student_ar 0 Napisano 13 Lutego 2007 jestem studentem akademii rolniczej i poszukuje wszelkich informacji potrzebnych do pisania pracy na temat wspólnot rolniczych ich opłacalności , a także o przedsiębiorstwach usułgowych na rzecz rolnictwa, a najlepiej porówanie tych dwóch form, z góry dziekuje za informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwantyfikator 0 Napisano 14 Lutego 2007 polecam poszukać Ci materiałów w literaturze fachowej (podręczniki, gazety)--szukaj pod hasłem grupy producenckie, usługi dla rolnictwa (sfera obsługi rolnictwa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
student_ar 0 Napisano 14 Lutego 2007 szukalem w fachowej literaturze, ale to są materiały sprzed kilku lat i mogą być troche nieaktuale, a ja chciałbym poznać sytuacje jaka ma miejsce obecnie (jaka forma rolnikom sie bardziej opłaca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 14 Lutego 2007 Drogi studencie, w 1999r. założyliśmy jako jedni z pierwszych w Polsce grupę producencką trzody chlewnej. Na początku było bardzo trudno, ale jakoś się udało! Wszystko było w porządku do kiedy grupa była dość słaba! Gdy rolnicy nie będący jeszcze w grupie, szczególnie wielcy hodowcy, do niej nie należeli! Sytuacja diametralnie się zmieniła, po wejściu do grupy tych którzy jej nie utworzyli! Grupa stałe się zbyt duża, jest w niej kolesiostwo, nadużycia i prywata! Liczy się tylko kierownictwo, nigdy więcej nie zapisał bym się do takiego tworu. Ani nie namawiał innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
student_ar 0 Napisano 15 Lutego 2007 Te informacje są dla mnie cenne, jednakże ja w swojej pracy mam się skupić głównie na produkcji polowej. Chciałbym poznać zdanie rolników, którzy kupują wspólnie sprzęt aby go później wspólnie użytkować. Czy taka forma jest dla nich bardziej opłacalna czy może raczej korzystanie z usług wyspecjalizowanych firm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach