Mistrz 14 Napisano 7 Marca 9 minut temu, lysonzi1 napisał: Ja się ciebie już tyle razy pytałem, która ubojnia bierze kurę 3.5 kg? Bo chciałbym wiedzieć Chyba ubojnia szefa kokokoko😂😂😂 A tak na serio to też jestem bardzo ciekaw tych ubojni które biorą 3,5 kilowe kury. No moja akurat bie że ale to malutka ubojnia to się nie liczy ale z tego co wiem to wszystkie normalnej wielkości ubojnie nie chcą kurczaka powyżej 3 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 7 Marca Medox pokaż mi ubojnie co kupi kurę 3.5 kg ja takiej nie znam a znam takie które robią potrącenia za przekroczenie masy 3.1kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 7 Marca Hodowców też takich nie znam co trzymają kurę do 3.5 kg bo jest to nieopłacalne wyjątkowo trzymali niektórzy w czasie covidu do 4kg i sprzedawali po 2 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 7 Marca Całe południe bierze. 3.3-3.4 bardzo lubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 7 Marca Na patroszenie automatycznym nie chcą powyżej 3 kg . Ręcznie patroszenie weźmie 3.6 Cała tajemnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 14 Napisano 8 Marca Mam na jutro umówione 6,7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 0 Napisano 8 Marca Ja znam ubojnie co w 2 klasie liczy już 2.9kg. A ty Mistrzu (nie wiem czego, bo na pewno nie hodowli drobiu) to juz sie ode mnie odczep, grzecznie mówiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 8 Marca Tak w ogóle, to pamięta ktoś relacje zbliżoną do obecnej- pszenica 1000zł, pasza 2500zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 4 Napisano 8 Marca średnia cena zakupu pszenicy 1300, kukurydzy 1300 , śruty sojowej 2850, oleju sojowego 5000, fosforanu 4500 itd. Ktoś pamięta takie ceny? Ja ciągle na nie patrzę, jak większość mieszalni.... i zastanawiam się po kiego grzyba ładowałem w to swoją kasę? Przecież było wiadomo, że wojna pójdzie w tym kierunku, w którym poszła przez ostatnie pół roku. Medox to wiedział, medox mówił, ostrzegał..... a wszyscy jak zwykle nie posłuchali i kupowali surowce, żeby je po prostu mieć, na wypadek wojny, która nie wiadomo jak się potoczy. Nie wiadomo jak - dla wszystkich poza krachmenem - on wie zawsze wszystko dokładnie.... i myli się tylko 1 raz na 10. Przy okazji, to masz dyżur na wylęgarni, czy czekasz za kolacją, na Karaibach i nudzisz się zaglądając tutaj o tej porze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 9 Marca https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/30351-08-03-2023-ceny-skupu-zboz-kukurydzy-oleistych-i-straczkowych-porazajaca-skala-obnizek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 9 Marca Panie Radku, proszę się nie przejmować, dostęp do takiej wiedzy maja tylko nieliczni. Jedna z osób o takiej wiedzy jest medox, dobrze że jest tutaj na forum i dzieli się z nami. Co by było gdyby ludzi go nie posłuchali i ustwilii się na marzec, co mamy dzisiaj? 4.5 krach totalny... A mówił, ostrzegał. Z ukłonami panie Krachmen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 9 Marca No, dobrze sprzedawliscie to się opóźniło o tydzień.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 7 Napisano 9 Marca W dniu 3.02.2023 o 20:41, Krachmen napisał: Kraaaaaaaaach za 2-3 tyg. Znowu osiołków napuścili na wstawienia że nie będzie przez grypę, a przez grypę się przesunęło może 200tys brojlera w całym miesiacu przy miesięcznych wylęgach na poziomie minimum 120milionów hahaha. I tak się robi frajerów i goli im pasze z marzą 400zeta na tonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 27 Napisano 9 Marca Co się odwlecze to nie uciecze jak widzicie. Dobrze że wam kazałem sprzedawać bo by jeblo już tydz temu a tak to pozchodziły kury 2.5-2.7 co by dziś miały 3.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 9 Marca Dziękujemy Ci o Panie. Wiara goli na wolnym praktycznie historyczne maxima od tygodnia. Debil zapowiadał 4.5 jest 6.5-6.7 😆 ps. Ty to serio jesteś niezastąpiony, udało Ci się przyspieszyć sprzedaże nawet z umów kontraktacyjnych. Masz siłę przebicia😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 9 Marca https://wiescirolnicze.pl/drobiarski-swiat-wstrzymuje-oddech-grypa-ptakow-zagraza-najwiekszej-potedze/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 9 Marca (edytowane) 6,55n bez negocjacji cena idzie bezpośrednio z ubojni. Ci co mają na zaraz i umieją rozmawiać dostają 10 gr więcej. W mojej okolicy oczywiście. To jest świeże info z dzisiaj. Niedługo w kurnikach będzie o 20% mniej drobiu jak wejdzie rejestracja i kapną się że kolanem po 55 kilo w budach stoi na meter Edytowane 9 Marca przez _s69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 3 Napisano 10 Marca https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/protest-rolnikow-w-holandii-burmistrz-chce-usunac-sila-5000-ciagnikow/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 4 Napisano 10 Marca Uciekać nie trzymać bo za tydz 5.5 będzie koniec miesiąca mega fyrmy wychodzą plus import który plynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 10 Marca Ale nie wiadomo czy dopłynie bo w Brazylii już praktycznie jest PG tylko jeszcze nie wyszła w badaniach. Ale spokojnie USA zadbają żeby wyszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 10 Marca (edytowane) Taaaa wszyscy sprzedać, żeby zrobić właśnie to na co ubojnie czekają. Jechać swoim rytmem, w następnym tygodniu jeszcze nie ma tragedii. Na poniedziałek łódzkie 6.4 ubierka umówiona . Za 2tyg już nie będzie wesoło 😀 Edytowane 10 Marca przez JozekPan 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harnaś20 2 Napisano 11 Marca Jak zwykle zagrywki ubojni cenę obniżają ale potrzebują. Ten tydzień po niedzieli jeszcze źle nie będzie powinno się utrzymać 6.40-6.30 po 20 marca może już zacząć spadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 11 Marca https://www.money.pl/gospodarka/duzy-zaklad-drobiarski-w-stanie-upadlosci-setki-osob-straca-prace-6874690582977312a.html?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbmoney&utm_term=post&utm_content=money Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 12 Marca Ten tydzień jeszcze ok. Ale za 2 tygodnie proponuję zacząć uciekać z dużym ptakiem. Ci z wolnego już mają problem znaleźć tam wole miejsce na ubój. Jest więcej kury co nie oznacza niskiej ceny z automatu. To zależy od zbytu. Ale już się pojawiają świąteczne zapowiedzi promocji w marketach a za tą promocję ktoś musi zapłacić. Zgadnijcie kto to ma sfinansować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 12 Marca (edytowane) Z zapomnianego cyklu ceny drobiu na świecie. Dzisiaj Belgia, znany i tani market Delhaize - wersja stacjonarna Filet po 11,82 Euro / kg to jest jakieś 55,32 zł/kg fileta z kurczaka. Tymczasem u nas w Lidlu w promocjia za 17,99 zł/kg fileta z kurczaka. Także jest przestrzeń do podwyżek dla konsumentów bo obok ziemniaki z Cypru po 7 zł stoją ludzie kupują bez mrugania okiem. Edytowane 12 Marca przez _s69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach