Żeldrob1 24 Napisano 2 Marca 2 godziny temu, Julek Cezar napisał: Trzeba było fotowoltaikę założyć jak cywilizowani hodowcy - to byś nie płakał. A jeszcze jedno - sądząc po tym co napisałeś to twoja cywilizacja jest za moją o lata świetlne 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 2 Marca Kokoko, ty tam lepi powiedz swemu panu żeby ci co dorzucił do tych 2koła wypłaty, bo pasza go kosztuje 1500 a sprzedaje po 2500 , ubój go kosztuje złotówkę do kila a przykłada 3zł, a ty bidny piszesz tu te głupoty za 2 tysie na miesiąc , hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 4 Napisano 2 Marca 34 minuty temu, Krachmen napisał: Kokoko, ty tam lepi powiedz swemu panu żeby ci co dorzucił do tych 2koła wypłaty, bo pasza go kosztuje 1500 a sprzedaje po 2500 , ubój go kosztuje złotówkę do kila a przykłada 3zł, a ty bidny piszesz tu te głupoty za 2 tysie na miesiąc , hehe 👏 👏 👏 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrczak 0 Napisano 2 Marca 6 godzin temu, kokoko napisał: Moze ktoś poradzi...mam problem z dosatronem. Nagle przestal pobierac leki . Jednego dnia działał anastępnego juz nie. Niby pika ale z wiadra leku nie ubywa. Wężyk jest drozny bo przedmuchiwalem. Jak przedmówcy: rozebrać i przeczyścić. Na youtubie masz filmiki co i jak. https://www.youtube.com/watch?v=07mGjKI3gAI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurczakos 0 Napisano 2 Marca Kokoko, jak długo jesteś hodowcą, że dozownik przestał działać i nie wiesz co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 3 Marca Jest taka ubojnia, o podobnej nazwie i słyszałem że nikt jej nie chce już dawać kur bo zawsze chce płacić 20gr mniej niż wszyscy. Może stamtąd jest. To by tłumaczyło gadanie takich bzdur o kosztach i wyliczanie za ile to niby można wyprodukować kure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 3 Marca Jak jej nikt nie chce dawać kur, to jak funkcjonuje? Medox, niestety, na poniedziałek utrzymanie ceny. Znowu nie pyknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 3 Marca Są tacy hodowcy co nawet na kurnik nie wchodzą to skąd mają wiedzieć jak co zrobić do dla takich to najlepiej wymienić na nowy chociaż pewnie wystarczy rozebrać wyczyścić olejkiem kuchennym przesmarować i będzie jeszcze działać ewentualnie są zestawy naprawcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 3 Marca Cena na poniedziałek 6.80 do 20 marca nie ma żywca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 14 Napisano 3 Marca Ja mam umówione na niedzielę 6,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 0 Napisano 3 Marca Nie wiem czy uwierzycie, ale zanim napisal ktos o rozebraniu i przeczyszczeniu, to zrobilem to już kilka razy i efektu nie bylo. O oleju dowiedziałem sie stad i efektu tez nie było. Dopiero jak wymienilem ten pikacz co jest w środku, z dosatronem z innego kurnika zaczelo działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 3 Marca Co do smarowania tłoka i ścianek w korpusie olejem. Kupcie sobie smar spożywczy, taki jak oryginalnie do smarowania w zestawie daje mixrite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 3 Marca i wazelina jest dobra . Chiński materiał się łatwiej ściera powstają mikroszczeliny i tłok przy małym przepływie nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 3 Marca Pytanie : skoro polską pszenice można już kupić poniżej 1000zl to po ile jest ukraińska ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 3 Marca Coś tu się p.ierdo.li znowu. Dex - zapytaj w paszarni po ile jest ukraińskie 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 7 Napisano 3 Marca Cena na niedziele 6.7-6.8 net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 3 Marca 4 godziny temu, dex napisał: Pytanie : skoro polską pszenice można już kupić poniżej 1000zl to po ile jest ukraińska ? Po 600 zł mogą przywieść takie miałem oferty ale mi niepotrzebna bo kupuje gotową paszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 4 Napisano 3 Marca @Harnaś20 bierz ją po 600, ja odkupię po 950 z dowozem. Płacę gotówką 🤚 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 4 Marca Oczywiście celowo napisałem w ten sposób ponieważ średnie ceny skupu pszenicy są wyższe niż 1000zł nie mniej jednak są już publikowane ceny poniżej. Wpis miał na celu pokazanie jak nas mieszalnie golą, i oczywiste jest że każdy zdrowo myślący dyrektor przy takim popycie nie obniży ceny chyba że konkurencja to zrobi i mu się wolumen zmniejsza. Tak więc zachęcam do negocjacji cenowych z mieszalniami, odłożenia na bok sentymentu że tyle lat brało się pasze z danej wytwórni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 4 Marca Nie mam gdzie trzymać i nie wiem czy to było brutto czy netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 4 Marca (edytowane) a Jeśli ktoś miał wątpliwości że UA nas zaleje .... https://drobiarze.pl/2023/03/02/import-drobiu-i-jaj-z-ukrainy-wedlug-avec/ @Krachmen jak tak wstawienia obecnie ? już masa czy jeszcze nie ? Edytowane 4 Marca przez dex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 4 Marca Od 15marca do 15kwietnia będzie miesięczny rekord rekordów wszechczasów pobity o 20% . I tyle mogę Ci powiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 4 Marca Przebijemy 130 milionów ? I to ponoć nie ma jaj. Jak będą to dopiero będą jaja 🙀😱👻 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 22 Napisano 4 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Krachmen napisał: Od 15marca do 15kwietnia będzie miesięczny rekord rekordów wszechczasów pobity o 20% . I tyle mogę Ci powiedzieć To idealnie zmieści się z popytem majowym . Sezon grilowy sie zacznie Nic się nie zmarnuje. Euro 4,7 i rośnie . Jeszcze w maju nikt nie narzekał Edytowane 4 Marca przez agroleń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 4 Marca (edytowane) Pomidor i tak będzie 2x droższy Edytowane 4 Marca przez Do kur wychodzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach