8-obcy pasazer nostromo 1 Napisano 6 Czerwca Kolega z Koleżanką chce oddawać do SuperDrob . na co trzeba uwagę zwrócić . płacą na jutro 5.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 2 Napisano 6 Czerwca Oddawałem tam kilka razy. Nic szczególnego się nie działo,wszystko było ok. Za to nie polecam ubojni z wielkopolski Bajon. Tragedia, nie płacą w terminie dopiero wyrok sądu i komornik pomogło w odzyskaniu pieniędzy i odsetek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 6 Napisano 6 Czerwca https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/31353-umowa-z-blokiem-mercosur-jest-priorytetem-brukseli-a-co-z-ekologia-i-wylesianiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary hodowca 12 Napisano 6 Czerwca Kieleckie małopolskie na dziś spokojnie płaci 5,6 net żeby tylko było gdzie po kure jechać całkowity brak na południu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 6 Czerwca W niektórych rejonach WLKP jest tak zwany efekt okolic Kalisza. Czyli nie ma kury bo wszyscy po ptasiej grypie wstawili w jednym terminie i teraz mają małe pisklaki. Ciekawie to wpłynie na cenę za 4-5 tyg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 7 Czerwca Cena na wolnym pomału w górę 5.4-5.6 A te K.rwy Wipaszowskie w dół na 5,41 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O co tu chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 10 Napisano 7 Czerwca Jak wam źle to nie współpracować? Rok w rok te same historie. Nikt z pistoletem przy głowie nie stoi, a zakładam że żywca mają opór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 10 Napisano 7 Czerwca Ja jestem na wolnym rynku i oddaje komu mi pasuje. Jak utopię to pretensje mogę mieć do siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 9 Napisano 7 Czerwca Godzinę temu, hobbysta 2 napisał: Cena na wolnym pomału w górę 5.4-5.6 A te K.rwy Wipaszowskie w dół na 5,41 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O co tu chodzi? O kase chodzi i bogactwie kosztem hodowcy,nie podpisywać umow i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JozekPan 3 Napisano 7 Czerwca Hop, hop Medox, hop, hop gdzie jesteś 😀? 2tygodnie spadków, 1 tydzień faktycznie nurek i ładnie cena do góry. Pod koniec następnego tygodnia pod 6 na wolnym będzie podchodzić 🤘. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 7 Czerwca https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/brazylia-chce-zalac-drobiem-kolejny-rynek-to-wazny-kierunek-polskiego-eksportu,226093.html Wielcy już chyba wiedzą o redukcji zamówień, dlatego nie idzie wcisnąć nigdzie kurczaka od września do końca roku na zadną umowę do żadnego dużego zakładu. Wszędzie full i nikt nie chce ani sztuki ponad dotychczasowe umowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 27 Napisano 9 Czerwca (edytowane) Świeżego w tym upoale nie wwiozą a Postoi w takim korku jedynie mrożone w chlodniach . Oby starczyło paliwa.. a ten wolumen 700 kursów na miesiąc jest juz mżonką, no chyba że samolotem Edytowane 9 Czerwca przez agroleń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 9 Czerwca Jedyna droga bo nas zniszczą doszczętnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Do kur wychodzę 6 Napisano 9 Czerwca W końcu wojna trwa na całego. Ktoś zapomniał ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 4 Napisano 9 Czerwca Jakie macie średnie upadki piskląt w pierwszym tygodniu pytam ponieważ od kilku wstawień z różnych wylęgarni do tygodnia pada mi około 5% dwa - trzy lata temu nie miałem takich problemów . Niewiem czy trafiam ciągle na słabe wylęgi czy to już się norma robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 9 Czerwca Godzinę temu, Nowy2022 napisał: Jakie macie średnie upadki piskląt w pierwszym tygodniu pytam ponieważ od kilku wstawień z różnych wylęgarni do tygodnia pada mi około 5% dwa - trzy lata temu nie miałem takich problemów . Niewiem czy trafiam ciągle na słabe wylęgi czy to już się norma robi Jak dla mnie to norma w dzisiejszych czasach U mnie też są takie upadki ale nie co rzut No tak powiedzmy jedno wstawienie na trzy to będzie 5% ale z kolei jedno na trzy nie będzie prawie wcale padów fakt faktem że trzy lata temu 5% nie zdarzało się nigdy teraz mi się zdarza tak jak piszę tak jedno wstawienie na trzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 2 Napisano 10 Czerwca U mnie upadki w pierwszym tygodniu raczej koło 1%. Jeżeli powyżej to zgłaszam do wylęgarni reklamację. Raz miałem na jednym obiekcie upadki 3% co było tragedią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 9 Napisano 10 Czerwca 11 godzin temu, Nowy2022 napisał: Jakie macie średnie upadki piskląt w pierwszym tygodniu pytam ponieważ od kilku wstawień z różnych wylęgarni do tygodnia pada mi około 5% dwa - trzy lata temu nie miałem takich problemów . Niewiem czy trafiam ciągle na słabe wylęgi czy to już się norma robi Od 2 lat mam problem z pisklakami przez ten czas przerobiłem 4 wylegarnie raz mialem tak że jedziesz taczka przez hale i człowiek Się zastanawia czy z tego rzutu coś bedzie to był najgorszy syf jaki przywiezli w 3 dobie zaczelo wysypywać na maxa, pozostałe rzuty są różne raz jest większy dramat raz mniejszy, przed pandemia mogłem brać z jednej wylęgarni 5 lat piskleta i przez ten czas zdarzyło się jakieś słabizny przeważnie przez wylegi letnie ale się wyzbierało człowiek podleczył i był spokoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 10 Czerwca Pewnie każdy redukuje koszty i są tego efekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hobbysta 2 2 Napisano 10 Czerwca 4 godziny temu, asa napisał: Od 2 lat mam problem z pisklakami przez ten czas przerobiłem 4 wylegarnie raz mialem tak że jedziesz taczka przez hale i człowiek Się zastanawia czy z tego rzutu coś bedzie to był najgorszy syf jaki przywiezli w 3 dobie zaczelo wysypywać na maxa, pozostałe rzuty są różne raz jest większy dramat raz mniejszy, przed pandemia mogłem brać z jednej wylęgarni 5 lat piskleta i przez ten czas zdarzyło się jakieś słabizny przeważnie przez wylegi letnie ale się wyzbierało człowiek podleczył i był spokoj Ja miałem w tym roku podobnie. Syf dostałem z wylęgarni XDROB. Po tyg wszystko sie uspokoiło i było OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 10 Czerwca 4 godziny temu, asa napisał: Od 2 lat mam problem z pisklakami przez ten czas przerobiłem 4 wylegarnie raz mialem tak że jedziesz taczka przez hale i człowiek Się zastanawia czy z tego rzutu coś bedzie to był najgorszy syf jaki przywiezli w 3 dobie zaczelo wysypywać na maxa, pozostałe rzuty są różne raz jest większy dramat raz mniejszy, przed pandemia mogłem brać z jednej wylęgarni 5 lat piskleta i przez ten czas zdarzyło się jakieś słabizny przeważnie przez wylegi letnie ale się wyzbierało człowiek podleczył i był spokoj proponuję kondycję pisklat i późniejsze problemy przeanalizować biorąc pod uwagę metody i rodzaje szczepień , a w szczególności szczepionkami IB var i 4/91 .....nawet nie zdajecie sobie sprawy co te szczepionki mogą w stadzie złego zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 11 Czerwca Od 12 lat szczepie wariantem IB i jeszcze nigdy nie miałem problemów takich aby mieć więcej niż 5% w całym rzucie. Moja Uwaga. Chcecie mieć problemy omijajcie potrzebne szczepienia. Potrzeba zależy od szczepów środowiskowych oczywiście. Chcecie mieś spokój, wstawiajcie mniej na metr i wyeliminujcie obcą ładowarkę na podbiórkach. Ruch w WLKP się zaczął i mniej kurczaka. Także już po spadkach. 22 godziny temu, Żeldrob1 napisał: proponuję kondycję pisklat i późniejsze problemy przeanalizować biorąc pod uwagę metody i rodzaje szczepień , a w szczególności szczepionkami IB var i 4/91 .....nawet nie zdajecie sobie sprawy co te szczepionki mogą w stadzie złego zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 11 Czerwca 21 minut temu, _s69 napisał: Od 12 lat szczepie wariantem IB i jeszcze nigdy nie miałem problemów takich aby mieć więcej niż 5% w całym rzucie. Moja Uwaga. Chcecie mieć problemy omijajcie potrzebne szczepienia. Potrzeba zależy od szczepów środowiskowych oczywiście. Chcecie mieś spokój, wstawiajcie mniej na metr i wyeliminujcie obcą ładowarkę na podbiórkach. Ruch w WLKP się zaczął i mniej kurczaka. Także już po spadkach. omijajcie "potrzebne" szczepienia? wow....a jakie to są te potrzebne , a jakie niepotrzebne? a co powiesz kiedy po dużych problemach i sekwencjonowaniu szczepu wychodzi 99,9% wirus szczepionkowy ? Poza tym nie napisałeś jakim wariantem szczepisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 11 Czerwca 50 minut temu, _s69 napisał: wstawiajcie mniej na metr i wyeliminujcie obcą ładowarkę na podbiórkach. A co ma ładowarka na podbiórkach do upadków na początku rzutu bo jakoś nie kumam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 27 Napisano 11 Czerwca 47 minut temu, Mistrz napisał: A co ma ładowarka na podbiórkach do upadków na początku rzutu bo jakoś nie kumam Do mnie przyjechała zgnojona. To sobie sam odpowiedź po co te wszystkie maty , dezynfekcje , itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach