_s69 2 Napisano 16 Listopada 2022 Od dawna najlepsi drobiarze nie stosują nic na start. Dobry drobiarz bierze wymazy, próbki krwi mrozi i bada na wybrane sztuki na bakteriologię i biogram. Leczenie na oślep w pierwszych dniach pozostawiam dla papraków i Januszy drobiarstwa. To nic nie daje tylko przeciąga problem. Oczywiści wszystkie syfy wpisuję w reklamację, obudowuję badaniami i dostaję zwrot w korekcie. Dołożyć sztuki w następnym żucie to mogą sobie dać ci co nie znają realów repro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 1 Napisano 16 Listopada 2022 Nie wiem czy to śledzicie ale zboża na giełdzie spadają, śruta sojowa również sporo spadła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 14 Napisano 21 Listopada 2022 Ależ idą wstawienia w tym tygodniu, zresztą w zeszłym też i w przyszłym także. Oj będzie 4.5netto i płacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 21 Listopada 2022 Jaki ceny wolny rynek na ten tydzień słyszycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 14 Napisano 21 Listopada 2022 5.2 czasem 5.3. Netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 21 Listopada 2022 Witam przenieśmy te rozmowy na forum farmer . tam tego głupiego medoxa jarki będzie pilnował . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ermax 0 Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, 8-obcy pasazer nostromo napisał: Witam przenieśmy te rozmowy na forum farmer . tam tego głupiego medoxa jarki będzie pilnował . Jestem za, podać link i się przenosimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 21 Listopada 2022 https://www.tvp.info/64448093/rolnictwo-lubelszczyzna-ma-powstac-ferma-gigant-mieszkanci-wsi-zeszczynka-protestuja-alarm- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 21 Listopada 2022 Tak się bawi wipasz za pieniądze durniów którzy podpisali kontrakty na lata i dają się dymać ile wlezie. 16 kurników każdy po ponad 3000 metrów kwadratowych i co ciekawe każdy jak termos pierwszy raz słyszę o kurnikach z których nic się nie wydostaje czyli rozumiem że żadna woda z mycia się nie wydostaje żaden kurz się nie wydostaje żaden zapach się nie wydostaje no po prostu termos 😂😂😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 21 Listopada 2022 „Przekazanie kurników polega na tym, że właściciel gruntów na rzecz inwestora cesją przekazuje swój majątek, czyli owe kurniki. Jednak w dalszym ciągu będą one jego własnością. Wtedy firma przez 10 lat prowadzi produkcję. Dłużej się nie da, gdyż z uwagi na związki chemiczne wytwarzające się przy produkcji kurczaków tylko tyle wytrzymują te budynki. Po 10 latach zostajecie z ręką w nocniku, gmina nic z tego nie ma, wy macie skażone środowisko a firma ma potężne pieniądze” To fragment dość dobrego opisu sytuacji z linku poniżej ten fragment najbardziej mnie bawi po 10 latach nie da się produkować w budynkach bo kurczaki wytwarzają tyle związków chemicznych kurde to moje 50-letnie hale chyba promieniują jak Fukushima https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/28884-protest-mieszkancow-we-wsi-zeszczynka-nie-chca-budowy-fermy-drobiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2002 0 Napisano 22 Listopada 2022 Też proponuję Forum Farmer. Cena brojlera - Drób i jaja - Forum Farmera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2002 0 Napisano 22 Listopada 2022 Kaszuby 5,4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 22 Listopada 2022 Ja na jutro 5,55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 2 Napisano 23 Listopada 2022 Od wczoraj telefony z zapytaniami o dostępność ptaka w ten weekend i na następny tydzień. Mimo, że ponoć jest dużo to ubojnie i tak dokupują z wolnego. Także grypa w Zachodniej Europie swoje robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 23 Listopada 2022 @_s69 z jakiego regionu te ubojnia dopytuje o kurczaka? Mam akurat na następny tydzień Ja dzisiaj słyszałem cenę 5.3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 14 Napisano 23 Listopada 2022 We Francji odnotowano wzrost importu drobiu z Ukrainy o 181 proc. Eksperci szacują, że w porównaniu z 2021 rokiem na rynki europejskie trafi dwa razy więcej ukraińskiego drobiu: rok temu było to 70 tys. ton, w tym roku prawdopodobnie będzie to 130-180 tys. ton. To tak tytułem wyjaśnienia w kwestii naganiaczy jak to będzie fajnie bo Ukraina słabo eksportuje. Znieśli im cła i eksportują na potęgę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurnikowiec 123 0 Napisano 23 Listopada 2022 jeśli Władek zgasi im światło to i kury nie będzie z UA. Los sam zdecyduje czy będzie sielanka czy szarpanina na rynku kury. Pewne jest że jak zgasi świato to bedzięmy o tym słyszec. no i sezon grypowy sie zaczyna daj Boże zdrowia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 0 Napisano 24 Listopada 2022 A w stawien tyle że głową mała do tego powstają takie coś kurniki ala folia pokryta ociepleniem czy czymś i tam też sąsiedzi na szybko przerzucają ptaka z odchowalni styczeń to będzie rzeźnia chyba że rzeczywiście coś nadzwyczajnego się stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 7 Napisano 24 Listopada 2022 https://gp24.pl/czy-kurczaki-meczyly-sie-na-fermach-sledztwo-miasteckiej-prokuratury-takze-w-sprawie-weterynarzy/ar/c1-17069027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marzipan 0 Napisano 24 Listopada 2022 Eksport Ukrainy w tym roku jest dobry, ale co z przyszłym rokiem to wielkie pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 2 Napisano 25 Listopada 2022 https://www.ppr.pl/wiadomosci/apel-drobiarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 2 Napisano 25 Listopada 2022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 2 Napisano 25 Listopada 2022 No nie ma co się dziwić pasza z dodatkiem witamin i minerałów no no no fiu fiu musi kosztować. Pewnie taki Żywiec to po 9 zł płacą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 26 Listopada 2022 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad współpracą z taką ubojnią która odbierałaby mi kury bez antybiotyków i dopłacała jakichś dodatek ciekaw jestem jak na tym wyjdę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 1 Napisano 26 Listopada 2022 A wie ktoś może kto robi dla Biedronki Te kury z tej gazetki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach