Skocz do zawartości
Żeldrob1

CENA BROJLERA

Rekomendowane odpowiedzi

Świadectwo na 50szt na Jan Kowalski osiedle Słoneczne 6 mieszkania 5?

Sprzedawac ile się na odchówke, bo tak jak mówi filut, idzie czarna wiosna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Krachmen napisał:

Świadectwo na 50szt na Jan Kowalski osiedle Słoneczne 6 mieszkania 5?

Sprzedawac ile się na odchówke, bo tak jak mówi filut, idzie czarna wiosna. 

Nie no świadectwa mi pisze jak daje do ubojni. To co sprzedam prywatnie nikogo nie obchodziło, na razie.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na północy fermy 30letnie można kupić po 150 tys a jak kupujący zrobi wizję lokalna bo okolicznych kurnikach czy wogole będzie miał kto kury złapać to się okazuje że nawet za 50 tys tego nie chce  

Ukraina  zobaczycie co zrobi z drobiarstwem ze na jednym kurniku zarobisz 3 tys na miesiąc max 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
58 minut temu, Stary hodowca napisał:

Na północy fermy 30letnie można kupić po 150 tys a jak kupujący zrobi wizję lokalna bo okolicznych kurnikach czy wogole będzie miał kto kury złapać to się okazuje że nawet za 50 tys tego nie chce  

Ukraina  zobaczycie co zrobi z drobiarstwem ze na jednym kurniku zarobisz 3 tys na miesiąc max 

Jak się ma kredyty to i teraz tyle średnio jak się policzy z roku wychodzi na miesiąc także nie podniecaj się tak Filuś

Edytowane przez Mistrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Stary hodowca napisał:

podaj adresy tych kurników po 50 tyś. złotych......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Żeldrob1 napisał:

podaj adresy tych kurników po 50 tyś. złotych......

Nie ma mieszkam na północy i wiem co tu się dzieje kazdy chlewik latem produkuje kury, filus ma nocne sny i sie podnieca 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kury nie ma , ale jest mięso . Od poniedziałku szykowali chłodnie na półdarmowe mięso . Będzie to samo co ze zbożem , tylko żywej kury się nie zamknie w silosie , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, asa napisał:

Nie ma mieszkam na północy i wiem co tu się dzieje kazdy chlewik latem produkuje kury, filus ma nocne sny i sie podnieca 

Zaraz skończy się hodowanie jak zacznie się rejestracja. Nie będzie że dzisiaj świnki a jutro kury 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Paradoksalnie powinno to przynieść trochę korzyści. Automatycznie z rynku powinno spaść jakieś 10-15% żywca. Pytanie jak szybko ta luke zapełni import lub utrata eksportu i jak będą wyglądać ceny.

Edytowane przez JozekPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Pisklaczek 2 napisał:

Kury nie ma , ale jest mięso . Od poniedziałku szykowali chłodnie na półdarmowe mięso . Będzie to samo co ze zbożem , tylko żywej kury się nie zamknie w silosie , 

Skąd takie info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, asa napisał:

Skąd takie info

Z ubojni. Hurtownie odmawiają dostaw .Nawet mówią po ile ukraińska tuszka i filet. Spróbuj wetknąć gdzieś jedna kurę na wolnym bez zapisu ? Handel stanął z dnia na dzień 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej zasadzie dział minrol ??? Jak cena naprzykład na cenach rolniczych leci w dół to na minrol dziś rośnie  ostatnio było odwrotnie na cenach rolniczych wzrastała a minrol spadł o 10 gr jak to jest obliczane wie ktoś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, JozekPan napisał:

Paradoksalnie powinno to przynieść trochę korzyści. Automatycznie z rynku powinno spaść jakieś 10-15% żywca. Pytanie jak szybko ta luke zapełni import lub utrata eksportu i jak będą wyglądać ceny.

Ale że co przyniesie trochę korzyści bo nie rozumiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jaka masz realna obsadę kg/m2 w końcowej fazie tuczu?

Edytowane przez JozekPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, JozekPan napisał:

Jaka masz realna obsadę kg/m2 w końcowej fazie tuczu?

W dzień ubiórki około 43kg a na sam koniec około 47kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, JozekPan napisał:

A ile powinieneś mieć 😉?

42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie wiem co ta rejestracja ma zmienić jeśli weterynaria się nie czepia Bo nie ma żadnych łapek i tak dalej to niczego to nie zmieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

rejestracja jest po to żebyś każde wstawienie wpisywał , a on i centralnie poza PIW będą mieć nad wszystkim kontrolę. Poza tym koleje fizyczne kontrole, mandaty , czepianie się etc. Mamy państwo , które kontroluje wszystko i wszystkich jak za PRL-u.  Komuna wróciła . Ja już dostałem info z wylęgarni o podanie numeru nadanego przez ARiMR bo inaczej nie przywiozą pisklaków. Myślę, że z paszą będzie podobnie. Nie wiem tylko co w przypadku kiedy koś sam pasze robi. 

Edytowane przez Żeldrob1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrezygnuj z 20 gr doplaty i możesz robić co do tej pory i lepiej na tym wyjdziesz to samo się tyczy dopłat do pola nie korzystając z ekoschematow więcej zarabiasz i po temacie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Nowy2022 napisał:

Na jakiej zasadzie dział minrol ??? Jak cena naprzykład na cenach rolniczych leci w dół to na minrol dziś rośnie  ostatnio było odwrotnie na cenach rolniczych wzrastała a minrol spadł o 10 gr jak to jest obliczane wie ktoś ?

Pani Czeczko drapie się po glacy i jak popatrzy co wydrapała, to pyta koleżanki: jak to wygląda?

I jak koleżanka powie, że nie dobrze wygląda - to jest spadek, a jak powie: dobrze to wygląda! - to wtedy mamy wzrost .

Skalę wzrostu bądź spadku jeszcze nie rozkminiłem...... wg jakiego wzoru to idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, madmax napisał:

Pani Czeczko drapie się po glacy i jak popatrzy co wydrapała, to pyta koleżanki: jak to wygląda?

I jak koleżanka powie, że nie dobrze wygląda - to jest spadek, a jak powie: dobrze to wygląda! - to wtedy mamy wzrost .

Skalę wzrostu bądź spadku jeszcze nie rozkminiłem...... wg jakiego wzoru to idzie.

Super🤣

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi