Mistrz 16 Napisano 31 Stycznia 3 godziny temu, Stary hodowca napisał: Dziś jesteś jutro cię nie ma a do skarpetki będziesz zbierał zacofancu .czeba korzystać ze wszystkiego co jest na chwilę obecną dostępne jak zostawisz za dużo to się będą żarli o to przez kolejne lata . czyli co mam wydawać wszystko co mam? kupować se samochody wczasy za granicą i ogólnie wszystko czego zapragnę? bo nie rozumiem o co ci chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 12 Napisano 31 Stycznia Wszystko bo na etapie hodowcy taki rozum jest i był od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 31 Stycznia (edytowane) Pochwalcie się po ile macie paszę. Bo przy ostatnich obniżkach surowców cena powinna tąpnąć o minimum 150 zł/t albo i 200 zł/t . ST - 2525 G - 2405 F - 2325 Cena Netto. Pasza Premium (zjadanie około 1,5) na maxibanie. Ceny będą niedługo negocjowane. Zobaczymy co się da zrobić. Edytowane 31 Stycznia przez _s69 Literówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 12 Napisano 31 Stycznia Paniczne poszukiwanie zywca i tuszki cena nie gra roli ubojnie jadące w kierunku ukrainy w tych dniach nie jadą bo staną w korkach blokada przejść i to w paru miejscach . Kieleckie dziś ładuje 6.1 net Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 24 Napisano 31 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, Qrczak napisał: Cześć wszystkim! Po umyciu kurnika, zlewam ściany, posadzkę, wszystkie linie 1% roztworem Virocidu, teraz będę chciał spróbować Kickstart(inne pH). Po ścieleniu termo-zamgławianie wykonane przez zewnętrzną firmę. Z mojej strony inne pytanie: Trojszyk ulec- macie jakieś sprawdzone sposoby? Najprostsza metoda fo zmiana ściółki na Torf lub bardziej latem -Pelet . W takim okresie zimowym jest trudniej utrzymać suchość i trzeba miec maszynkę do wzruszania skorupy. Edytowane 31 Stycznia przez agroleń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 31 Stycznia 2 godziny temu, _s69 napisał: Pochwalcie się po ile macie paszę. Bo przy ostatnich obniżkach surowców cena powinna tąpnąć o minimum 150 zł/t albo i 200 zł/t . ST - 2525 G - 2405 F - 2325 Cena Netto. Pasza Premium (zjadanie około 1,5) na maxibanie. Ceny będą niedługo negocjowane. Zobaczymy co się da zrobić. Podobnie z cenami u mnie . ale kurczaki dwa dni do tyłu . coś pewnie dodają taniego ze wschodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 31 Stycznia W dniu 29.01.2023 o 19:40, lysonzi1 napisał: Jak robicie dezynfekcję na swoich obiektach? Ja do tej pory wynajmowałem firmę zewnętrzną, ale zastanawiam się jak to wygląda w przypadku własnego termozamgławiacza, czy warto się w to bawić, jak wygląda zakup środków, czy są ogólnodostępne, z czego korzystacie? Na plus na pewno niezależność i czasowo wykonuje kiedy mi pasuje. Minus taki, że dochodzi kolejna praca, ale za to podejrzewam, że cenowo jakaś oszczędność jest. Ktoś coś powie na ten temat ? A Ty jak myślisz o swoim zamgławiaczu termicznym to zainwestuj w igeba kwasową . Żadnych chinoli nie kupuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 31 Stycznia https://schaffer-polska.pl/akcesoria/inne-akcesoria/glebogryzarka-obrotowa/ pytanie czy ktoś coś takiego do ładowarki używa . Do rozdrabniania gnoju w czasie produkcji . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 31 Stycznia Godzinę temu, 8-obcy pasazer nostromo napisał: A Ty jak myślisz o swoim zamgławiaczu termicznym to zainwestuj w igeba kwasową . Żadnych chinoli nie kupuj . Patrzyłem właśnie na igeba, w sumie jeszcze nie wiem czy kupię ale za dezynfekcję pracę ok 1300 zł za ok 8500m3. Razy kilka obiektów i robi się kwota. Kwestia jeszcze do przemyślenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 31 Stycznia 55 minut temu, 8-obcy pasazer nostromo napisał: https://schaffer-polska.pl/akcesoria/inne-akcesoria/glebogryzarka-obrotowa/ pytanie czy ktoś coś takiego do ładowarki używa . Do rozdrabniania gnoju w czasie produkcji . I jak ładowarka między kurami przejedziesz? A czym scielisz? Jak słoma to zwykła glebogryzarka i do przodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 10 Napisano 31 Stycznia ładowarka+glebogryzarka, do tego pełna wiksa i kurczaki pod ścianami. Później zbieranie poduszonych=odstawa..... i po rzucie. Czy wyście powariowali????? Przestańcie kupować trucizny, którymi karmicie ptaki, a glebogryzarki i inne wynalazki nie będą potrzebne. Po prostu.... za syf, który mieszalnia przywiozła nie płacę i po temacie. O czym w ogóle ta dyskusja? Za 5,30 nie będę robił, Za 2350 średnio, nie będę kupował paszy i walcie się wszyscy!!!!!!..... to jest motto hodowcy na ten czas !!! Powinno być.... lecz różnej matematyki nas uczono 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrczak 0 Napisano 31 Stycznia 5 godzin temu, agroleń. napisał: Najprostsza metoda fo zmiana ściółki na Torf lub bardziej latem -Pelet . W takim okresie zimowym jest trudniej utrzymać suchość i trzeba miec maszynkę do wzruszania skorupy. Nie jest problemem utrzymanie ściółki, tutaj jest ok. Problem jest taki, że po transporcie ptaków do ubojni, wywiezieniu obornika, stosuje oprysk, żeby pozbyć się trojszyka. Następnie +/- w 4 tygodniu chowu znów się pojawia.. Permetryna, cypermetryna nie zdaje egzaminu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 31 Stycznia 12 minut temu, Qrczak napisał: Nie jest problemem utrzymanie ściółki, tutaj jest ok. Problem jest taki, że po transporcie ptaków do ubojni, wywiezieniu obornika, stosuje oprysk, żeby pozbyć się trojszyka. Następnie +/- w 4 tygodniu chowu znów się pojawia.. Permetryna, cypermetryna nie zdaje egzaminu Mam dokładnie tak samo wątpię żeby się dało rady tego pozbyć to cholerstwo mnoży się w takim tempie że w ciągu miesiąca populacja zwiększa się nawet stukrotnie zostaje ci 1000 sztuk a po miesiącu Masz 100 000 nie jest się w stanie nad tym zapanować jak teraz w ostatnim rzucie miałem Te kury trzymane siedem tygodni to w narożnikach na kurniku po całej długości ściany było brązowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 31 Stycznia Ja właściwie już dawno przestałem z tym walczyć ta walka jest po prostu bez sensu trojszyk zawsze wygrywa Ja tak z dwa razy w roku najczęściej latem pryskam na robaka po myciu a tak co rzut dodaję płynu na robaka do zamgławiacza jak pryskam na słomę niby wszystko wybija coś tam zawsze leży pod ścianami właściwie to z pleśniakowcem nie mam wcale problemu ale z trojszykiem jest masakra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 1 Lutego Ha Ha Ale się te kur.y Wipaszowskie rzuciły aż 5gr. podniosły na 5.35-masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 24 Napisano 1 Lutego (edytowane) Najwyższy czas aby uszanować hodowców , i podnieść cenkę na sześć. Edytowane 1 Lutego przez agroleń. Nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 10 Napisano 1 Lutego Oby to nie było powodem podniesienia cen pasz, bo będziesz płakał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 5 Napisano 1 Lutego (edytowane) Z tym zbożem i drobiem produkowanym ma terenie Ukrainy to pikuś. Tu jest hit https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/szefowa-ke-ursula-von-der-leyen-unia-europejska-ue-musi-wznowic-rozmowy-z-mercosurem-6722461 Edytowane 1 Lutego przez Do kur wychodzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 2 Lutego Politykom zależy na taniej żywności, kto by brał pod uwagę jakiś hodowców w Polszy. Brzuszek tanio napchany=głosik oddany 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 2 Lutego Politycy propagują to za co wzięli hajs od lobbystów, a w tym wypadku lobby jest baaaaardzo silne i baaaaardzo bogate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 2 Lutego Południe pomału staje z braku żywca a cenka szału nie robi. To jak początkiem marca się wywali taka ilość żywca to będzie po 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakakura 0 Napisano 2 Lutego Dziś dzwoniła ubojnia z łódzkiego 6,2 proponują ale nie biorą z żadnej strefy PG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 2 Lutego No ciekawe oby nie było tak jak pisze medox bo rzeczywiście kurczaka brakuje a cena szału nie robi skoro przy takim braku cena nie rośnie to co będzie przy nadwyżce kurczaka? Ja myślę że to już jest po prostu zmowa a później OLX Otodom i inne portale zasypane ofertami sprzedaży ferm albo ofertami od właścicieli albo od syndyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 8 Napisano 3 Lutego Wedlug mnie zmowe to maja paszarnie nikt nie obniza cen a mogliby spokojnie o 100zl a nawet wiecej druga sprawa jakosc paszy w ostatnim czasie zauwazylem ze spadla nieznacznie ale widac po zachowaniu ptaka slysze to tez od znajomych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 3 Lutego 2 godziny temu, asa napisał: Wedlug mnie zmowe to maja paszarnie nikt nie obniza cen a mogliby spokojnie o 100zl a nawet wiecej druga sprawa jakosc paszy w ostatnim czasie zauwazylem ze spadla nieznacznie ale widac po zachowaniu ptaka slysze to tez od znajomych Ale że jak to widać po zachowaniu ptaków? Ja swoje z ciekawości właśnie zważyłem wstawione w piątek dzisiaj mam 7 dobę i średnia 188g czyli tak jak powinno być biorąc pod uwagę że pisklęta miały 35gram to jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach