JozekPan 3 Napisano 29 Lipca 2022 8 godzin temu, Endzi napisał: Jak podajecie ceny to piszcie czy załadunek był na kontenery czy na plastikowe klatki. Bo wiem z doświadczenia ze za klatki płacą trochę więcej, bo jest więcej pracy i ludziom na załadunku trzeba więcej zapłacić. Jak już się zalogujesz na konto, to łaskawie podaj ceny z Twojego regionu. Wielkopolska 6.25 kontenery na poniedziałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 29 Lipca 2022 Godzinę temu, JozekPan napisał: Jak już się zalogujesz na konto, to łaskawie podaj ceny z Twojego regionu. Wielkopolska 6.25 kontenery Ja z mazowieckiego. Na tą chwilę nie pytałam w ubojniach o cenę. Będę pytać w następnym tygodniu i za 2 tyg. Dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 8 Napisano 29 Lipca 2022 Ja na niedzielę 6,3 klatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek1981 0 Napisano 29 Lipca 2022 mistrz chyba 6.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek1981 0 Napisano 30 Lipca 2022 https://www.wetgiw.gov.pl/main/komunikaty/Komunikat-Glownego-Lekarza-Weterynarii-dotyczacy-stwierdzenia-31-w-2022-r.-ogniska-wysoce-zjadliwej-grypy-ptakow-HPAI-u-drobiu/idn:2096 troche stare ale sie zaczyna przy upalach 35 stopni co to bedzie zimą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 15 Napisano 30 Lipca 2022 4 godziny temu, alek1981 napisał: https://www.wetgiw.gov.pl/main/komunikaty/Komunikat-Glownego-Lekarza-Weterynarii-dotyczacy-stwierdzenia-31-w-2022-r.-ogniska-wysoce-zjadliwej-grypy-ptakow-HPAI-u-drobiu/idn:2096 troche stare ale sie zaczyna przy upalach 35 stopni co to bedzie zimą Co będzie zimą ? To samo co latem. W klauzuli nic nie pisze o temperaturze ani o miesiącu . Wazne że ma opłaconą polisę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ceny rolnicze 0 Napisano 1 Sierpnia 2022 01.08.2022 Aktualne ceny skupu kurczaka i sprzedaży tuszki w Polsce: https://www.cenyrolnicze.pl/drob/kurczaki-kury https://www.cenyrolnicze.pl/mieso/drob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek1981 0 Napisano 1 Sierpnia 2022 po ile pasza starter gr.1 gr.2 fin.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 W dniu 29.07.2022 o 16:44, Endzi napisał: Ja z mazowieckiego. Na tą chwilę nie pytałam w ubojniach o cenę. Będę pytać w następnym tygodniu i za 2 tyg. Dam znać Cena na dzisiaj 6.1 klatki. Ubojnia mazowieckie woj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 6.2 ubojnia łódzkie, kontenery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 Mazowieckie 6.1 kontenery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 2 Sierpnia 2022 6,10-6,15 klatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 Co powiecie o ubojni drobiu Jolanta Chlebowska z woj. Wielkopolskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B0b 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Endzi napisał: Co powiecie o ubojni drobiu Jolanta Chlebowska z woj. Wielkopolskiego? Odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 2 godziny temu, B0b napisał: Odradzam. Napisz coś więcej. Nie płacą, czy może z opoznieniem czy może coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B0b 0 Napisano 2 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Endzi napisał: Napisz coś więcej. Nie płacą, czy może z opoznieniem czy może coś innego? Były kiedyś spore problemy z płatnością i długie terminy, nie wiem jak teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 4 Sierpnia 2022 A może znacie ta ubojnia pod nazwiskiem Jolanta Bajon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 4 Sierpnia 2022 Jeżeli chcesz czekać za pieniędzmi z 2miesiace albo dłużej i wysyłać pisma z wezwaniem do zapłaty, to możesz oddać kury. Znana kobita obdzwania pół Polski 😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 21 godzin temu, Endzi napisał: A może znacie ta ubojnia pod nazwiskiem Jolanta Bajon? Masakra z płatnościami kilka miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 5 Sierpnia 2022 A te ku.wy Wipaszowskie płacą najmniej na umowę 5.82 i jakieś śmieszne grosze uznaniowo . A pasza najdroższa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 8 Napisano 5 Sierpnia 2022 Ten wipasz chce chyba wykorzystać swoich niewolników ile się da a potem robić tylko dla siebie przecież ostatnio otworzyli kilka ferm może chcą sami sobie karmić hodować i ubijać na wzór cedrobu ale przedtem wykorzystać obecnych klientów do ostatniego grosza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 8 Napisano 5 Sierpnia 2022 A gdzie jest Medox nie ukrywam że trochę nudno na tym forum i trochę się stęskniłem za tymi jego teoriami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 8 Napisano 5 Sierpnia 2022 Mam pytanie do posiadaczy pad coolingów ostatnio zastanawiałem się jak to funkcjonuje poza sezonem (wiosna, jesień, zima) no bo kiedy się tego nie używa To chyba trzeba to zdjąć prawda? a jeśli ma się na każdym wlocie tak jak na filmiku który niedawno był wstawiony na forum No to chyba kiedy się tych paneli nie używa też trzeba je zdjąć czy się mylę? Bo przecież one też hamują przepływ powietrza przez wlot i na przykład kiedy po upalnym dniu przychodzi dzień chłodniejszy to jak to ma funkcjonować bo nie bardzo rozumiem Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endzi 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 Godzinę temu, hobbysta 2 napisał: A te ku.wy Wipaszowskie płacą najmniej na umowę 5.82 i jakieś śmieszne grosze uznaniowo . A pasza najdroższa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wolny rynek płacą 6.05, także też rewelacji nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 4 Napisano 5 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Mistrz napisał: Mam pytanie do posiadaczy pad coolingów ostatnio zastanawiałem się jak to funkcjonuje poza sezonem (wiosna, jesień, zima) no bo kiedy się tego nie używa To chyba trzeba to zdjąć prawda? a jeśli ma się na każdym wlocie tak jak na filmiku który niedawno był wstawiony na forum No to chyba kiedy się tych paneli nie używa też trzeba je zdjąć czy się mylę? Bo przecież one też hamują przepływ powietrza przez wlot i na przykład kiedy po upalnym dniu przychodzi dzień chłodniejszy to jak to ma funkcjonować bo nie bardzo rozumiem Z góry dzięki za odpowiedź To co na filmiku, to nie jest typowy system Padcooling, bo ten działa z wentylacją tunelową. Kiedy jest upał wentylacja przechodzi w tunelową, a kiedy jest chłodno w typową boczną poprzez wloty. Niestety trzeba to zaprojektować na etapie budowy kurnika i zainwestować w podwójną wentylację. Boczna: Wloty-kominy na 95% roku i tunelowa na 5% pracy w roku. To co na filmiku, to prowizorka na doraźne wspomaganie, ale też pomaga. Sam rozważam coś takiego na stare obiekty. Tylko ta robota mnie przeraża, bo jestem zbyt leniwy, żeby to zdejmować na jesień, zakładać na wiosnę 🤔 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach