Żeldrob1 8 Napisano 17 Stycznia 5 godzin temu, Harnaś20 napisał: No popatrz mistrzu 12lat hodowli i jakoś daję radę . Poprostu mistrzu żal ci dupę ściska że ktoś płaci mniej a ty musisz przepłacać. No to mi teraz "zaimponowałeś" 😂😂😂 w tej branży to już będzie jakieś 28 lat .....czy chcesz coś dodać ? 😂a wcześniej przez około 10 lat również prywatna firma ( wtedy równolegle nawet dwie ) , w której zatrudniałem kilka osób .....a ile Ty masz w ogóle lat ? Podejrzewam, że mój staż pracy , okres zatrudniania pracowników , doświadczenie z ludźmi trwają dłużej niż Ty żyjesz 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 13 Napisano 17 Stycznia 7 godzin temu, Mistrz napisał: No nie odlicza bo mają do mnie 30 km To jaką wagę przyjmują? Ich własną czy twoją nie pomniejszoną?????? Czy moze Tobie się wydaje pozornie że przez te 30 km na pewno nic nie odparowały i waga na ubojni jest prawdziwa , kiedy to auta po rozładunku są dokladnie myte WODĄ. W każdej skrzyni jest 30 kg wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 7 Napisano 17 Stycznia 28 minut temu, agroleń. napisał: To jaką wagę przyjmują? Ich własną czy twoją nie pomniejszoną?????? Czy moze Tobie się wydaje pozornie że przez te 30 km na pewno nic nie odparowały i waga na ubojni jest prawdziwa , kiedy to auta po rozładunku są dokladnie myte WODĄ. W każdej skrzyni jest 30 kg wody. Wagę przyjmują moją poza tym i oni ja ważymy się na wadze zewnętrznej bo oni swojej nie mają Ale ode mnie kury jadą na wagę koło mnie i z wagi prosto na ubojnie Oni już tam ich nie ważą Zresztą musieliby jechać z drugiej strony ubojni na wagę bo oni mają bliżej siebie ale z drugiej strony jakby jechać ode mnie i jesteśmy dogadani że waga Ta która wychodzi u mnie idzie w papiery i tyle Przypominam ci że ja nie mam kontenerów tylko klatki i te klatki jak do mnie przyjeżdżają to raczej są suche no ewentualnie wilgotne ale na pewno nie stoi w nich woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 17 Stycznia 4 godziny temu, Żeldrob1 napisał: No to mi teraz "zaimponowałeś" 😂😂😂 w tej branży to już będzie jakieś 28 lat .....czy chcesz coś dodać ? 😂a wcześniej przez około 10 lat również prywatna firma ( wtedy równolegle nawet dwie ) , w której zatrudniałem kilka osób .....a ile Ty masz w ogóle lat ? Podejrzewam, że mój staż pracy , okres zatrudniania pracowników , doświadczenie z ludźmi trwają dłużej niż Ty żyjesz 😂 Co to ma do rzeczy kto ile hoduje trzeba mieć łeb na karku i tyle. Jeśli zeldrob i mistrz nie potrafią zrozumieć że są regiony w Polsce że płaci się 60 zł od auta to już ich problem . Co w tym takiego trudnego do zrozumienia bo nie rozumiem. I widzisz takie masz doświadczenie z ludźmi że musisz sam zapiera.. lać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoDo2 2 Napisano 17 Stycznia Witam. Sami na siebie bata kręcimy. Przechwalacie się publicznie kosztami produkcji, spożyciem pasz, ile płacicie łapaczą.. Czy wy wiecie , że do tego forum ma każdy dostęp? Wszyscy dymają nas jak chcą, bo dzięki wam wszystko o nas wiedzą... ubojnie znają nasze koszta i wiedza ile zapłacić żebyśmy troszkę wyszli powyżej koszta. Wytwórnie pasz wiedzą jaką cenę trzymać, bo znają nasze spożycia, a łapacze już wiedzą ile mogą wołać w tym roku. Brawo Wy!! Przechwalajcie się tak dalej kto jest jak najlepszym hodowcą ! 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 8 Napisano 17 Stycznia 10 minut temu, Harnaś20 napisał: Co to ma do rzeczy kto ile hoduje trzeba mieć łeb na karku i tyle. Jeśli zeldrob i mistrz nie potrafią zrozumieć że są regiony w Polsce że płaci się 60 zł od auta to już ich problem . Co w tym takiego trudnego do zrozumienia bo nie rozumiem. I widzisz takie masz doświadczenie z ludźmi że musisz sam zapiera.. lać Ty jak widać jesteś tak głupi , że tylko zmądrzeć możesz. Czas prowadzenie tego interesu to twój wist więc otrzymałeś tylko odpowiedź, ze są TU ludzie znacznie dłużej hodujący . Na nasze wpisy o kwotach płaconych za łapanie zareagowałeś chamstwem ( ..popierdo...ło, pojeb...ło was...?) , a teraz podpinasz się chyba pod Mistrza pisząc, że nie rozumiemy iz w różnych regionach Polski płaci się różnie- z wielu względów. My to rozumiemy za to TY NIE !!! Teraz odwracasz kurę pierzem 🤥Nigdzie nie negowałem tego , że płacisz jak płacisz tylko napisałem o braku ludzi i pieniądzach, które chcąc nie chcąc JA musze płacić. A już ironiczny wtręt o zapier...aniu świadczy o Twojej arogancji , braku kultury i zwykłym chamstwie. No cóż weszło w branżę sporo kozików , którym pieniądze trochę zlasowały mózgi , wydaje im się , że są najlepsi, wszytko umieją .....a w rzeczywistości intelektu nie staje ...😌 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 8 Napisano 17 Stycznia 23 minuty temu, DoDo2 napisał: Witam. Sami na siebie bata kręcimy. Przechwalacie się publicznie kosztami produkcji, spożyciem pasz, ile płacicie łapaczą.. Czy wy wiecie , że do tego forum ma każdy dostęp? Wszyscy dymają nas jak chcą, bo dzięki wam wszystko o nas wiedzą... ubojnie znają nasze koszta i wiedza ile zapłacić żebyśmy troszkę wyszli powyżej koszta. Wytwórnie pasz wiedzą jaką cenę trzymać, bo znają nasze spożycia, a łapacze już wiedzą ile mogą wołać w tym roku. Brawo Wy!! Przechwalajcie się tak dalej kto jest jak najlepszym hodowcą ! No nie wiem czy publiczne pisanie o kosztach na poziomie 6,50 przy cenie żywca 5,50 jest przechwalaniem się...😡 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 17 Stycznia 5 minut temu, Żeldrob1 napisał: Ty jak widać jesteś tak głupi , że tylko zmądrzeć możesz. Czas prowadzenie tego interesu to twój wist więc otrzymałeś tylko odpowiedź, ze są TU ludzie znacznie dłużej hodujący . Na nasze wpisy o kwotach płaconych za łapanie zareagowałeś chamstwem ( ..popierdo...ło, pojeb...ło was...?) , a teraz podpinasz się chyba pod Mistrza pisząc, że nie rozumiemy iz w różnych regionach Polski płaci się różnie- z wielu względów. My to rozumiemy za to TY NIE !!! Teraz odwracasz kurę pierzem 🤥Nigdzie nie negowałem tego , że płacisz jak płacisz tylko napisałem o braku ludzi i pieniądzach, które chcąc nie chcąc JA musze płacić. A już ironiczny wtręt o zapier...aniu świadczy o Twojej arogancji , braku kultury i zwykłym chamstwie. No cóż weszło w branżę sporo kozików , którym pieniądze trochę zlasowały mózgi , wydaje im się , że są najlepsi, wszytko umieją .....a w rzeczywistości intelektu nie staje ...😌 Zeldrob szkoda czasu na pisanie z tobą bo widzę że ty wszystko wiesz najlepiej. Płaćcie ile chcecie nikt wam nie zabroni przecież tylko jak na pisał dodo2 nie ujawniajcie tego tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 8 Napisano 17 Stycznia 19 minut temu, Harnaś20 napisał: Zeldrob szkoda czasu na pisanie z tobą bo widzę że ty wszystko wiesz najlepiej. Płaćcie ile chcecie nikt wam nie zabroni przecież tylko jak na pisał dodo2 nie ujawniajcie tego tak. No to dalej chwal się , że płacisz jak płacisz 😂😂 komuś zwracasz uwagę , a sam co robisz? No i chciałbym poznać to wszystko co wiem najlepiej?🤩 Zwrócona uwaga na niestosowność zachowania i....pisanie jakiś bzdur 😡Niestety ....co do Ciebie nie pomyliłem się 😪 Miłego dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 13 Napisano 17 Stycznia (edytowane) 56 minut temu, DoDo2 napisał: Witam. Sami na siebie bata kręcimy. Przechwalacie się publicznie kosztami produkcji, spożyciem pasz, ile płacicie łapaczą.. Czy wy wiecie , że do tego forum ma każdy dostęp? Wszyscy dymają nas jak chcą, bo dzięki wam wszystko o nas wiedzą... ubojnie znają nasze koszta i wiedza ile zapłacić żebyśmy troszkę wyszli powyżej koszta. Wytwórnie pasz wiedzą jaką cenę trzymać, bo znają nasze spożycia, a łapacze już wiedzą ile mogą wołać w tym roku. Brawo Wy!! Przechwalajcie się tak dalej kto jest jak najlepszym hodowcą ! Zwłaszcza jak Medox wszystkich uspakajaja pauzą miedzyswiąteczną i tymi 100 tysiącami piskląt . I oczywiscie wchodzą tu wszyscy i czytając myślą sobie jest za duzo kur. Tymczasem Ubojnie w kaliskim stoją , mają blokady miesięczne na fermach . To są fermy po milion sztuk . I za dwa tygodnie- słusznie Medox zauważył -bedzie a wręcz prosi się lepsza cena . Ale niestety minrol i cala kontraktacja to inny świat. Edytowane 17 Stycznia przez agroleń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoDo2 2 Napisano 17 Stycznia 24 minuty temu, agroleń. napisał: Zwłaszcza jak Medox wszystkich uspakajaja pauzą miedzyswiąteczną i tymi 100 tysiącami piskląt . I oczywiscie wchodzą tu wszyscy i czytając myślą sobie jest za duzo kur. Tymczasem Ubojnie w kaliskim stoją , mają blokady miesięczne na fermach . To są fermy po milion sztuk . I za dwa tygodnie- słusznie Medox zauważył -bedzie a wręcz prosi się lepsza cena . Ale niestety minrol i cala kontraktacja to inny świat. Potwierdzam, Są miejsca w Polsce gdzie brakuje kur ze względu na strefy, a idą zimne noce i żadna ubojnia nie pojedzie 300km po towar . Słyszałem, że Poznań podobne braki z ofertą ceny powyżej 5.6nett Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 17 Napisano 17 Stycznia Póki co to 5 nie miał kto wczoraj dać na wolnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoDo2 2 Napisano 17 Stycznia 12 minut temu, Krachmen napisał: Póki co to 5 nie miał kto wczoraj dać na wolnym Zgadza się Medox, bo dawali dużo więcej 😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 17 Stycznia https://www.farmer.pl/fakty/plonal-kurnik-na-mazowszu,127338.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 17 Stycznia 25 minut temu, DoDo2 napisał: Zgadza się Medox, bo dawali dużo więcej 😁 Potwierdzam dzisiaj miałem propozycje z ubojni 5.50-5-60 ale mam za małe jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 7 Napisano 17 Stycznia 2 godziny temu, dex napisał: https://www.farmer.pl/fakty/plonal-kurnik-na-mazowszu,127338.html Z tego co widać na zdjęciu to za dużo się nie spaliło wymienią trochę karmideł trochę miseczek od pojenia bo z tego co widać chyba są Cześć wlotów bo się pewnie potopiły i wstawią może i jeszcze w tym miesiącu😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 17 Stycznia https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/cztery-nowe-ogniska-grypy-ptakow,127340.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 17 Stycznia Kolejne potwierdzone, Rososzyca powiat Ostrowski na brojlerze, gospodarstwo z 4 nie małymi budynkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 17 Stycznia (edytowane) 8 godzin temu, Żeldrob1 napisał: a nasze em 🤥 ...😌 idget span Edytowane 17 Stycznia przez Harnaś20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 17 Stycznia Sorry coś mi się wcisło. Coraz więcej tych ognisk coś czuję że będzie powtórka z rozrywki z tamtego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 17 Stycznia Wielkopolska jest jednym z najbogatszych regionów a przez to, że ma bardzo rozbudowany system hodowli to jest tam ogromna konkurencja i takie na przykład łapanie czy mycie może być tańsze niż w biednym zachodniopomorskim. Taka prawda. Jak w okolicy jest 10 ekip to łatwiej negocjować. A duże integracje mają tu własnych łapaczy. Co im łapią po 6 gr za sztukę i nie mówią słowa po polsku. Ja płacę od 10 do 12 groszy już po podwyżce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 1 Napisano 17 Stycznia 9 godzin temu, Harnaś20 napisał: Potwierdzam dzisiaj miałem propozycje z ubojni 5.50-5-60 ale mam za małe jeszcze. To i tak nie pokrywa kosztow zwlaszcza po tym jak prad szedl do gory, a teraz co sie stanie jak strajkujacy rolnicy dopna swego i notowania zboza znowu podrożeją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 17 Napisano 17 Stycznia Wtedy pasza od razu podrożeje. Ich kontrakty działają tylko w jedną stronę, heheh. Jak zboża tanieją to paszy nie można opuścić bo są drogo zawarte kontrakty, ale jak zboża drożeją to pasza drożeje od razu i wtedy nie ma tańszych zawartych kontraktów 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 18 Stycznia (edytowane) Panowie nie myślcie tylko w perspektywie czubka własnego nosa. Producenci roślinni mają dokładnie ten sam problem co my czyli MOŻLIWOŚĆ SPROWADZANIA PRODUKTÓW ROLNYCH DO PRODUKCJI KTÓRYCH ZOSTAŁY UŻYTE ŚRODKI TRUJĄCE/RAKOTWÓRCZE ITP ZAKAZANE W UE. To tak jak u nas drób tam hodowany nie jest produkowany zgodnie z przepisami i ograniczeniami UE nałożonymi na sektor drobiarski. Czy to wpływa na różnicę opłacalności produkcji w Polsce i na UA? tak samo jest w branży roślinnej. Przede wszystkim człowieka ogarnia wk**wienie z powodu tej rażącej hipokryzji UE a myśl że raczej nic się w tym temacie nie zmieni to potęguje. Poza tym wśród postulatów protestujących rolników było między innymi zaprzestanie NIEKONTROLOWANEGO importu drobiu z UA. Czy jakiś drobiarz był na proteście ? PS poza tym nie wyobrażacie sobie jakiej gównianiej jakości a raczej jej braku pszenica potrafi wjeżdżać do Polski już słyszałem o salmonelli wykrytej w paszy na jakiejś dużej fermie. Edytowane 18 Stycznia przez dex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 18 Stycznia 9 godzin temu, asa napisał: To i tak nie pokrywa kosztow zwlaszcza po tym jak prad szedl do gory, a teraz co sie stanie jak strajkujacy rolnicy dopna swego i notowania zboza znowu podrożeją... Zgadza się nie pokrywa kosztów masz rację ale przelicz sobie ile masz dokładki przy cenie 5 a ile przy 5.50 0.50gr na kg to bardzo dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach