egg2PL 3 Napisano 4 Kwietnia 1 minutę temu, Nowy2022 napisał: a jak teraz kończe rzut to też muszę ? to wszystko wprowadzać ? jak skończyłeś przed 6.04 i nie zgłaszałeś to myślę że nie bo jeszcze nie wszyscy zgłosili tzn. wylęgarnie i ubojnie bo później to będzie krzyżowe i wszystko wyjdzie kto gdzie i kiedy i ile a jak ze sprzedażą bezpośrednią żywego dla np. pana XYZ jak to wpisywać bo nie ma tam takiej pozycji tylko jest ubój w gospodarstwie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 8 Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Mi lekarz powiedział że mam co 7 dni raportować i zgłaszać zdawanie i zamknięcie cyklu tylko nie wiem do końca w jaka zakładkę wejść aby wpisy byly dobrze wpisane od rana nie mogę dodzwonic się do agencji Edytowane 4 Kwietnia przez asa Poprawka tekstu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 12 Napisano 4 Kwietnia Napisz e maila do Kołodziejczyka on wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tradytor 2 Napisano 4 Kwietnia 49 minut temu, dex napisał: A nie chodzi o to że max 7 dni od zdarzenia (upadki, wstawienie, sprzedaż) ? Do mnie zadzwonili i powiedzieli że zera nie wpisujemy w raporcie . Jeśli nie było zdarzenia to nie raportujemy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 4 Napisano 4 Kwietnia 18 minut temu, egg2PL napisał: jak skończyłeś przed 6.04 i nie zgłaszałeś to myślę że nie bo jeszcze nie wszyscy zgłosili tzn. wylęgarnie i ubojnie bo później to będzie krzyżowe i wszystko wyjdzie kto gdzie i kiedy i ile a jak ze sprzedażą bezpośrednią żywego dla np. pana XYZ jak to wpisywać bo nie ma tam takiej pozycji tylko jest ubój w gospodarstwie? a jak ze sprzedażą bezpośrednią żywego dla np. pana XYZ jak to wpisywać bo nie ma tam takiej pozycji tylko jest ubój w gospodarstwie? no własnie co z tym robić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 4 Kwietnia (edytowane) 16 minut temu, Nowy2022 napisał: a jak ze sprzedażą bezpośrednią żywego dla np. pana XYZ jak to wpisywać bo nie ma tam takiej pozycji tylko jest ubój w gospodarstwie? no własnie co z tym robić ? Ale macie problem wpisujcie sobie w upadki skoro cały ten system tworzył baran który nie zna się kompletnie na produkcji to trzeba sobie radzić Przecież utylizacja nie liczy wam sztuk, kilogramów a poza tym macie ileś tam sztuk padów a ważą tyle i tyle bo zdychały te małe chore były lekkie i nie miały tej masy co duże normalne zdrowe kury nikt niczego nie jest w stanie udowodnić ten system to jest jeden wielki debilizm Edytowane 4 Kwietnia przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 4 Kwietnia Tam powinny być tak jakby dwie strony jedna powinna być do wpisywania stanu żywych ptaków i powinno się tam wpisywać też upadki ale z zaznaczeniem że są jeszcze przechowywane na fermie i by wtedy mieli stan aktualny i ile upadków tylko że po prostu jeszcze nie wywiezionych do utylizacji a druga strona powinna być do utylizacji i sprzedaży i by się wpisywało Ile sztuk zostało wywiezionych do utylizacji (poza tym ta strona mogłaby to co wpisaliśmy na przykład przez trzy tygodnie sama sumować chyba dla takiego programu komputerowego nie byłby to żaden problem) i wpisywałoby się też sprzedaż wszystko by było klarowne i nie byłoby żadnych problemów Ale oczywiście jak się jest idiotą siedzącym za biurkiem to się nie wie jak funkcjonują fermy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egg2PL 3 Napisano 4 Kwietnia 10 minut temu, Mistrz napisał: Ale macie problem wpisujcie sobie w upadki skoro cały ten system tworzył baran który nie zna się kompletnie na produkcji to trzeba sobie radzić Przecież utylizacja nie liczy wam sztuk, kilogramów a poza tym macie ileś tam sztuk padów a ważą tyle i tyle bo zdychały te małe chore były lekkie i nie miały tej masy co duże normalne zdrowe kury nikt niczego nie jest w stanie udowodnić ten system to jest jeden wielki debilizm ok jeśli mówimy o 10 czy nawet 100 szt sprzedanych a jak sprzedaż 2tys to jeśli włożysz to w upadki to nie za bardzo bo zaraz będzie larum że coś się dzieje i wszyscy święci sie zjadą czy nie masz np. ptasiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 4 Kwietnia 6 minut temu, egg2PL napisał: ok jeśli mówimy o 10 czy nawet 100 szt sprzedanych a jak sprzedaż 2tys to jeśli włożysz to w upadki to nie za bardzo bo zaraz będzie larum że coś się dzieje i wszyscy święci sie zjadą czy nie masz np. ptasiej No to racja nie przypuszczałem że jesteście w stanie sprzedać takie ilości Ale mi się wydaje że ten ktoś już nie pamiętam kto tutaj wspominał że trzeba mieć na sprzedaż świadectwo i chyba ma rację bo ja się zapytałem i mi powiedzieli że na każdą sprzedaną sztukę trzeba mieć świadectwo to nie jest tak jak było kiedyś że sobie można handlować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 4 Kwietnia I może właśnie między innymi w ten sposób chcą ukrócić takie lewe handlowanie bez papierów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 24 Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Grunt aby wszystkie upadki wpisać w pierszym tygodniu. Jeden kubel 120l i święto . A w kuble zmiesci i dwa tysiące Edytowane 4 Kwietnia przez agroleń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 24 Napisano 4 Kwietnia (edytowane) I larum tez zrobic do wylegarnii. Jak najbardziej Koli ,entetokoki. I kaska sie na konto Edytowane 4 Kwietnia przez agroleń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 9 Napisano 4 Kwietnia Zgłaszacie swoje kury które są w trakcie cyklu czy od nowego wstawu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 4 Kwietnia Ja zgłaszałem w trakcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PadCooling 0 Napisano 4 Kwietnia Ja również zgłosiłem wczoraj 4-tygodniowe. Użyłem opcji "pierwsza rejestracja " choć ponoć teoretycznie powinno się zgłaszać wstawienie jako przemieszczenie z wylegarni chyba prawda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 5 Kwietnia https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/30659-ukraincy-prosza-bruksele-o-zniesienie-kontroli-weterynaryjnej-na-granicy-z-polska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 4 Napisano 5 Kwietnia https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/drob/30658-czy-drobiarze-podziela-los-producentow-zboza-import-z-ukrainy-dobije-kolejna-galaz-polskiego-rolnictwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 6 Napisano 5 Kwietnia Ale cena je*ła na cenyrolnicze... sprzedaje ktoś teraz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 5 Kwietnia Tera to jest nic, ciekawi mnie co będzie za miesiąc jak kur będzie 2x tyle co teraz. Czuję zapach lasu i 4zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Medox a jak będę musiał wypuścić do lasu to jak mam to wpisać w nasz nowoczesny system rejestracji? No bo tam właściwie są dwie opcje wyjścia z fermy, wyjazd autem utylizacji lub wyjazd autem na ubojnie, nie ma opcji wypuszczenie do lasu. Wiesz pytam bo kiedyś to nie był problem otwierałem bramę wyganiałem i tyle ale teraz jest gorzej bo muszę wszystko wpisywać w system i od tak sobie nie wypuszczę bo jak bym tak zrobił to zaraz by był jakiś telefon z zapytaniem gdzie się podziały kury i co niby powiem że mi uciekły Edytowane 5 Kwietnia przez Mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qrczak 0 Napisano 6 Kwietnia 11 godzin temu, dex napisał: Ale cena je*ła na cenyrolnicze... sprzedaje ktoś teraz ? Pomorskie 5,9 po świętach ma dalej spadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 12 Napisano 6 Kwietnia Zobaczycie maj 4.5 -5 max czyli koszta . Cały ten rok po tamtym ma być słabiutki chyba że putin przegoni . Scyzorkowo 5.9 net na święta uboj Malopolani i Śląsk podobnie dla nie umówionych podobno łódzkie Szczygło początkiem tyg teraz Ostro szukają na poniedziałek wtorek po 6,2 net Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 8 Napisano 6 Kwietnia https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/drobiarze-rwa-wlosy-z-glowy-zarejestrowanie-kur-jest-niemozliwe,130234.html W trybie natychmiastowym ta ustawa powinna trafic do szamba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 28 Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 12 minut temu, Stary hodowca napisał: Zobaczycie maj 4.5 -5 max czyli koszta . Cały ten rok po tamtym ma być słabiutki chyba że putin przegoni . Scyzorkowo 5.9 net na święta uboj Malopolani i Śląsk podobnie dla nie umówionych podobno łódzkie Szczygło początkiem tyg teraz Ostro szukają na poniedziałek wtorek po 6,2 net JPRD...ciagle to samo.... wróć do szkoły bo pierd...lisz takie kocopoły, że aż przykro. Po pierwsze to rozrzut kosztów o 50 groszy to bzdura. Pewnie różnie to bywa i różnica pomiędzy hodowcami jest , ale nie o 50 groszy. Poziom 10-20 groszy o.k. Po drugie jeżeli uważasz ,że 5 złotych to koszt to jesteś tępym mato.ł.em , ekonomicznym idio.t.ą i w ogóle to wróć ku.r.w.a do szkoły bo z matematyka jesteś na bakier o ekonomii nie wspominajac.Jak nie potrafisz ogarnąć dziecinnie prostych rzeczy to poproś nawet średnio rozgarniętego i na bazie cen paszy, pisklaka, prądu , opału i wielu innych wyliczy Ci , ile kosztuje wyprodukowanie 1 kg twojego ptaka. Zdziwisz się mocno bo będzie to sporo > 6 złotych. 🙁 Edytowane 6 Kwietnia przez Żeldrob1 uzupełnienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 8 Napisano 6 Kwietnia 15 minut temu, Stary hodowca napisał: Zobaczycie maj 4.5 -5 max czyli koszta . Cały ten rok po tamtym ma być słabiutki chyba że putin przegoni . Scyzorkowo 5.9 net na święta uboj Malopolani i Śląsk podobnie dla nie umówionych podobno łódzkie Szczygło początkiem tyg teraz Ostro szukają na poniedziałek wtorek po 6,2 net Która ubojnia bije w poniedziałek masz kalendarz to zajrzyj do niego jakie mamy swieto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach