korsarz 0 Napisano 2 Maja 2010 Ma ktoś z was internet z neti ja teraz mam 1 mega z neostrady ale zastanawiam sie nad przejściem do neti piszą że dużo szybszy i troche tańszy tylko ciekawi mnie czy tam są jakies skutki uboczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 2 Maja 2010 też na początku miałem neo ale teraz od 2 lat mam netię i nie mam problemów nawet jak w marcu ukradli kable i netii nie było jeden dzień to w następnym miesiacu rachunek był niższy, czyli zamiast 59 to było 57zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 7 Czerwca 2010 Orange na "głębokiej wsi" to porażka, tak samo Iplus i BluKonekt - miałem każda opcję. EDGE ledwo, ledwo. Połączenia się zrywają, trzeba poszukać dobrego miejsca w domu, by sygnał był stabilny. Jeśli modem w formie pendrivu - to z dobrym przedłużaczem USB. Jeśli modem zewnętrzny - to już lepiej, lepiej, ale wszystko zależy od jakości kabelka USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechman 0 Napisano 11 Czerwca 2010 Ja testowałem PLAY i mogę powiedzieć, że na wsi z zasięgiem jest kiepsko. Mieszkam 40 km od warszawy i sygnał łapię tylko na piętrze domu. Na parterze nie ma szans. A szkoda bo to całkiem wygodne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassAxion 0 Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja mam netie i z 2-3 KM odemnie jest wieża z tym internetem i nie narzekam chciałem z innego ale wszędzie na około drzewa i tylko tam był przesmyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agrotechnic 0 Napisano 8 Października 2010 Z internetem "komórkowym na kartę" to niestety z naszego punktu widzenia (mieszkanie poza miastem) niezła lipa. Miałem różne doświadczenia z kilkoma modemami i sieciami dostępnymi u nas w kraju i powiem, że dobrze to wszystko chodziło tylko w mieście. Oczywiście czasem również i na wsi wszystko działało... problem polega na tym, że nie sposób przewidzieć, gdzie zasięg jest, a gdzie go nie ma. Dość sensowną mapkę zasięgu ma na swojej stronie Play. Niestety można się z niej dowiedzieć, że rewelacji nie ma :/. Trzeba czekać czasów, aż internet satelitarny będzie tańszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 13 Października 2010 na temat gsm jest fajne forum tam jest wszystko niezle opisane te forum ma nazwe bez kabli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fireseba 0 Napisano 4 Marca 2011 Panowie, a ja mieszkam w podlaskiej gminie która wygrała konkurs na budowę sieci światłowodowej (połowa kasy z unii, a połowa gminy) zaczęła w ubiegłym roku budowę światłowodów (2,4Gb/s pobieranie 1,2gb/s wysyłanie). Pracę na chwilę obecną są wstrzymane z powody zimy lecz do końca 2011 nett ma być w całej gminie. Od razu biorę 120mb z UPC:D Na chwilę obecna mam radiówkę 1mb/s najgorsze że są limity i duży ping. Mam do Was pytanie czy ktoś ma takie cuś?:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 6 Marca 2011 Ciekawe czy polsat zrobi konkuręcje tepsie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 6 Marca 2011 ja mam na swiatłowodzie neostradę 20 MB za 69pln na miesiąc pierwsze 2 miesiące gratis umowa na 2 lata chodzi jak szalona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pens 0 Napisano 18 Lutego 2014 Zamontowanie anteny kierunkowej typu ATK-10 / 15 / 20 rozwiązuje problem zasięgu na wsi i można przebierać w wyborze operatorów. Mam zarówno aero2 jak i plusa na drugim modemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mergil 0 Napisano 25 Lutego 2014 Światłowody to chyba najlepsze połączenie. Szybkie, bezawaryjne, a jak gmina dostanie jeszcze dofinansowanie na to, to jeszcze tanie. Jeśli masz możliwość skorzystania z takiej oferty, to bierz, nie wahaj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer.piotr 0 Napisano 4 Grudnia 2014 WJACEK - ty ambitny jesteś. Na mojej wiosce to jest 5 (słownie: pięć) komputerów. Ja mam momputra klasy Celeron 400, sasiad kupił bo mu córka życ nie dawała maszyne "ful wypas" za 4.000,- złociszy. No ale cóz, sztuka jest sztuka. I z czym do ludu, skoro tak naprawde centarlke na wiosce załozono 5-6 lat temu. I jest to Wielkopolska. Ale gdziekolwiek bym nie mieszkał - TPSA - górą Niesamowicie się czyta takie stare tematy... Mój pierwszy komputer też kosztował jakieś 4 tys. zł. Teraz za tyle kasy można kupić sobie całkiem niezłego laptopa. Jak z waszym internetem na wsi? U mnie niestety rządzi nerwostrada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 4 Stycznia 2015 Ostatnio miałem możliwość trochę się "pobawić" z testem Internetu.I jak na obecną chwilę zostaję z Neostradą (chyba najdroższa 49+ ok.35 utrzymanie numeru).Otrzymałem takie wyniki jakie zamieszczam niżej .Testowałem sieć GSM T-Mobile i Neostradę Plus (po kablu) i tak z modemem MF 195 bez anteny zewnętrznej nie ma co marzyć o Internecie.Z telefonem jako modem już coś tam trochę można sprawdzić , ale szału nie ma. Najstabilniejsza na obecną chwilę jest Neostrada .Telefon był połączony przez port USB 2.0 jako ModemTest w Koszalinie - odległość do nadajnika nie znana.Telefonu nie miałem przestawionegona UMTS. Test wykonany - Acer z Windows 7 (ocena 3,2 )Telefon S5610 po GPS PING 546 ms , pobieranie 0,12Mbps , wysyłanie 0,03 Mbps PING 491 ms , pobieranie 0,24 Mbps , wysyłanie 0,03 MbpsModem MF195 PING 117 ms , pobieranie 0,34 Mbps , wysyłanie 0,42MbpsModem MF 195 PING 152 pobieranie 3,37 Mbps wysyłanie 0,29 Mbps Komputer stacjonarny z Windows 8,1 (na Acer wyniki były zbliżone)Odległość do nadajnika ok. 6 km. Modem MF195 niby nawiązywał połączenie , ale połączenie nie było stabilna a nawet nie można było otworzyć stronyTelefon S5610 po GPS PING 525ms , pobieranie 0,12 Mbps , wysyłanie 0,02 MbpsTelefon S5610 po przełączeniu na UMTS już można było przeglądać str. PING 134 ms pobieranie 0,37 Mbps wysyłanie 0.14 Mbks PING 225 ms pobieranie 0,63 Mbps wysyłanie 0,01 Mbps Neostrada PLUS Przez Router TP-Link oraz WiFi ping 44 ms pobieranie 9556 kbps(9,33 Mbps) wysyłanie 880 kbps (0,86 Mbps)Strony testowe Speed Test (Komputer Świat ) i (T-Mobile USA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 5 Stycznia 2015 Błąd w moim opisie zamiast GPS powinno być GSM(tryb pracy sieci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turystyk34 0 Napisano 13 Stycznia 2015 Ładny zasięg coraz lepszy ma mobilny LTE od plusa, u mnie łapie bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroguw 0 Napisano 13 Listopada 2015 U mnie w domu ze względu na to, że mieszkamy blisko lasu i daleko jest wieża nadająca sygnał mamy internet z modemem sieci Plus, tylko od nich mieliśmy sygnał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartlomiej_24 0 Napisano 10 Lipca 2016 Ładny zasięg coraz lepszy ma mobilny LTE od plusa, u mnie łapie bez problemuA cenowo się opłaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AkukuBernard 0 Napisano 15 Lipca 2016 Teraz nawet i na wsi jest zasięg telefonii komórkowej, więc analogicznie i internet mobilny na wsi da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
horacy 0 Napisano 30 Czerwca 2017 Moze radiowka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach