Mistrz 14 Napisano 5 Lutego Dokładnie te budynki stają się bezwartościowe są wystawiane kurniki za 300-400 tysięcy fakt że bez wyposażenia bo sprzedający już je rozsprzedał ale to wyposażenie używane można kupić za grosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 4 Napisano 5 Lutego Dziś sprzedawca na kasie w biedronie więcej ma niż ten z jednego kurnika noce nie przespane wklad 250 tys a zysk albo z 5 tys albo zero albo problemy i często do tyłu dlatego kto w czasie uciek na drugie nogi ten dziś rekreacyjnie wstawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 14 Napisano 5 Lutego (edytowane) Ale niestety wielu z nas nie może wstawiać rekreacyjnie i będziemy tak j'.''e...b..'a'''ć. Za miskę ryżu aż do końca bo albo zbankrutujemy albo budynki się rozpadną albo zostaniemy przejęci, a na koniec zostaną firmy typu Wipasz Cedrob ze swoimi niewolnikami a wśród nas jak to medox mówi ostatni zgasi światło Jak tak obserwuję to wszystko to naprawdę boję się tego roku, w zeszłym chociaż latem się trochę odbiło, no i dzięki temu że cena latem była, jakoś się to ciągnie dalej, ale w tym roku zapowiada się że ceny nie będzie wcale. Edytowane 5 Lutego przez Mistrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 25 Napisano 5 Lutego Elektryka szuka firma która montuje sprzęt. 8koła na rękę. To na miesiąc z jednej budy tyle nie ma szans średnio w roku wyjść. Oczywiście tam dostaje 8koła wypłaty i nic go nie obchodzi, żaden pęknięty piec ani spalony wentylator. Doprowadzili wszyscy ten biznes tym kretyńskim budowaniem poza granice absurdu. I nie tylko u nas. Na całym świecie. Ktoś ma hale 1000mkw, ziemię pod nią i sprzęt i zarabia na tym mniej niż kasjer w Biedronce a tera najlepsze-kumpel mi dziś pisał że spotkał na Malediwach w hotelu przedstawiciela handlowego z paszarni z Polski ale, że popili i to był ostatni dzień i tamten wylatywał, to nie pamietał nazwy paszarni, nie swojo brzmiała nazwa dla niego i nie może se przypomnieć, ale wie że moja branża, to mi napisał, a w zasadzie tylko stwierdził że chyba jestem w mocno rentownej branży skoro przedstawiciel handlowy jest w takim hotelu co on, który ma sporą firmę produkcyjną hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 6 Lutego W tym tygodniu była i jest szansa na silny wzrost na wolnym rynku. Mówili ze nawet do 6.7 i wyżej. Minrol nie drgnie . Jest masa połapanych hodowców za pysk w momencie spadku cen żywca do 4.2 który to spadek związany był z medialną afera skarbową przerobiona na żywnościową. Hodowcy podpisali umowy na 5 cykli bo ktoś duży oDebra1ł wtedy w cenie minrol. Teraz minrol spadł i już się nie podniesie wiec i tak oddadzą to co mieli uratować tą transakcją. Dodatkowo zużyją budy i będą pracować 10 miesięcy za darmo. Takie umowy podpisywali tez bardzo duzi i wytrawni producenci. Chyba ze zrobili cenę sztywna która nie była dostępna dla maluchów. Tak krawiec kraje jak materii staje. Myśle sobie ze ktoś duży może się wywalić w tym sezonie. Ptasia grypa miesza tylko lokalnie. Chyba wszystkie pisklątka znalazły dom wiec spadku produkcji nie będzie. Idę do kur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 22 Napisano 6 Lutego (edytowane) Pęknięty piec, spalony wentylator. Tak wiemy. Tudzież myjka i pad kuling zamarzł. A i vat jest nie zero a 23% na gaz i na prąd jakby ktoś zapomniał to przypomnę od stycznia.. ,, a i najważniejsze poza trefną paszą mieszaną z Ukropii panie Medox to pisklaki takie "se" panie Medox sprzedają jak lecą jako odpady pojajeczne . Edytowane 6 Lutego przez agroleń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 4 Napisano 6 Lutego Strajki n granicach się kończą i kontrolę także do środy cena ponad 6 a potem już możliwy zjazd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 7 Napisano 6 Lutego Nowe miasto Lubawskie PG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 22 Napisano 6 Lutego (edytowane) To nie moze fundusz promocji drobiu stać na granicy za nasze pieniądze skoro jest efekt? Edytowane 6 Lutego przez agroleń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 6 Lutego NIKT nie będzie stał nie w swoim ineresie. Jak była piatka to pojechali wszyscy i ubojnie wylegarnie mieszalnie . TYerazna granicy stali rolnicy bo oni bezposrednio dostaja w ddpę pierwsi teraz przyjdzie kolej na nas . Mieszalnie i wylegarnie się nie rusza bo sa zajete liczeniem kasy i inwetaryzacja łosi i jeleni którzy zamowili pisklęta i paszę. Masz jelenia to go duś jak się zesla to go puść. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 25 Napisano 7 Lutego W 2022r został pobity rekord rekordów wylegów piskląt brojler owskich odkąd produkuje się je w Polsce. Tak że róbcie tego tyle dalej a potem się dziwcie że wszyscy zarabiają tylko nie wy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 7 Lutego jakie tam ceny paszy . Kolegi wytwórnia obniżyła o 25 pln na tonie .Grower 2 mu wychodzi 2350 teraz . Dobra pasza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 7 Lutego sucho jak pierz ale przyrosty 0.08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 7 Lutego pieprz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 22 Napisano 7 Lutego 18 minut temu, 8-obcy pasazer nostromo napisał: pieprz Na jaką literę ona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aril 0 Napisano 7 Lutego 2 godziny temu, Krachmen napisał: W 2022r został pobity rekord rekordów wylegów piskląt brojler owskich odkąd produkuje się je w Polsce. Tak że róbcie tego tyle dalej a potem się dziwcie że wszyscy zarabiają tylko nie wy Nie wydaje mi się. Lato 2022 było ciężkim okresem dla reprodukcji i wylęgarni. Miliony zutylizowanych jaj, niższe wylęgi, BARDZO WCZEŚNIE ubijane stada rodzicielskie. Do tego ilość kur reprodukcyjnych, które zostały wstawione w 2022 cofnęła się o 5 lat do roku 2016-2017. Jeśli nie przyjadą jaja z zachodu gdzie dużo silniej daje się we znaki PG, to w 2023 powinno brakować jaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 7 Lutego (edytowane) 11 minut temu, Aril napisał: Jeśli nie przyjadą jaja z zachodu gdzie dużo silniej daje się we znaki PG, to w 2023 powinno brakować jaj. Bzdura dzwonią i proponują pisklaka w naprawdę w dobrej cenie. Na dzień dzisiejszy nie ma chyba w PG żadnej reprodukcji. Edytowane 7 Lutego przez _s69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aril 0 Napisano 7 Lutego 3 minuty temu, _s69 napisał: Bzdura dzwonią i proponują pisklaka w naprawdę w dobrej cenie. Na dzień dzisiejszy nie ma chyba w PG żadnej reprodukcji. Masz na myśli PG w Polsce czy na zachodzie? W Polsce póki co nie ma, ale niedługo powinien być widoczny efekt mniejszych wstawień w drugiej połowie 2022 roku u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 7 Lutego Rekord produkcji jest pobity. To fakt nie hipoteza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 25 Napisano 7 Lutego Poszukam to mu wkleje. Uciekło mi już gdzie to czytałem. Ale to dane oficjalne - w 2022 rekord rekordów wylegów . Ale jak się jedzie na plotkach przedstawicieli handlowych którzy podbijają delegacje na kawie to tak jest. Jedyne info od przedstawiciela, potem do gnoju i za 6 tyg zapytać po ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 8 Lutego 5,90-6,00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aril 0 Napisano 8 Lutego (edytowane) 12 godzin temu, Krachmen napisał: Poszukam to mu wkleje. Uciekło mi już gdzie to czytałem. Ale to dane oficjalne - w 2022 rekord rekordów wylegów . Ale jak się jedzie na plotkach przedstawicieli handlowych którzy podbijają delegacje na kawie to tak jest. Jedyne info od przedstawiciela, potem do gnoju i za 6 tyg zapytać po ile Dane o ilości wstawień reprodukcji to akurat dane z KRD, dodatkowo hodowcy reprodukcji często w tym i poprzednim roku przerabiają 1-2 obiekty na nioski towarowe, bo tam czują większy pieniądz - także polskich jaj wylęgowych powinno być mniej. Ale nie twierdzę, że rekordów nie było, nie ma i nie będzie 😄 Szczerze po prostu w to wątpię, także poszukaj proszę danych o których mówisz Edytowane 8 Lutego przez Aril Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 8 Lutego Cena 6zl niektórzy juz wożą pustaki na kolejne budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 14 Napisano 8 Lutego Mam takie pytanie czy ktoś z was hodował brojlera hubbard? bo dostałem propozycję z pewnej wylęgarni i poważnie się nad tym zastanawiam, kiedyś ale to już było wiele lat temu mieliśmy wstawione te kury dwa rzuty i nieciekawie to wychodziło ale wylęgarnia się zarzeka że dzisiaj te wyniki są rewelacyjne że to najlepsza linia brojlerów jaka istnieje tylko że ludzie się jej boją. Po części im wierzę bo sam słyszę prawie od wszystkich że Cobb jest do niczego, a z kolei ja wolę Cobba bo Cobb u mnie rośnie lepiej od Rossa, szukałem już trochę w internecie i rzeczywiście linia Hubbarda ma niby troszkę większe przyrosty od Rosa i Coba i podobno ściółka jest zupełnie inna, jest nawet taki artykuł a raczej wywiad z pewnymi hodowcami którzy twierdzą że Hubbart wychodzi im najlepiej że jest dużo suszej niż na Cobie i Rosie, że jest mniejsza śmiertelność i wyższe wagi przy niższym zużyciu paszy właściwie wszystkie dane znalezione w internecie to potwierdzają dlatego się nad tym zastanawiam Więc jeśli ktoś hodował Hubbarda to proszę o odpowiedź z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 22 Napisano 8 Lutego 6 godzin temu, Harnaś20 napisał: Cena 6zl niektórzy juz wożą pustaki na kolejne budy. Pustak 15 zl . Zamiast 8 Cement 20 tamiast 11 Beton 350 zamiast 230 To nie jest czas dla bobów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach