Mistrz 16 Napisano 26 Lutego A tak pytam chciałem sobie z grubsza przekalkulować bo ja płacę na rzut za obiekt 1100m 12000zł ale na dwa miesiące, wzrosło mi o ponad 300% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 28 Napisano 27 Lutego 6 godzin temu, Mistrz napisał: A tak pytam chciałem sobie z grubsza przekalkulować bo ja płacę na rzut za obiekt 1100m 12000zł ale na dwa miesiące, wzrosło mi o ponad 300% specjalnie nie podaję ani kwadratury , ani kubatury obiektów bo zaraz zacznie się festiwal jęków , że dużo zużywam , mam pewnie stare wentylatory , żarówki po 100W .....nie chodzi o ilość zużytej energii tylko o jej cenę !!! No , ale miliardy zysków SSP przecież z kosmosu się nie wzięły . Wojna to był tylko pretekst żeby polskie społeczeństwo (słowo zostało usunięte).,.,..ać z kasy. A bezmózgowcy to łyknęli ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 24 Napisano 27 Lutego (edytowane) 13 minut temu, Żeldrob1 napisał: specjalnie nie podaję ani kwadratury , ani kubatury obiektów bo zaraz zacznie się festiwal jęków , że dużo zużywam , mam pewnie stare wentylatory , żarówki po 100W .....nie chodzi o ilość zużytej energii tylko o jej cenę !!! No , ale miliardy zysków SSP przecież z kosmosu się nie wzięły . Wojna to był tylko pretekst żeby polskie społeczeństwo (słowo zostało usunięte).,.,..ać z kasy. A bezmózgowcy to łyknęli ..... A szef kokoko ile placi za energię i gaz w inkubatornii? Wszędzie zalozyl panele? A skąd mial gotówkę ? Edytowane 27 Lutego przez agroleń. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 28 Napisano 27 Lutego 20 minut temu, agroleń. napisał: A szef kokoko ile placi za energię i gaz w inkubatornii? Wszędzie zalozyl panele? A skąd mial gotówkę ? JPRD😱😡co to za wpis? kołtuństwo i dulszczyzna😡 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 27 Lutego 38 minut temu, agroleń. napisał: A szef kokoko ile placi za energię i gaz w inkubatornii? Wszędzie zalozyl panele? A skąd mial gotówkę ? Nic bo ma panele fotowoltaiczne i przemysłowe pompy ciepła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 27 Lutego 47 minut temu, agroleń. napisał: A szef kokoko ile placi za energię i gaz w inkubatornii? Wszędzie zalozyl panele? A skąd mial gotówkę ? A gotówkę to ma bo pewnie sprzedał kilka hektarów ziemi którą wcześniej wykupił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pvpomorskie 0 Napisano 27 Lutego Witam. Jeśli chodzi o PV to moge pomóc. Przykladowa instalacja 50 kW , panele bifacialne Risen 445W, inwerter Kehua 50 kW, konstrukcja Corab - standard, koszt całkowity ze zgłoszeniem 185000 netto. Wykonujemy instalacje tylko i wyłącznie na gruncie, województwo pomorskie. Tel.735970904 dzwoń lub zostaw wiadomość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 27 Lutego Jak tam Pany cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 27 Lutego https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/stowarzyszenia-rolnikow-alarmuja-hodowla-drobiu-w-ue-grozi-upadkiem,128657.html Oj chyba ktoś się z kimś grubo dogadał i przyjechał pociąg kasy z Mercosur i to tam będzie produkowany drób, skoro u nas ma być 11kg na metr. Tam nikt nie patrzy ile jest na metr, idzie mączka i amoksy z beczki i pasuje a u nas do widzenia. Nie mamy w tym układzie nawet cienia szansy i zapewne o to chodzi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 27 Lutego Medi jak tam cenka na wolnym? Co tam widzisz w szklanej kuli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 27 Lutego Medi dawaj, krach, krach, krach 😁 jak tam sprzedaliście wszystko co się rusza i ma 2kg w zeszłym tygodniu jak nasz król przewidywań zalecał😁? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 27 Lutego (edytowane) Dzwoniłem dzisiaj i na dzisiaj płacą 6,5 ja zaczynam w niedzielę i nie są mi w stanie powiedzieć czy wzrośnie czy spadnie Edytowane 27 Lutego przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 27 Lutego A taki obsrany byłeś, bo obłąkaniec miał sen😀 Lysoni ma rację, raczej stabilizacja na takim poziomie ewentualnie jakieś drobne korekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 27 Lutego Właśnie zaczął się medoxowy krach cena 6.70-6.80 i przez 2-3 tygodnie raczej nie spadnie może tylko pójść do góry , do 20 marca są duże braki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 27 Lutego Zawsze i tak wychodzi na moje, nawet jak parę dni późni, a początku marca jeszcze nima, tak że bym był ostrożny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrczak 0 Napisano 27 Lutego 6,4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 27 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Krachmen napisał: https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/stowarzyszenia-rolnikow-alarmuja-hodowla-drobiu-w-ue-grozi-upadkiem,128657.html Oj chyba ktoś się z kimś grubo dogadał i przyjechał pociąg kasy z Mercosur i to tam będzie produkowany drób, skoro u nas ma być 11kg na metr. Tam nikt nie patrzy ile jest na metr, idzie mączka i amoksy z beczki i pasuje a u nas do widzenia. Nie mamy w tym układzie nawet cienia szansy i zapewne o to chodzi Jak zwykle hejcik u kolegów na krachmena zamiast refleksji co szykuje UE dla nas . Jeśli plany są prawdziwe to ta redukcja nie będzie o 72 % tylko więcej bo europejski kurczak będzie kosztował 10 razy tyle i wszystko przyjedzie z UA która będą przyjmować do UE jak Turcję. Frans i Ursula nie dostaną wiele od polskich hodowców a od tych „ukraińskich” to jakieś podziękowanie i dobre słowo się znajdzie. No ale tu chodzi o zielona unie i równe zasady przecież Edytowane 27 Lutego przez Do kur wychodzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 27 Lutego A kto ostatnio jadł świeżego fileta z Brazylii nich się wypowie jak smakuje, bo ja jeszcze nie miałem okazji takiego kupić. Na razie nie ma widoków na załamanie ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 27 Lutego Prawda jest taka, że z roku na rok jest coraz gorzej. Więcej durnych przepisów, więcej biurokracji. Co w takim przypadku zrobić? Nie wiem. Auta spalinowe potrafią zakazać gdzie lobby motoryzacyjne jest potężne a hodowli nie zlikwidują? Nasi politycy w PE między sobą urządzają wojenki, w sejmie to samo to jak może być dobrze. Rynek motoryzacyjny z autami spalinowymi pojedzie do Ameryki południowej a w zamian przyślą nam tanie papu. Tak może być niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 27 Lutego Zainteresowanie jest. W tym tyg braki, a na przyszły jeszcze więcej zapytań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 27 Lutego Kiedyś pojechała tam produkcja kurczaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 27 Lutego 37 minut temu, _s69 napisał: A kto ostatnio jadł świeżego fileta z Brazylii nich się wypowie jak smakuje, bo ja jeszcze nie miałem okazji takiego kupić. Na razie nie ma widoków na załamanie ceny. Nie musi być świeży w tym problem mrożony nastrzyk jeździ po świecie przez ocean już od wielu lat i wszyscy mlaszczą i się oblizują po tej taniości szczególnie gastronomia. Tylko w Europie ludzie umierają tysiącami na chorobę szalonych krów od mączki mięsnej 😂😂😂😂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 6 Napisano 28 Lutego Oo fajnie 11kg/m2 w końcu będzie dobrostan bo do teg pory okrótny hodowca to upycha kolanem ile się da, w ogóle hodowca to taki zły człowiek który znęca się nad zwierzętami a teraz już nie będzie tak łatwo, mało tego ponoć ma być w tym dobrostanie zgwarantowany dostęp do światła dziennego w postaci odpowiedniej ilość okien na m2. Skończy się bajobongo i światły obywatel będzie mógł spokojnie kupić mięsko z kurki która żyła sobie w dobrostanie oj jaki on bedzie zadowolony ze chroni planetę ( co2 metany azotany itp) oraz zwierzęta.... ej czekaj ale on bedzie jadł kurczaka z UA albo z Brazylii.... normy zagęszczenie? Kontrola leczenia antybiotykami? Salmonella ? Brak mączki ? A kto to słyszał ...ale o tym mu w mediach juz nikt nie powie ... Kurtyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 28 Lutego Dokładnie tak. Już dziś w całej Europie wpier. dal.a w całym sektorze Horeca (bo tylko tam to trafia) brazylijskiego i ukraińskiego fileta z toną antybiotyku , mączką i setką innych zabronionych w UE w tym dobrostanów salomonelli itp i się oblizuje i nie ma pojęcia. I UE oficjalnie na to pozwala. ABSOLUTNY CYRK, MATRIX, KURIOZUM I ABSURD ALE HODOWCY WOLĄ STAWIAĆ KOLEJNĄ BUDE NIŻ SIE ZEBRAĆ I TEMU PRZECIWSTAWIĆ, DLATEGO NIEDŁUGO ZOSTANĄ SKASOWANI I ZASTĄPIENI PRZEZ UA I BRAZYLIĘ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 6 Napisano 28 Lutego A na serio odnoście limitu zageszcenia jest tu zastosowana prawdopodobnie stara taktyka (pisiory często tak robia) rzucają pomysł... radykalny i przesadzony razy 2. Później łagodzą stanowisko i ludzie zadowoleni bo nie jest tak źle jak na początku się zapowiadało a rządzący osiągają swój zamierzony na początku cel. Proste. Obstawiam że limit wejdzie jakieś 25kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach