2024 1 godzinę temu, lysonzi1 napisał: Minrol katastrofa, może mix plus dodatki? Jakie dodatki oferują? Minrol jeszcze miesiac temu rypal po podłodze 4,90 i tak smw sumie od lutego przez 5 tłustych miesięcy niewiele zdrożał bo zdrożał 15gr( było 4,75) Tak teraz ostatnie. 4 tygodnie wzrósł o 20gr . Wyraźnie zmieniła się matematyka a raczej podawane dane do obliczeń ...... Nie ładnie jest zaniżać dane nieładnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 14 Lipca 2024 (edytowane) 2 godziny temu, lysonzi1 napisał: Minrol katastrofa, może mix plus dodatki? Jakie dodatki oferują? Jaki mix? A dodatki oferują dla bez antybiotykowców takich jak ja Edytowane 14 Lipca 2024 przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 13 Napisano 14 Lipca 2024 25 minut temu, Mistrz napisał: Jaki mix? A dodatki oferują dla bez antybiotykowców takich jak ja Rolnicze + ministerialna/ 2 plus dodatki, najlepiej stały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 14 Lipca 2024 2 godziny temu, lysonzi1 napisał: Rolnicze + ministerialna/ 2 plus dodatki, najlepiej stały Dodatek mam stały zmiennego nawet nie proponowali a o tym systemie cenowym nawet nie myślałem bardziej myślę o ich cenie wolnorynkowej albo ich kontrakcie bo często mają wyższy od minrola Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 5 Napisano 15 Lipca 2024 Wyrobie sie jeszcze w dobrej cenie sprzedac? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 5 Napisano 15 Lipca 2024 9 godzin temu, Mistrz napisał: Dodatek mam stały zmiennego nawet nie proponowali a o tym systemie cenowym nawet nie myślałem bardziej myślę o ich cenie wolnorynkowej albo ich kontrakcie bo często mają wyższy od minrola Jedyna ubojnia o ktorej sylyszalem ze ma swoja cene wolnorynkowa to W-ASZ a na nich sa zawsze skargi tutaj ze cena dno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 15 Lipca 2024 Godzinę temu, kokoko napisał: Jedyna ubojnia o ktorej sylyszalem ze ma swoja cene wolnorynkowa to W-ASZ a na nich sa zawsze skargi tutaj ze cena dno Przecież dzwonisz do tych płacą 5,5 dzwonisz do tamtych płacą 5,6 a trzeci 5,65 każda ubojnia ma swoją cenę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 5 Napisano 15 Lipca 2024 Czyli bycie na wolnym rynku a nie zadna umowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrczak 0 Napisano 15 Lipca 2024 (edytowane) Te karmidła to Landmeco? Jak się sprawdzają? Edytowane 15 Lipca 2024 przez Qrczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 15 Lipca 2024 (edytowane) 30 minut temu, kokoko napisał: Czyli bycie na wolnym rynku a nie zadna umowa Umowa że dostanę cenę wolnorynkową plus moje dodatki tak ciężko to zrozumieć Edytowane 15 Lipca 2024 przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 5 Napisano 16 Lipca 2024 12 godzin temu, Qrczak napisał: Te karmidła to Landmeco? Jak się sprawdzają? Tak. Bardzo fajne i ulatwiaja prace dzieki kick-offowi. Chociaz slyszalem juz o innych jeszcze prostrzych rozwiazaniach tylko nie pamietam teraz nazwy producenta karmidel. 11 godzin temu, Mistrz napisał: Umowa że dostanę cenę wolnorynkową plus moje dodatki tak ciężko to zrozumieć Ty wez sie nie denerwuj Mistrzu bo ci zylka pęknie. Tak trudno mi to zrozumiec bo pierwsze slysze o takiej umowie. Zwykle jest albo cena wolnorynkowa (srednia ze wszystkoch ubojni), albo minrol, albo wolnorynkowa +minrol /2. O takim rozwiazaniu jak ty piszesz jeszcze nue slyszalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 18 Napisano 16 Lipca 2024 (edytowane) Zgadza się może byłem trochę zdenerwowany bo mi się wentylator znowu rozsypuje mam pytanie do forumowiczów maciej może te wentylatory szczytowe multifana z trzema łopatami bo według danych są bardzo mocne wydajne mało tracą przy podciśnieniu tylko ciekaw jestem czy w praktyce też są takie super, i jak z ich masywnością bo jednak mają dość dużo plastików w sobie i wyglądają całkiem inaczej niż te tradycyjne Edytowane 16 Lipca 2024 przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PanJózek 9 Napisano 19 Lipca 2024 Mistrzu, ja mam na 2 fermach po 6tych multifanow z plastikowymi łopatami. Kupione i zainstalowane 5lat temu, do dzisiaj wszystko super, bezproblemowo ogólnie bez zastrzeżeń. Na jednej mam 5 muntersow ze stalowymi łopatami też jest bezproblemowo a też już latają kilka lat. Ps. Leszczaczek jak tam ile w tym tygodniu wzrósł minrol? 😄 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edyta Blach 0 Napisano 22 Lipca 2024 Witam jaka cena żywca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KurczakPan 2 Napisano 22 Lipca 2024 3 godziny temu, Edyta Blach napisał: Witam jaka cena żywca Znajomy oddaje do małej ubojni za 6,15 dziś 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoDo2 9 Napisano 23 Lipca 2024 Ja oddaje dzisiaj po 6.25 net pozdrawiam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 5 Napisano 23 Lipca 2024 Znajomy dzisiaj w nocy sprzedaje podobno po 6.35 netto 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edyta Blach 0 Napisano 23 Lipca 2024 Witam a gdzie tak płacą chodzi mi o województwo po 6.15, 6.25 i 6.35 netto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 23 Lipca 2024 6.05 netto w kontenery . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 16 Napisano 23 Lipca 2024 Szczytówki multifana są najlepsze ale wybrał bym wersję z kołem dociskowym. W wlkp jeszcze nie ogarnęło 6 z przodu. Nie wiem czy ktoś tak płaci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edyta Blach 0 Napisano 24 Lipca 2024 My dziś w nocy 5.95 (netto) świetokrzyskie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach