agroleń. 27 Napisano 18 Czerwca 3 godziny temu, Mistrz napisał: No może z tym zostaje to trochę przesadziłem ale na raty wystarcza a na pewno nie jest poniżej zera tak jak piszesz Jak starcza ci na raty za " coś " co przynosi lepszy efekt to w bilansie nie masz nic. To te raty zżerają koszt zakupu tej inwestycji . Czyli jesteś w martwym punkcie . Nieważne gdzie ten pieniądz ulokowaleś , a ze masz koszt 5,4 , placisz za to więc dodaj do tych 5,4 te raty i to tam jest zero. Cudownych zabawek nie brakuje a szybko się zużyją ....a ty spłacasz korzyść niższego kosztu wytworzenia. Gratuluję Dziwnie tanio masz i zawsze masz dobra paszę . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 18 Czerwca Jak było by tak jak piszecie to już dawno by was nie było bo co rzut dokładalibyście po 20-30 tysięcy do jednego dwudziestotysięcznika a z czego byście to dokładali? A koszt mam taki jak piszę brutto za wszystko włącznie z 3000 dla mnie na życie ja nie wiem jak wam może wychodzić 6 zł ale no tak pracownik i ludzie do sprzątania kosztują (ja nawet łapię z ludźmi więc koszt łapania też mniejszy o kilka stów )opału spalacie 3 razy tyle co ja zużycie paszy 1,65 a nie 1,55 jak płacicie za wodę z wodociągu to kolejny koszt leki też kosztują a u mnie probiotyki witaminy i kwasy to 3000zł i tak tutaj parę tysięcy tam parę stówek i robi się taka różnica w koszcie pomiędzy mną a wami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 18 Czerwca Godzinę temu, Mistrz napisał: Jak było by tak jak piszecie to już dawno by was nie było bo co rzut dokładalibyście po 20-30 tysięcy do jednego dwudziestotysięcznika a z czego byście to dokładali? A koszt mam taki jak piszę brutto za wszystko włącznie z 3000 dla mnie na życie ja nie wiem jak wam może wychodzić 6 zł ale no tak pracownik i ludzie do sprzątania kosztują (ja nawet łapię z ludźmi więc koszt łapania też mniejszy o kilka stów )opału spalacie 3 razy tyle co ja zużycie paszy 1,65 a nie 1,55 jak płacicie za wodę z wodociągu to kolejny koszt leki też kosztują a u mnie probiotyki witaminy i kwasy to 3000zł i tak tutaj parę tysięcy tam parę stówek i robi się taka różnica w koszcie pomiędzy mną a wami nie ma sensu się z Tobą przekomarzać bo jak nigdy nie byłeś na zasadach ogólnych , płacisz ryczałt to i nie zrozumiesz o czym w kwestii WSZYSTKICH kosztów piszemy. Możesz sobie sam łapać, sam wywalać gnój, sam myć kurniki, ścielić słomę, robić dezynfekcje , w czasie rzutu 24 na dobę być dyspozycyjnym , inwestować w małą budę na 1 rzut grubo ponad 200 tyś. płn + czekać w pip dni aż ubojnia wypłaci ...możesz i.....super , że jesteś zadowolony kiedy policzysz sobie 3 tyś. na życie To żałosne , kuriozalne, irracjonalne kiedy pracownicy zarabiają więc ej niż ich pracodawca. Gdybym komukolwiek zaproponował miesięcznie pensję 3 tyś. to mnie oleje i jeszcze zwyzywa od złodziei. .....widzisz Mistrzu masz strasznie zakorzeniony w sobie syndrom niewolnika czyli coś co ludziom wbili do głów , w mentalność towarzysze z PZPR . Ja mam zdecydowanie większe finansowe ambicje bo po pierwsze to wkład czasowy jest za co najmniej 2, a czasami 3 etaty, a po drugie inwestycja finansowa ogromna .....o odpowiedzialności i ryzyku już nawet nie napisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokoko 2 Napisano 18 Czerwca Godzinę temu, Mistrz napisał: Jak było by tak jak piszecie to już dawno by was nie było bo co rzut dokładalibyście po 20-30 tysięcy do jednego dwudziestotysięcznika a z czego byście to dokładali? A koszt mam taki jak piszę brutto za wszystko włącznie z 3000 dla mnie na życie ja nie wiem jak wam może wychodzić 6 zł ale no tak pracownik i ludzie do sprzątania kosztują (ja nawet łapię z ludźmi więc koszt łapania też mniejszy o kilka stów )opału spalacie 3 razy tyle co ja zużycie paszy 1,65 a nie 1,55 jak płacicie za wodę z wodociągu to kolejny koszt leki też kosztują a u mnie probiotyki witaminy i kwasy to 3000zł i tak tutaj parę tysięcy tam parę stówek i robi się taka różnica w koszcie pomiędzy mną a wami Bardzo dobrze napisane. Jął ją kiedyś napisałem że z kurnika cos zostaje i podałem swój koszt wyprodukowania 1kg to zjechał mnie niejaki Zeldrob1, jakby tylko on umiał liczyć,ale niestety okazuje się po raz kolejny że nie umie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 18 Czerwca 3 minuty temu, kokoko napisał: Bardzo dobrze napisane. Jął ją kiedyś napisałem że z kurnika cos zostaje i podałem swój koszt wyprodukowania 1kg to zjechał mnie niejaki Zeldrob1, jakby tylko on umiał liczyć,ale niestety okazuje się po raz kolejny że nie umie. tia.....zjechał? buhahahahaha......ty jesteś taki głupi od urodzenia czy to nabyte? Takim jak Ty można 100 razy przedstawiać co należy liczyć do kosztów, co w ogóle tym kosztem jest .....Można robić multum wyliczeń, a wy i tak z uporem maniaka będziecie twierdzić , że pierd...ę głupoty. Już napisałem , że normy szacunkowe, ryczałt zarobiły wam wodę z` mózgu i niestety dalej się to pogłębia. Prosty przykład otępienia kosztowego - Mistrz też łapie i...n uważa, że zaoszczędza parę stówek dzięki czemu ma niższy koszt. A ja twierdzę, że jest złodziejem bo okrada niejakiego Mistrza nie płacąc mu za prace. Abstrakcja? Nie rzeczywistość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 9 Napisano 18 Czerwca 2 godziny temu, Mistrz napisał: Jak było by tak jak piszecie to już dawno by was nie było bo co rzut dokładalibyście po 20-30 tysięcy do jednego dwudziestotysięcznika a z czego byście to dokładali? A koszt mam taki jak piszę brutto za wszystko włącznie z 3000 dla mnie na życie ja nie wiem jak wam może wychodzić 6 zł ale no tak pracownik i ludzie do sprzątania kosztują (ja nawet łapię z ludźmi więc koszt łapania też mniejszy o kilka stów )opału spalacie 3 razy tyle co ja zużycie paszy 1,65 a nie 1,55 jak płacicie za wodę z wodociągu to kolejny koszt leki też kosztują a u mnie probiotyki witaminy i kwasy to 3000zł i tak tutaj parę tysięcy tam parę stówek i robi się taka różnica w koszcie pomiędzy mną a wami Zużycie 1,55 całkiem spoko można wiedzieć jaka wytwórnia aczkolwiek jeszcze 2 lata temu udało mi się zejść na 1.52 pozniej stopniowo coraz większe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 19 Czerwca 7 godzin temu, asa napisał: Zużycie 1,55 całkiem spoko można wiedzieć jaka wytwórnia aczkolwiek jeszcze 2 lata temu udało mi się zejść na 1.52 pozniej stopniowo coraz większe De heus pasza linii A ta najdroższa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksiaze 1 Napisano 19 Czerwca dlatego zawsze powtarzam, żeby było rolnictwo jednorodne to wszystkie działy produkcyjne na jednej stawce vat inaczej za chwilę się znajdzie człowiek z tysiącem kurek i powie, że ma koszt produkcji na poziomie 4zł bo kurki sobie dziobią pole ze zbożem obok....takie porównywanie kto jakie ma koszty to tak jakby chwalenie się kto jakie ma duże jaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tradytor 2 Napisano 19 Czerwca 21 godzin temu, Mistrz napisał: No może z tym zostaje to trochę przesadziłem ale na raty wystarcza a na pewno nie jest poniżej zera tak jak piszesz Ubojnie bardzo kochają takich hodowców . Siedzisz ciągle w gnoju , nawet sam łapiesz i cieszysz się z tego , że Ci na ratę starcza ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 19 Czerwca Hahaha. I paszarnie też takich lubią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agroleń. 27 Napisano 19 Czerwca (edytowane) To ma 3000 na dwa miesiące . Rozumiecie coś z tego ? A wasz szef panie Kaszub przyzwala usiadywanie na forum? . Po co taka zawiść żeby wpisywać tak niskie wynagrodzenie. Macie jakiś uraz do rolników? Edytowane 19 Czerwca przez agroleń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 19 Czerwca Godzinę temu, agroleń. napisał: To ma 3000 na dwa miesiące . Rozumiecie coś z tego ? A wasz szef panie Kaszub przyzwala usiadywanie na forum? . Po co taka zawiść żeby wpisywać tak niskie wynagrodzenie. Macie jakiś uraz do rolników? W sumie to na dwa miesiące Tylko że ja mam dwa Kurniki wstawiane na przemian z jednego dodaję 3000 z drugiego też 3 000 i wychodzi 3000 na miesiąc mi to spokojnie wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tradytor 2 Napisano 19 Czerwca 49 minut temu, Mistrz napisał: W sumie to na dwa miesiące Tylko że ja mam dwa Kurniki wstawiane na przemian z jednego dodaję 3000 z drugiego też 3 000 i wychodzi 3000 na miesiąc mi to spokojnie wystarcza Szczerze to wolałbym iść do pracy na etat i dostać te 3 tyś wypłaty. Ryzyko mniejsze i weekendy wolne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krachmen 35 Napisano 19 Czerwca (edytowane) Nawet niepiśmienny pomocnik murarza nie przyjdzie dziś do pracy za 3tys, ba, za 4 nie ma kto przyjść , poza tym czytajcie, jak niemiaszki was wy..., im rolnictwo niepotrzebne tylko rynek zbytu dla przemysłu motoryzacyjnego https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/31460-po-podpisaniu-umowy-unii-europejskiej-z-mercosurem-polskie-i-europejskie-rolnictwo-juz-nie-beda-potrzebne-glownym-zwolennikiem-ratyfikowania-umowy-sa-niemcy Edytowane 19 Czerwca przez Kasia-mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksiaze 1 Napisano 19 Czerwca Mistrz ciebie gorzej zresocjalizować niż seryjnego przestępce... brak słów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksiaze 1 Napisano 19 Czerwca (edytowane) https://www.rp.pl/przestepczosc/art38626361-sbu-ujawnia-afere-korupcyjna-zwiazana-z-eksportem-zboza-z-ukrainy-za-granice ja się pytam co z jakością pasz w naszych paszarniach, które kręcą pasze na ukraińskim zbożu?! min. w Cedrobie! gdzie są systemy HACCP??!! Edytowane 19 Czerwca przez ksiaze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 9 Napisano 19 Czerwca 10 godzin temu, Mistrz napisał: W sumie to na dwa miesiące Tylko że ja mam dwa Kurniki wstawiane na przemian z jednego dodaję 3000 z drugiego też 3 000 i wychodzi 3000 na miesiąc mi to spokojnie wystarcza Z całym szacunkiem ale z tego wpisu wynika że nic nie zostaje a przykład mogę podać mój gdzie caly obiekt wola o gruntowny remont mimo że przed covidem udało mi się odłożyć jakąś sumę to i tak nie stać mnie na remont ponieważ sprzedalem żywiec za 2 zł ogrom kasy straciłem ale jakoś przetrwałem zapożyczając się a teraz też nie podejmuje tego remontu bo jak widać sytuacja z UA Wypycha nas z roku na rok, przy 5 obiektach można sobie pozwolić na więcej przy 10 i roznych rzutach czasowych to jeszcze lepiej ale przy 1 lub 2 obiektach remontuje się co trzeba na juz, ceny czesci paszociągów i reszty wyposażenia diamentralnie wzrosły nie mówiąc o innych rzeczach, ci co sami robią pasze w tym momencie są na wielkim plusie taka moja opinia ale każdy zna swoje wydatki nerwy i zarobki, nie po to człowiek prowadzi działalność żeby być gorzej traktowany niż zwykły pracownik bo tak to teraz wygląda. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy2022 4 Napisano 19 Czerwca Godzinę temu, asa napisał: Z całym szacunkiem ale z tego wpisu wynika że nic nie zostaje a przykład mogę podać mój gdzie caly obiekt wola o gruntowny remont mimo że przed covidem udało mi się odłożyć jakąś sumę to i tak nie stać mnie na remont ponieważ sprzedalem żywiec za 2 zł ogrom kasy straciłem ale jakoś przetrwałem zapożyczając się a teraz też nie podejmuje tego remontu bo jak widać sytuacja z UA Wypycha nas z roku na rok, przy 5 obiektach można sobie pozwolić na więcej przy 10 i roznych rzutach czasowych to jeszcze lepiej ale przy 1 lub 2 obiektach remontuje się co trzeba na juz, ceny czesci paszociągów i reszty wyposażenia diamentralnie wzrosły nie mówiąc o innych rzeczach, ci co sami robią pasze w tym momencie są na wielkim plusie taka moja opinia ale każdy zna swoje wydatki nerwy i zarobki, nie po to człowiek prowadzi działalność żeby być gorzej traktowany niż zwykły pracownik bo tak to teraz wygląda. Mam tak samo jak ty i przyznaję rację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 19 Czerwca 2 godziny temu, asa napisał: Z całym szacunkiem ale z tego wpisu wynika że nic nie zostaje a przykład mogę podać mój gdzie caly obiekt wola o gruntowny remont mimo że przed covidem udało mi się odłożyć jakąś sumę to i tak nie stać mnie na remont ponieważ sprzedalem żywiec za 2 zł ogrom kasy straciłem ale jakoś przetrwałem zapożyczając się a teraz też nie podejmuje tego remontu bo jak widać sytuacja z UA Wypycha nas z roku na rok, przy 5 obiektach można sobie pozwolić na więcej przy 10 i roznych rzutach czasowych to jeszcze lepiej ale przy 1 lub 2 obiektach remontuje się co trzeba na juz, ceny czesci paszociągów i reszty wyposażenia diamentralnie wzrosły nie mówiąc o innych rzeczach, ci co sami robią pasze w tym momencie są na wielkim plusie taka moja opinia ale każdy zna swoje wydatki nerwy i zarobki, nie po to człowiek prowadzi działalność żeby być gorzej traktowany niż zwykły pracownik bo tak to teraz wygląda. w sumie to powinieneś być zadowolony , że masz obiekt "tylko" do remontu i jak sądzę bez bankowego kredytu. Pomyśl, z najlepiej jak policzysz ile co miesiąc, kwartał muszą w ząbkach zanieść do banku ci, którzy pobudowali budy za grube miliony przy wiborze praktycznie zerowym , a dzisiejszych notowaniach. Od razu będzie Ci lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 19 Czerwca 1 godzinę temu, asa napisał: Ja też przyznam rację bo mam podobnie napisałem jaki mam koszt resztę każdy może sobie obliczyć, napisałem że na ratę mi wystarcza i jeszcze na życie zostaje, z czego ja akurat jestem zadowolony bo były czasy kiedy na ratę mi nie starczało a de hejsy dzwoniły i blokowały mi dostawy i wtedy było źle a teraz jest jak jest ale tragedii nie ma o to mi chodzi od samego początku, czy ja chociaż raz napisałem że jest wspaniale i jestem zadowolony? Nie!!! napisałem że może nie jest dobrze ale nie jest też tak źle jak co niektórzy piszą, przynajmniej dla mnie ale oczywiście jak się tutaj napisze coś tak jak jest naprawdę to cię wszyscy zaczną gnoić jeżeli macie koszt 6 zł to sobie miejcie ja mam koszt niższy napisałem powody przez jakie między innymi taki koszt mam. Jeszcze mi zostało parę lat spłacania ale jak to spłacę to mi będzie zostawało to wszystko i nie będzie już szło na kredyt tylko z drugiej strony jak patrzę na stan drugiego kurnika to za parę lat będzie trzeba brać kolejny kredyt żeby drugi kurnik wyremontować i tak w ogóle jeszcze pytanie czy za parę lat będzie zostawać chociaż tyle co teraz zostaje? bo wszystko wskazuje na to że za parę lat to rzut w rzut będzie do tyłu i wtedy to już za długo nie da się pociągnąć. Także Podsumowując każdy sobie prowadzi jak chce, Ja napisałem jak to robię. Ja po prostu zaoszczędzam tam gdzie się da i wcale nie okradam sam siebie bo to jest moja praca, nie muszę oddać pieniędzy obcej osobie bo sam sobie to zrobiłem i te pieniądze mi zostały ale jak ktoś myśli inaczej to niech sobie siedzi i płacze że ma koszt 6 zł i wychodzi do tyłu, a najbardziej bawią mnie ci co mają jeden kurnik siedzą na dupie i nic nie robią bo zatrudniają sobie pracownika żeby im przez cały rzut prześcielił dwa baloty słomy i pozbierał pady dwa razy dziennie płacą mu wypłatę a później płaczą że im nic z rzutu nie zostało a jakby sami robili przy tych kurach to po pierwsze zapewne mieliby lepszy wynik a po drugie nawet jeśli by mieli taki sam to zostałaby im wypłata którą zapłacili pracownikowi jest różnica? jest, takie jest moje myślenie i takie jest moje liczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żeldrob1 35 Napisano 20 Czerwca 1 godzinę temu, Mistrz napisał: Ja też przyznam rację bo mam podobnie napisałem jaki mam koszt resztę każdy może sobie obliczyć, napisałem że na ratę mi wystarcza i jeszcze na życie zostaje, z czego ja akurat jestem zadowolony bo były czasy kiedy na ratę mi nie starczało a de hejsy dzwoniły i blokowały mi dostawy i wtedy było źle a teraz jest jak jest ale tragedii nie ma o to mi chodzi od samego początku, czy ja chociaż raz napisałem że jest wspaniale i jestem zadowolony? Nie!!! napisałem że może nie jest dobrze ale nie jest też tak źle jak co niektórzy piszą, przynajmniej dla mnie ale oczywiście jak się tutaj napisze coś tak jak jest naprawdę to cię wszyscy zaczną gnoić jeżeli macie koszt 6 zł to sobie miejcie ja mam koszt niższy napisałem powody przez jakie między innymi taki koszt mam. Jeszcze mi zostało parę lat spłacania ale jak to spłacę to mi będzie zostawało to wszystko i nie będzie już szło na kredyt tylko z drugiej strony jak patrzę na stan drugiego kurnika to za parę lat będzie trzeba brać kolejny kredyt żeby drugi kurnik wyremontować i tak w ogóle jeszcze pytanie czy za parę lat będzie zostawać chociaż tyle co teraz zostaje? bo wszystko wskazuje na to że za parę lat to rzut w rzut będzie do tyłu i wtedy to już za długo nie da się pociągnąć. Także Podsumowując każdy sobie prowadzi jak chce, Ja napisałem jak to robię. Ja po prostu zaoszczędzam tam gdzie się da i wcale nie okradam sam siebie bo to jest moja praca, nie muszę oddać pieniędzy obcej osobie bo sam sobie to zrobiłem i te pieniądze mi zostały ale jak ktoś myśli inaczej to niech sobie siedzi i płacze że ma koszt 6 zł i wychodzi do tyłu, a najbardziej bawią mnie ci co mają jeden kurnik siedzą na dupie i nic nie robią bo zatrudniają sobie pracownika żeby im przez cały rzut prześcielił dwa baloty słomy i pozbierał pady dwa razy dziennie płacą mu wypłatę a później płaczą że im nic z rzutu nie zostało a jakby sami robili przy tych kurach to po pierwsze zapewne mieliby lepszy wynik a po drugie nawet jeśli by mieli taki sam to zostałaby im wypłata którą zapłacili pracownikowi jest różnica? jest, takie jest moje myślenie i takie jest moje liczenie. Mistrzu kiedyś rozmawiałem z jednym hodowcą na temat kosztów i usłyszałem coś takiego - "wiesz w poprzednim rzucie kupiłem 10 ton węgla, ale spaliłem tylko 7 więc koszt opałowy wyszedł 7x900=6300 . Teraz jeszcze mniej bo miałem zapas 3 tony no i z nowego zakupu spaliłem 4 więc koszt 4x900=3600 " . 🤣 Zajefajna logika i "racjonalna" ekonomia 😂Jak wywalam obornik i biorę np. jedną czy 2 osoby do kosmetyki to nie liczę tylko kosztu tych 2 osób , ale także paliwo do ładowarki , jej amortyzację i oczywiście swoje godziny. I to jest dopiero koszt . Jasne, że amortyacji i mojej pracy mógłbym nie liczyć , ale to jest bzdura bo ładowarka kosztuje 300tys. więc trzeba lat żeby się zwróciła , a ja zamiast siadać za stery mógłbym robić multum innych rzeczy .Gdybym posadził operatora to za darmo mi nie popracuje więc....??? Jak w silosach zostaje pasza to także znam hodowców , którzy do zuzycia odliczają to co zostało , ale później do kolejnego zuzycia już pozostałości nie doliczaja bo traktują to jako bonus....no bo została z poprzedniego rzutu. Oczywiście kasy za nią też nie liczą .....ot takie to liczenie kosztów. A to tylko dwa przykłady, które w sumie mozna mnozyc. Licz jak chcesz, pracuj jak chcesz w końcu to Twoje kurniki, i Twoja praca .....ale z ekonomią i matematyką wg mnie ma to niewiele wspólnego. To wręcz śmieszne żeby z inwestycji kilkaset tys. złotych zostało przez 2 m-ce 3 tys. złotych. czy nawet 6...ba nawet 10tys.....( 5/m-c) A nie pracujesz kilka tylko kilkanaście godzin na dobę. Lubisz pracować za free o.k......tylko w takiej sytuacji to lepiej iść nawet na fizola do kogoś na fermę i zdecydowanie więcej zarobisz.....i to za 8 godzin dziennie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asa 9 Napisano 20 Czerwca 7 godzin temu, Żeldrob1 napisał: w sumie to powinieneś być zadowolony , że masz obiekt "tylko" do remontu i jak sądzę bez bankowego kredytu. Pomyśl, z najlepiej jak policzysz ile co miesiąc, kwartał muszą w ząbkach zanieść do banku ci, którzy pobudowali budy za grube miliony przy wiborze praktycznie zerowym , a dzisiejszych notowaniach. Od razu będzie Ci lepiej Swego czasu też musiałem spłacić co nie co, a te budy za miliony psujące jak ja to mówię te rodzinne hodowle to jakoś mi ich nie żal wiedzieli co podpisują nikt pistoletu im nie przykładał nie mówiąc o drugiej stronie tego biznesu czyli ubojnia paszarnie oni są z nich baaaardzo dumni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz 16 Napisano 20 Czerwca 7 godzin temu, Żeldrob1 napisał: w sumie to powinieneś być zadowolony , że masz obiekt "tylko" do remontu i jak sądzę bez bankowego kredytu. Pomyśl, z najlepiej jak policzysz ile co miesiąc, kwartał muszą w ząbkach zanieść do banku ci, którzy pobudowali budy za grube miliony przy wiborze praktycznie zerowym , a dzisiejszych notowaniach. Od razu będzie Ci lepiej O ile w ogóle martwią się że muszą kasę w ząbkach przynieść bo tak jak już tutaj było na forum pisane często jest tak że jak masz milion to się martwisz a jak masz 10 milionów to martwi się bank także nie oni w ząbkach przynoszą a to bank zgrzyta ząbkami żeby mu kasę przynieśli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysonzi1 10 Napisano 20 Czerwca Mistrzu dla mnie to jesteś prowokator i ignorant. Zużycia masz perfekt, gazu ci w zbiorniku nie ubywa a wręcz przybywa, wszystko robisz sam, łącznie z łapaniem, zbieraniem padlaków, ścieleniem i ogólnie obsługa, a zostaje ci 3000 pensji? Jaja sobie chłopie robisz? Nie wierzę w takie historie i nie wchodzę z tobą nawet w dyskusję bo zwyczajnie nie wierzę w te twoje opowieści. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dex 6 Napisano 20 Czerwca Jednak ktoś widzi w tym zagrożenie https://www.youtube.com/live/2p8OTosmFHU?feature=share Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach