Skocz do zawartości
Żeldrob1

CENA BROJLERA

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna najlepsi drobiarze nie stosują nic na start. Dobry drobiarz bierze wymazy, próbki krwi mrozi i bada na wybrane sztuki na bakteriologię i biogram. Leczenie na oślep w pierwszych dniach pozostawiam dla papraków i Januszy drobiarstwa. To nic nie daje tylko przeciąga problem. Oczywiści wszystkie syfy wpisuję w reklamację, obudowuję badaniami i dostaję zwrot w korekcie. Dołożyć sztuki w następnym żucie to mogą sobie dać ci co nie znają realów repro. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ależ idą wstawienia w tym tygodniu, zresztą w zeszłym też i w przyszłym także. Oj będzie 4.5netto i płacz. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, 8-obcy pasazer nostromo napisał:

Witam przenieśmy te rozmowy na forum farmer . tam tego głupiego medoxa jarki będzie pilnował .

Jestem za, podać link i się przenosimy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak się bawi wipasz za pieniądze durniów którzy podpisali kontrakty na lata i dają się dymać ile wlezie. 16 kurników każdy po ponad 3000 metrów kwadratowych i co ciekawe każdy jak termos pierwszy raz słyszę o kurnikach z których nic się nie wydostaje czyli rozumiem że żadna woda z mycia się nie wydostaje żaden kurz się nie wydostaje żaden zapach się nie wydostaje no po prostu termos 😂😂😂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

„Przekazanie kurników polega na tym, że właściciel gruntów na rzecz inwestora cesją przekazuje swój majątek, czyli owe kurniki. Jednak w dalszym ciągu będą one jego własnością. Wtedy firma przez 10 lat prowadzi produkcję. Dłużej się nie da, gdyż z uwagi na związki chemiczne wytwarzające się przy produkcji kurczaków tylko tyle wytrzymują te budynki. Po 10 latach zostajecie z ręką w nocniku, gmina nic z tego nie ma, wy macie skażone środowisko a firma ma potężne pieniądze”

To fragment dość dobrego opisu sytuacji z linku poniżej ten fragment najbardziej mnie bawi po 10 latach nie da się produkować w budynkach bo kurczaki wytwarzają tyle związków chemicznych kurde to moje 50-letnie hale chyba promieniują jak Fukushima

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/28884-protest-mieszkancow-we-wsi-zeszczynka-nie-chca-budowy-fermy-drobiu

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Od wczoraj telefony z zapytaniami o dostępność ptaka w ten weekend i na następny tydzień. Mimo, że ponoć jest dużo to ubojnie i tak dokupują z wolnego. Także grypa w Zachodniej Europie swoje robi. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@_s69  z jakiego regionu te ubojnia dopytuje o kurczaka? Mam akurat na następny tydzień 

Ja dzisiaj słyszałem cenę 5.3. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

We Francji odnotowano wzrost importu drobiu z Ukrainy o 181 proc. Eksperci szacują, że w porównaniu z 2021 rokiem na rynki europejskie trafi dwa razy więcej ukraińskiego drobiu: rok temu było to 70 tys. ton, w tym roku prawdopodobnie będzie to 130-180 tys. ton. 

To tak tytułem wyjaśnienia w kwestii naganiaczy jak to będzie fajnie bo Ukraina słabo eksportuje. Znieśli im cła i eksportują na potęgę. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jeśli Władek zgasi im światło to i kury nie będzie z UA. Los sam zdecyduje czy będzie sielanka czy szarpanina na rynku kury. Pewne jest że jak zgasi świato to bedzięmy o tym słyszec. no i sezon grypowy sie zaczyna daj Boże zdrowia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A w stawien tyle że głową mała do tego powstają takie coś kurniki ala folia pokryta ociepleniem czy czymś i tam też sąsiedzi na szybko przerzucają ptaka z odchowalni  styczeń to będzie rzeźnia chyba że rzeczywiście coś nadzwyczajnego się stanie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad współpracą z taką ubojnią która odbierałaby mi kury bez antybiotyków i dopłacała  jakichś dodatek ciekaw jestem jak na tym wyjdę 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...