Nowy2022 6 Napisano 2 Października W dniu 30.09.2025 o 08:34, medox napisał: Na święta będziemy mieć cały żuromin i pierwsze dostawy z Mercosour. Ciekawe jaka będzie cenka Może być tak że będzie 4,5 przy pisklaku za 3,1 u mnie w małej gminie 14 obiektów się własnie buduje skala i tempo poraża Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 19 Napisano 2 Października Będzie gorzej, nawet reprodukcji dużo poszło w brojlera, bo pisklak był po 1.9 a brojler płacił ponad 6, więc stwierdzili że szkoda tyle zachodu żeby robić repro, jak na brojlerze szybki pieniądz. Ale się zdziwią bo już na świeta relacja się odwróci i będzie brojler po 4 a pisklę po 3.3. Oczywiście podaż żywca na świeta jak zwykle gigantyczna będzie, bo bo po co kombinować, przecież już zawsze będzie ponad 6 to lepi mieć Święta wolne.Ew chyba że znowu namiesza PG i wysadzi w powietrze jakiś duży rejon produkcji brojlera to może się trochę odwlec w czasie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 10 Napisano 7 Października Powiat ostrzeszowski ptasia grypa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 6 Napisano 9 Października Czy ktoś coś słyszał o Żurominie ? Ponoć za chwilę potwierdzi się jakiś dodatni wynik ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 10 Napisano 11 Października Nowa umowa handlowa UE-Ukraina coraz bliżej? W przyszłym tygodniu ma być porozumienie - Umowa ta otwiera nowy rozdział w stosunkach handlowych UE-Ukraina. Określa ona długoterminowe, przewidywalne i wzajemne ramy, korzystne dla eksporterów, przedsiębiorstw i rolników po obu stronach oraz wzmacnia drogę Ukrainy do członkostwa w UE - powiedział wówczas komisarz ds. handlu, Marosz Szefczovicz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gama 0 Napisano 16 Października Witam Posiadam na sprzedaż ładowarkę holenderskiej firmy GIANT V 741 z 2009r wersja z kabiną , silnik Kubota Ładowarka ma uszkodzoną pompę hydrauliczną , ale odpala bez problemu i jeździ. W komplecie sprzedaję łyżkę o pojemności ok.0,3m3 , paleciak oraz zapasową plexę do drzwi. Ładowarka pracowała w kurniku 1500m2 , przy oborniku i rozładunku słomy . Działalność zakończona i nie mam już motywacji do szukania mechanika . Cena 75 000zł ( do negocjacji) Telefon kontaktowy 721 997 428 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakakura 0 Napisano 17 Października Witam, czy ktoś kupuje paszę z agriplus i podzieli się opinią o wynikach na tle innych wytwórni? Pasza dla bojlera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tradytor 4 Napisano 19 Października W dniu 30.09.2025 o 08:34, medox napisał: Na święta będziemy mieć cały żuromin i pierwsze dostawy z Mercosour. Ciekawe jaka będzie cenka Na święta to nic nie będzie z Żuromina ... Jest powtórka ND i Żuromin i okolice zablokowane strefami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 10 Napisano 24 Października I jeszcze jedno pytanie dotyczące pańskiej wiedzy o Mercosur, ponieważ pan o tym wspomniał, a ja nie wiedziałem, że to dziś się odbywa — czy Francuzi również wyrazili zgodę, czy to wszystko już naprawdę przyjęte? – takie pytanie otrzymał podczas konferencji prasowej kanclerz Niemiec, Friederich Merz. - Wszyscy się zgodzili, jednogłośnie się zgodzili, wszystkie 27 państw członkowskich wyraziło zgodę, aby stali przedstawiciele mogli to podpisać, i w związku z tym jest to jasny mandat. I jak powiedziałem, potrzebna jest jeszcze ratyfikacja w Parlamencie Europejskim, ale wszyscy zakładamy, że Parlament Europejski to ratyfikuje, a ze strony państw członkowskich nie ma już żadnych zastrzeżeń — sprawa jest załatwiona, zakończona, i jestem za to bardzo wdzięczny. Wciąż poruszałem ten temat i wspomniałem o nim również w moim dzisiejszym wystąpieniu w debacie, a przewodniczący Rady poddał to następnie pod głosowanie — sprawa przeszła – poinformował kanclerz Niemiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 16 Napisano 27 Października (edytowane) Ciekawa informacja Wynik 0 w mianach ND mojego stada był spowodowany przejściem przez stado Gumboro w postaci subklinicznej (takiej niezauważonej, bezobjawowej) mimo zaszczepienia InOvo na Gomboro. Co ciekawe na tym stadzie miałem rewelacyjny wynik produkcyjny i małe upadki. Także jest stereotyp Gumboro co blokuje immunologię w czasie szczepienia na ND. Kto by pomyślał że są takie cuda. Dojście do tego zajęło nam trochę czasu. Chwilowo musiałem podłączyć dodatkowe szczepienie na Gumboro na gorąco (TEBIC) aby mógł się zaszczepić kurczak na ND prawidłowo. pozdrawiam 🙂 Co do Agripus to kolega miał ogromne zużycie paszy. Ale to kilka miesięcy temu. Edytowane 27 Października przez _s69 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 3 Napisano Poniedziałek o 10:21 Witam Czemy ceny na wolnym tak spadają? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 12 Napisano Poniedziałek o 10:37 11 minut temu, hobbysta 2 napisał: Witam Czemy ceny na wolnym tak spadają? Różne słuchy chodzą jedni twierdzą że Brazylia ruszyła coś z au wleciało i Europa jest zmagazynowana mrożonka ale ile w tym prawdy nie wiem. Na Żurominie pewnie też czyszczą bo wywaliło ND , dziwię się że medox jeszcze się nie udzielił ale spokojnie pewnie myśliwy czai się za rogiem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 19 Napisano Poniedziałek o 14:55 Hmm, może coś weszło, może nałożyło się z obsadami żuromina i Wlkp, a może tyle trzeba wybić ze stref. Nie wiem. Przestałem śledzić. Jedno jest pewne, odkąd istnieje świat, każda hossa kończy się bessą i tu też tak będzie. Kiedyś nałożą się na siebie ogromne budowy u nas z Brazylią i UA i będzie gigantyczny kryzys. Póki co może go powstrzyma PG i pomór, bo będzie przez nie mniejszą podaż. Oczywiście niektórzy ucierpią, ale też wielu zgubiła chciwość, budowało się jeden kurnik na drugim, bo pół miliona kur to przecież za mało i teraz są skutki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek1981 0 Napisano Środa o 09:26 4.5 na dziś 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 6 Napisano Środa o 19:32 Od jutra ppdobjo 4 netto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 19 Napisano 23 godziny temu Jak wszyscy wiemy mam dar jasnowidzenia i mówiłem, że jeszcze w tym roku będzie się płacić ponad 3zł za pisklę i sprzedawać po 4zł żywiec. I nie ma tu jednej przyczyny, jest kilka. Oczywiście PG, ale też duże jednoczesne obsady po uwolnieniu ostatnim, pojawiające się embarga w związku z PG i pomorem, nowe kontyngenty na mięso z UA a za chwilkę dosłownie dojdzie jeszcze Mercosour. Więc jak już kilka razy mówiłem, każdy kto myślał że już zawsze będzie po 7 był w dużym błędzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edyta Blach 0 Napisano 23 godziny temu W dniu 2.10.2025 o 21:09, medox napisał: Będzie gorzej, nawet reprodukcji dużo poszło w brojlera, bo pisklak był po 1.9 a brojler płacił ponad 6, więc stwierdzili że szkoda tyle zachodu żeby robić repro, jak na brojlerze szybki pieniądz. Ale się zdziwią bo już na świeta relacja się odwróci i będzie brojler po 4 a pisklę po 3.3. Oczywiście podaż żywca na świeta jak zwykle gigantyczna będzie, bo bo po co kombinować, przecież już zawsze będzie ponad 6 to lepi mieć Święta wolne.Ew chyba że znowu namiesza PG i wysadzi w powietrze jakiś duży rejon produkcji brojlera to może się trochę odwlec w czasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurczakos 3 Napisano 22 godziny temu 40 minut temu, medox napisał: Jak wszyscy wiemy mam dar jasnowidzenia i mówiłem, że jeszcze w tym roku będzie się płacić ponad 3zł za pisklę i sprzedawać po 4zł żywiec. I nie ma tu jednej przyczyny, jest kilka. Oczywiście PG, ale też duże jednoczesne obsady po uwolnieniu ostatnim, pojawiające się embarga w związku z PG i pomorem, nowe kontyngenty na mięso z UA a za chwilkę dosłownie dojdzie jeszcze Mercosour. Więc jak już kilka razy mówiłem, każdy kto myślał że już zawsze będzie po 7 był w dużym błędzie A do lasu trzeba będzie wypuszczać, czy po 4 zabiorą? 😃 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 19 Napisano 19 godzin temu Jest już co najmniej jeden taki rejon w którym może tak będą musieli zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach