Skocz do zawartości
Żeldrob1

CENA BROJLERA

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Edyta Blach napisał:

Witam a gdzie tak płacą chodzi mi o województwo po 6.15, 6.25 i 6.35 netto

Łódzkie. Na tą chwilę 6 powinno być praktycznie wszędzie minimum ale widać słabo się targujecie w innych województwach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkopolskie , łódzkie 6.25 Nett bez problemu . Musicie mieć kiepskie kury  skoro ktoś wam dzisiaj placi poniżej 6.2 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, DoDo2 napisał:

Wielkopolskie , łódzkie 6.25 Nett bez problemu . Musicie mieć kiepskie kury  skoro ktoś wam dzisiaj placi poniżej 6.2 🤣

Ktoś kto sprzedaje poniżej 6,2 dzisiaj na wolnym to tylko daje się ruchac ubojni. Pamiętajcie że ceny ubojni które są podane na portalu cenyrolncze itp. To cena minimalna którą płacą 🙂 A kilka z tych ubojni specjalnie zaniżają średnią a tak na prawdę płacą 20-30gr więcej niż podają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale teraz kasę robicie na wolnym nie ukrywam że żal mi dupe ściska jak patrzę na tą cenę no ale trudno umowa do końca roku podpisana 

Znajomy zdaje jutro po 6,35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Mistrz napisał:

Ale teraz kasę robicie na wolnym nie ukrywam że żal mi dupe ściska jak patrzę na tą cenę no ale trudno umowa do końca roku podpisana 

Znajomy zdaje jutro po 6,35

Przejdź też na wolny. Proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jutra w dół. Szkoda bo w następnym tygodniu schodzi mi jedną ferma, za dwa tyg dwie. Robi się więcej towaru to raz, dwa pytanie czy coś jeszcze wjechało i o ile będzie korekta w dół. Za pięknie by było 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komu schodzi w tym tygodniu to robi strzał życia, drugi taki pewnie się już nie powtórzy 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, KurczakPan napisał:

Przejdź też na wolny. Proste

Nie mogę zerwać umowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Mistrz napisał:

Nie mogę zerwać umowy

Mowa o kolejnym roku 🙂 nie pamiętam kiedy minrol wychodził lepiej niż wolny. Nie chciałbym nikogo obrazić ale trzeba być debilem żeby iść w minrol póki działa on jak działa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco sob niedz, potem chłodno, pewnie niektórzy chcą uciec przed weekendem, ale ja o dziwo póki co tu obniżek nie widzę. Olimpiada jest w Paryżu i podobno to ostro wciąga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, PanJózek napisał:

Od jutra w dół. Szkoda bo w następnym tygodniu schodzi mi jedną ferma, za dwa tyg dwie. Robi się więcej towaru to raz, dwa pytanie czy coś jeszcze wjechało i o ile będzie korekta w dół. Za pięknie by było 😄

W dół to te co zdechły reszta w górę. W niektórych regionach to tylko echo na halach. Kurczaków na wolnym nie ma. Paradoksalnie nie ma jeszcze ceny 6.7 ze względu na kontrakty i minrol to trzyma psychologicznie cenę . Przypominam dzisiejsze 6 zł to jak kiedyś 3 zł za żywiec . No ale sami się złapali w siatkę. 

Edytowane przez Do kur wychodzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dół to te co zdechły reszta w górę. W niektórych regionach to tylko echo na halach. Kurczaków na wolnym nie ma. Paradoksalnie nie ma jeszcze ceny 6.7 ze względu na kontrakty i minrol to trzyma psychologicznie cenę . Przypominam dzisiejsze 6 zł to jak kiedyś 3 zł za żywiec . No ale sami się złapali w siatkę. … Ma własnym podwórku …

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, medox napisał:

Gorąco sob niedz, potem chłodno, pewnie niektórzy chcą uciec przed weekendem, ale ja o dziwo póki co tu obniżek nie widzę. Olimpiada jest w Paryżu i podobno to ostro wciąga

Wreszcie piszesz normalnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brazylia wycofała się z eksportu drobiu na Europę.  Ceny od dzisiaj wariują 6.5 net minimum  

Nowy tydzień może siegąć 7 net. Bo braki będą potężne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PanJózef zapowiada się że to chyba jednak Ty będziesz miał ten strzał życia ...

Reszta też powinna być zadowolona bo minrol-ek wskoczył ładnie , 5,17 ...🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem, że po przeczytaniu artykułu usmiech się nie pojawił 😄 zobaczymy jak będzie. Ogólnie cała moja sprzedaż idzie w łódzkie. W środę kontaktowałem się z koleżanką co siedzi na kontraktacji w jednej z ubojni i info dostałem takie, że przestawali sobie podkupowac i bić cenę a zaczęli  jeździć daleko po tańsza kurę i kupowali ja po 5.85-5.9. Animex i Farmio też nie wychodzą wyżej niż 5.85. Ładuje jedną fermę na środowy ubój, następne dwie na 12sierpnia, zobaczymy co uda się wyciągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba będzie jeszcze pewnie troszkę żeby to info się przełożyło na cenę. Ale może być ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest przełożone. Z tym że nie dla „FSZYSKICH”  🤷‍♂️🙂. Jeśli „Ktoś” zamajstruje na rynku żywności to ani Brazylia ani Ukraina nie przywiezie żarełka i wtedy będzie słabawo ze spokojem w UE. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni coś kombinują. Sami ograniczyli eksport chcąc pokazać jacy są przejrzyście bezpieczni ponad wszelką wątpliwość. Tu jest jakieś drugie dno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może boją się blokady po wykryciu ND na brazylijskich stadach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale właśnie sami na siebie nałożyli blokadę eksportu . Coś za dobrzy są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi