Skocz do zawartości
Żeldrob1

CENA BROJLERA

Rekomendowane odpowiedzi

A jak tam u was z piskletami bo słyszałem że masakra jakaś się robi i bardzo lecą do tygodnia czasu jakieś słabe wylęgi są podobno czym to idzie jajkiem już ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz stoje, bo strefa, ale podobno z całej Europy mamy jajko. Więc idzie wszystko bez selekcji. Cały rok był ciężki z piskletami. Pozdrawiam 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisklak słaby, mam wrażenie, że cały rok był średniej jakości, a i kolejny rok lepiej się nie zapowiada. PS tuszka już po 9, a za kure chcieliby 5zl płacić. Po nowym roku 5.5 lekko

Dezynfekcja na mokro - jaki środek wirusobójczy możecie polecić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Nie będzie haseł przeciwko rządowi Donalda Tuska ani przeciw ministerstwu rolnictwa. Przeciwnik jest jeden, ta kobieta, ten szkodnik. Forsowana przez nią polityka powoduje wygaszenie rolnictwa w Polsce. Miło nie będzie – zapowiada przed jutrzejszym protestem rolników w Warszawie jeden z koordynatorów manifestacji, Damian Murawiec, który zapowiada, że przyjęcie szefowej Komisji Europejskiej z pewnością będzie gorące.

Zgodnie z zapowiedzią członków NSZZ Rolników Indywidualnych "Solidarność", protest w Warszawie zaplanowano na 3 stycznia, godz. 14:00. Data i miejsce nie są przypadkowe. W tym dniu odbędą się uroczystości związane z przejęciem przez Polskę prezydencji w Radzie Unii Europejskiej. Do stolicy przyjedzie m.in. szefowa Komisji Europejskiej, Ursula von der Leyen.

Manifestacja rozpocznie się pod Przedstawicielstwem Komisji Europejskiej przy ul. Jasnej 14/16A. Następnie uczestnicy ruszą ulicami: Świętokrzyską, Marszałkowską, Królewską, przez plac Piłsudskiego, Moliera, Senatorską na plac Teatralny. Tam, pod gmachem Teatru Narodowego o godz. 20:00 zorganizowana zostanie druga cześć protestu, która powinna zakończyć się ok. godz. 21:00.

Polityka wygaszania rolnictwa 

- Nie będzie haseł przeciwko rządowi Donalda Tuska ani przeciw ministerstwu rolnictwa. Przeciwnik jest jeden, ta kobieta, ten szkodnik. Forsowana przez nią polityka powoduje wygaszenie rolnictwa w Polsce. Miło nie będzie - zapowiada w rozmowie z Wirtualną Polską Damian Murawiec z Ruchu Młodych Farmerów. 

- Chcemy pokazać, że źródło problemów, z jakimi się mierzymy i w przyszłości będziemy musieli się mierzyć, pochodzi z Komisji Europejskiej i z Parlamentu Europejskiego, ponieważ to tam zapadają niekorzystne dla nas decyzje. Chcemy bardzo głośno wyartykułować, które działania nam najbardziej przeszkadzają, w których działaniach widzimy największe zagrożenia nie tylko dla funkcjonowania rolnictwa leśnictwa czy myślistwa, ale także z punktu widzenia konsumenta czy mieszkańca Unii Europejskiej – zaznaczył Murawiec tym razem w wypowiedzi na antenie Radia Maryja.

- Chodzi przede wszystkim o negocjowaną przez Unię Europejską umowę handlową z krajami Ameryki Południowej - mówi Stanisław Barna z Zachodniopomorskiej Izby Rolniczej w Szczecinie. - Wiemy, że w całej Unii Europejskiej, jeśli dojdzie do podpisania umowy z Mercosurem, 50 organizacji w Europie już zapowiedziało protesty rolnicze. My też do tego przystąpimy. W ciężkich sytuacjach polscy rolnicy potrafią się zjednoczyć i liczę na to, że tak będzie – powiedział Barna na antenie Radia Szczecin.

Wiadomość z kategorii: Pozostałe wieści rolnicze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.12.2024 o 10:57, lysonzi1 napisał:

Pisklak słaby, mam wrażenie, że cały rok był średniej jakości, a i kolejny rok lepiej się nie zapowiada. PS tuszka już po 9, a za kure chcieliby 5zl płacić. Po nowym roku 5.5 lekko

Dezynfekcja na mokro - jaki środek wirusobójczy możecie polecić? 

Formalina. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2025 o 15:14, _s69 napisał:

Formalina. 

Chloropiryfos 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobyla łąka koło Bieżunia, podobno indyki pojechały na badania pod kątem PG. Słyszał ktoś coś? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptasia grypa na Żurominie 

dramat tam będzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzone info z ta ptasia na zurominie? 

Moje drugie pytanie. Słuchajcie mam 4 nagrzewice na kurniuku ale ewidentnie czuje ze 1 grzeje słabiej. Zawsze ta czesc kurnika dłużej sie nagrzewa, ale nawet jak przechodze przy niej to czuje ze to powietrze nie jest takie gorące. Mozna to jakos samemu podkręcić czy trzeba wzywac serwis ? Nagrzewnice bimmedue 100 gazowe z zamknieta komora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kokoko napisał:

Potwierdzone info z ta ptasia na zurominie? 

Moje drugie pytanie. Słuchajcie mam 4 nagrzewice na kurniuku ale ewidentnie czuje ze 1 grzeje słabiej. Zawsze ta czesc kurnika dłużej sie nagrzewa, ale nawet jak przechodze przy niej to czuje ze to powietrze nie jest takie gorące. Mozna to jakos samemu podkręcić czy trzeba wzywac serwis ? Nagrzewnice bimmedue 100 gazowe z zamknieta komora.

Potwierdzone, są już artykuły w necie, poczytaj sobie. Tak. Jak pisałem Kobyla łąka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lysonzi1 napisał:

Potwierdzone, są już artykuły w necie, poczytaj sobie. Tak. Jak pisałem Kobyla łąka

Jest już drugie ognisko niestety 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ytom napisał:

Jest już drugie ognisko niestety 

Co ty gadasz, no to nieźle. Gdzie tym razem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, lysonzi1 napisał:

Co ty gadasz, no to nieźle. Gdzie tym razem? 

Lipniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile tam tego jest w okolicy?! Jak popatrzyłem na google maps to setki bud... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kokoko napisał:

Te drugie ognisko na czym? 

Indyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Kurczakos napisał:

Ile tam tego jest w okolicy?! Jak popatrzyłem na google maps to setki bud... 

Wczoraj się obudziłeś? Tam jest buda na budzie.

Strefa PG ostudzi okolicznych hodowców jak na jakiś czas będą patrzeć na puste ściany. 

Jak to się tam rozkręci to będzie szukanie żywca za wszelką cenę a co za tym idzie znów wygrają Ci którzy mają kuraka. Tym razem polecam bardziej windowac ceny ponieważ i tak będą musieli zapłacić jeśli chcą bić. Wejdzie mercosur to sie nikt z nami nie będzie obchodzić delikatnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nam nie zatrzymają w końcu całkiem eksportu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym drugim ognisku, tym w Lipnikach nie ma nic w necie jeszcze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś rozmawiałem ze znajomym z tamtych rejonów i mówił, że drugiego ogniska nie ma 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne zaraz będzie, drugie, trzecie itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chyba uciekał, bo wielcy mogą bić ze strefy w tym żurominie i wtedy może spadać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi