Skocz do zawartości
Żeldrob1

CENA BROJLERA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Utopijne miasto Bald tv.   Tri state citi.   Wpiszcie i wygoglujcie film. Co nas czeka.

Edytowane przez Do kur wychodzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, karamara napisał:

Super🤣

17 godzin temu, Pisklaczek 2 napisał:

Kury nie ma , ale jest mięso . Od poniedziałku szykowali chłodnie na półdarmowe mięso . Będzie to samo co ze zbożem , tylko żywej kury się nie zamknie w silosie , 

Musialo być mocno napsute, skoro nie zdążyli wywieść o czasie do krajow bogatszych  . Mają widocznie problemy techniczne ale jest sposób  i za pół ceny do Lachõw na gyros . 

Edytowane przez agroleń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krachmen napisał:

IDZIE CZARNA WIOSNA

A jak pogoda na święta panie ? Do lasu trza wypuszczać będzie czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec kwietnia  tak od 20 masa wstawien także koniec maja o cały czerwiec dokładka totalna 4,5 mX przy koszcie 5 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masa wstawien (jakby ciągle nie szła masa), czarna wiosna, 4.5 czeaj, czeaj już gdzieś to kiedyś słyszałem 🤡

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Krachmen napisał:

IDZIE CZARNA WIOSNA

Panie Tomku, myśli Pan, że jest incognito. Większość wie lub się domyśla. Ja bym sobie wstydu nie robił. Od tylu lat cieszyć się, że ktoś nie zarobi. Sam Pan nie jest hodowcą od ćwierćwiecza i wciąż nie potrafi się pogodzić, że to ktoś inny zarabia. Zachowanie przedszkolaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ermax napisał:

Panie Tomku, myśli Pan, że jest incognito. Większość wie lub się domyśla. Ja bym sobie wstydu nie robił. Od tylu lat cieszyć się, że ktoś nie zarobi. Sam Pan nie jest hodowcą od ćwierćwiecza i wciąż nie potrafi się pogodzić, że to ktoś inny zarabia. Zachowanie przedszkolaka.

Nie istotne czy to hodowca, czy pracownik  wylęgarni . Istotne jest to , że to cham który czerpie chorą satysfakcję wtedy kiedy ludzie za swoją ciężką pracę  dokładają do interesu . Nie piszę tu o nowych hodowcach ale o tych co siedzą w branży naście lat , a ten idiota ma z tego radość . Na dodatek ubzdurał sobie pod kopułą, że przewidzi też pogodę , zapowiadał nawet kiedyś zimę stulecia ( z marnym skutkiem) To zakompleksiony frustrat , który na tym forum próbuje się dowartościować .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kto dostał pozdrowienia dziś z dh -25zl?

Ponoć wysyłali , ja nic nie wiem 

Edytowane przez agroleń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, agroleń. napisał:

Kto dostał pozdrowienia dziś z dh -25zl?

Ponoć wysyłali , ja nic nie wiem 

Ja nic nie wiem w zeszlym tygodniu też ponoc była i też nic nie wiem ale się dowiem o co tu chodzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nic nie wiem w zeszłym tygodniu było -20zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to że podwyzki obowiązują wszystkich a obnizki raz dla jednych a później druga część hodowcow, moim zdaniem powinniśmy zacząć strajkować razem z producentami zboz nachapali się tanim syfem z ukrainy I zbijają kokosy na nas, sam Ardanowski potwierdził ze odbiorcą ukraińskiego zboza byly wytwórnie paszowe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czasu gdy nie bedzie na ratę do puty branża sie nie zjednoczy. wtedy może jakis strajk bedzie. wszystkim jest za dobrze i sa zmanipulowani propagandą sukcesu i sami siebie oszukują że jest dobrze. większość łyka jak kaczka bułkę . byłem świadkiem jak w banku klientka pyta o lokate a sprzedawca jej zachwala jaki to rarytas 7% lokatka. ale ze inflacja 15 czy 20 % to nie wazne. Ludzie nie kumają prostych działań.  obserwująć to- faktycznie za kilka lat na maturze będzie polecenie: " pokoloruj koło niebieskim długopisem" 

• Thanks 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja tylko że najpierw to takim jak my braknie na raty, a my niczego nie zmienimy, to musieliby chcieć coś zmienić ci wielcy, tylko że im na te raty tak szybko nie braknie bo oni spłacają kredyt kredytem i zadłużają się w nieskończoność. Myślę że hodowcy którzy mają po 10 15 tych nowo wybudowanych kurników mają takie długi że trzy pokolenia w przód nie będą w stanie ich spłacić, a najczęściej za takimi pół mózgami dość blisko nich, w cieniu stoi taki Pan Wiśniewski i podpowiada co mają robić  żeby budować swój życiowy biznes żeby wyjść na prostą i mówi im róbcie to i to a zobaczycie będzie wspaniale, Ja wam dam paszę taniej, będę kupował od was kury, no mówię wam coś pięknego odniesiecie pewny sukces tylko te  barany nie widzą że długi tylko rosną a Pan Wiśniewski zaciera rączki że wytwórnia nie nadąża mieszać paszy, wylegarnia puszcza na fermę wszystko co się rusza bo jajek brakuje, a ubojnia nie jest w stanie ubić tego całego wyprodukowanego żywca. Póki właśnie tacy nie zaczną padać dopóty będzie się działo to co się dzieje a ja myślę że oni nie zaczną padać bo oni są tak głupi że będą się zadłużać tyle ile będą mogli a firma wykorzysta ich ile się da jak już nie będzie co z nich wycisnąć to na koniec ich przejmie a oni niczym ofiara z syndromem sztokholmskim nadal będą ich wielbić.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Mistrz napisał:

Racja tylko że najpierw to takim jak my braknie na raty, a my niczego nie zmienimy, to musieliby chcieć coś zmienić ci wielcy, tylko że im na te raty tak szybko nie braknie bo oni spłacają kredyt kredytem i zadłużają się w nieskończoność. Myślę że hodowcy którzy mają po 10 15 tych nowo wybudowanych kurników mają takie długi że trzy pokolenia w przód nie będą w stanie ich spłacić, a najczęściej za takimi pół mózgami dość blisko nich, w cieniu stoi taki Pan Wiśniewski i podpowiada co mają robić  żeby budować swój życiowy biznes żeby wyjść na prostą i mówi im róbcie to i to a zobaczycie będzie wspaniale, Ja wam dam paszę taniej, będę kupował od was kury, no mówię wam coś pięknego odniesiecie pewny sukces tylko te  barany nie widzą że długi tylko rosną a Pan Wiśniewski zaciera rączki że wytwórnia nie nadąża mieszać paszy, wylegarnia puszcza na fermę wszystko co się rusza bo jajek brakuje, a ubojnia nie jest w stanie ubić tego całego wyprodukowanego żywca. Póki właśnie tacy nie zaczną padać dopóty będzie się działo to co się dzieje a ja myślę że oni nie zaczną padać bo oni są tak głupi że będą się zadłużać tyle ile będą mogli a firma wykorzysta ich ile się da jak już nie będzie co z nich wycisnąć to na koniec ich przejmie a oni niczym ofiara z syndromem sztokholmskim nadal będą ich wielbić.

wielcy sie nie utopią banki ich beda ratowac paszarnie ciagle dawac pasze na kreche  ewentualnie zmieniać sie beda własciciele zajada malych hodowców i srednich bo mały tez da rade sprzeda po ludziach po 9 zł za kg jako wiejski kurczak i jakos to bedzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Nowy2022 napisał:

wielcy sie nie utopią banki ich beda ratowac paszarnie ciagle dawac pasze na kreche  ewentualnie zmieniać sie beda własciciele zajada malych hodowców i srednich bo mały tez da rade sprzeda po ludziach po 9 zł za kg jako wiejski kurczak i jakos to bedzie 

Tak a ja akurat mam czas żeby jeszcze jeździć i próbować sprzedawać kury po ludziach dla mnie takie pomysły są po prostu śmieszne a poza tym ile ja tych kur bym sprzedał 100-200 no bo przecież nie sprzedam 5 000

A co do reszty to racja firmy będą ich przejmować i Kurniki będą funkcjonować dalej

Zastanawiałem się co taki przejęty hodowca który cały czas się chwalił ile to on nie zarabia mówi potem swoim pracownikom że co że padł bo się nie opłacało ale przecież cały czas mówił że zarabia tak mnie to naszło na myśl bo tu na jednej fermie pojawił się pracownik który pracował już na takich wielkich kurnikach wrócił tutaj niby w rodzinne strony tak się z nim spotkałem i coś zaczął zagadywać czy nie ma jakiś ferm w okolicy na sprzedaż bo chciałby sobie kupić i w końcu normalnie spokojnie żyć jak to usłyszałem to byłem w ciężkim szoku a on mi powiedział że na tych kurnikach na których pracował, szef opowiadał że mu z jednego 40 tysięcznika 100 000 zysku zostaje co rzut aż ciężko uwierzyć co ludzie opowiadają wokół gościu miał już normalnie cały plan stwierdził że sobie weźmie pracownika bo po co będzie pracował jak i tak mu tyle z rzutu będzie zostawać to już na wypłatę da żeby nic nie robić i sobie jeździć po świecie jak mu powiedziałem ile realnie zostaje to mnie wyśmiał i powiedział że my zawsze kłamiemy i udajemy biednych. Ppowiedział to ktoś kto pracował na kurnikach zwykli ludzie myślą tak samo dlatego też ciężej będzie nam coś wywalczyć bo po prostu tak naprawdę nikt nie stoi po naszej stronie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Mistrz napisał:

Tak a ja akurat mam czas żeby jeszcze jeździć i próbować sprzedawać kury po ludziach dla mnie takie pomysły są po prostu śmieszne a poza tym ile ja tych kur bym sprzedał 100-200 no bo przecież nie sprzedam 5 000

A co do reszty to racja firmy będą ich przejmować i Kurniki będą funkcjonować dalej

Zastanawiałem się co taki przejęty hodowca który cały czas się chwalił ile to on nie zarabia mówi potem swoim pracownikom że co że padł bo się nie opłacało ale przecież cały czas mówił że zarabia tak mnie to naszło na myśl bo tu na jednej fermie pojawił się pracownik który pracował już na takich wielkich kurnikach wrócił tutaj niby w rodzinne strony tak się z nim spotkałem i coś zaczął zagadywać czy nie ma jakiś ferm w okolicy na sprzedaż bo chciałby sobie kupić i w końcu normalnie spokojnie żyć jak to usłyszałem to byłem w ciężkim szoku a on mi powiedział że na tych kurnikach na których pracował, szef opowiadał że mu z jednego 40 tysięcznika 100 000 zysku zostaje co rzut aż ciężko uwierzyć co ludzie opowiadają wokół gościu miał już normalnie cały plan stwierdził że sobie weźmie pracownika bo po co będzie pracował jak i tak mu tyle z rzutu będzie zostawać to już na wypłatę da żeby nic nie robić i sobie jeździć po świecie jak mu powiedziałem ile realnie zostaje to mnie wyśmiał i powiedział że my zawsze kłamiemy i udajemy biednych. Ppowiedział to ktoś kto pracował na kurnikach zwykli ludzie myślą tak samo dlatego też ciężej będzie nam coś wywalczyć bo po prostu tak naprawdę nikt nie stoi po naszej stronie

To gościu rzeczywiście pofrunoł z tymi marzeniami niech spróbuje jak to jest super chyba by musiał mieć krzdy rzut 1 % upadków i cenę 7 zł netto u nas  hodowców przy tak wysokich obrotach i nakładach  sam zarobek to jest wręcz śmieszny a jakie jest jeszcze ryzyko duże przy tym ...  znajomy naprzykład ma cukiernie i on  inwestując w produkty i ludzi 100 tyś zł wyciąga lekko 50 tyś    a my inwestując 500000 mamy może 5 % zysku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Mistrz napisał:

Masz 100.000 zł kredytu - to masz problem . Masz 10 milionów kredytu to bank ma problem . Niech się boją Ci co dają a nie Ci co biorą (śp: Andrzej Lepper)

To jest ekonomia której Cię w szkole nie nauczą , i uwierz w to że Ci co mają 10 mln kredytu to mają dużo mniejszy stres niż Ci co maja 100.000 , nie wspominając o poziomie życia.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, lysonzi1 napisał:

Nic nie sprzedasz jak ci ten system rejestracji wejdzie 

Jeszcze się taki system nie zrobił co by Polak go nie obszedł. Sprzedawalem prywatnie i sprzedawał będę

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi