bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Pochwalcie się co sami zbudowalście, aby ułatwic sobie życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Ja muse się pochwalić, ze sam zbudowałem ładowacz obornika, przyczepke i jeszcze kilka innych przydatnych rzeczy, o których nie bede sie rpozpisywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Lutego 2007 Nie wiadomo,czy ten temat znajdzie poparcie wśród uzytkowników,a najważniejsze to-czy MOD go nie usunie.Ale moim zdaniem dobry temat Rozpisz sie o ładowaczu do obornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 18 Lutego 2007 jak ktoś się chwali to jeszcze móglby wkleić fotkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Super.Wkleje fotke jesli kupisz mi aparat cyforowy. Na razie takiego nie posiadam Jest osadzony na podnośniku, podjeżdzasz nabieraszpodnosisz i pociągasz za rączkę.Łyżka przechyla się za pomocą specjalnej ,,zapadni'', kiedy wszystko wyleci łyżka powraca do pierwotnego stanu. Rączka połączona jest z zapadnią linką.Aby zapadnia dobrze ,,odbijała'' zamontowana jest spręzyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 18 Lutego 2007 Dzieła mojego ojca to:-brony-wał do kultywatora-odśnieżacz (klin)-odśnieżacz boczny na TUZ-poręczna skrzynia na TUZ-kuźnia (palenisko z dmuchawą) Tyle pamiętam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Super.A odnośnie tego odśnieżacza-klina to mam pytanie: w jaki sposób zamontował ten odsnieżacz przy ciąginku? Przy turze czy z tyłu na podnośniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 18 Lutego 2007 Zobacz w temacie o odśnieżaniu podwórka- umieściłem tam kilka zdjęć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Fajny pług Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Lutego 2007 Mam nadzieje że temat się utrzyma Ja wraz z tatą pare lat temu zrobiliśmy dwukółke do przewozu zwierząd. Koła są od stertnika a na podłodze deski grubości 4 cm. Boki to praktycznie drut zbrojeniowy gr 12mm. Przy samym dole jest deska aby świnki czy krówki w razie poślizgu nie wytchneły nogi. W tylnej klapie jest specialne wejście dla świnek a żeby wprowadzić np: krowe to otwiera się całe tylne dzwi. Początkowo miała być tylko do tych celów ale po założenu foli do okoła jest sypane na nio zboże - najwięcej to 2 kopiaste zbiorniki pszenżyta (ponad 3 t), woziłem no również piasek, kukurydze (jak nie miałem Mengelki), sino, maluch na złom i zboże na rynek (2,5t). A jeszcze zdażyło się że cement, wapno oraz nawozy. Pewno jeszcze o czymś zapomniałem. W tej chwili fotek nie zrobie bo jest schowana ale troche jej widać na jednej z mojch fotek na agrofoto.pl Mam jeszcze przerobiono przyczepe ze sztywnej na wywrot oraz kultywator prod SAM do którego dorobiłem jescze brony. jest jeszcze ścinacz łęcin z ziemniaków zrobiony z przystawki od 30. W( każdej chwili można spowrotem użyć jej przy ciągniku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Ja swoją przyczepkę mam nieco inną.To właściwie tez jest wózek do transportu zwierząt(u mnie byczki)Podłoga, Ściany, klapa(drzwi) zrobione są z desek 3cm. Nie pamiętam dokładnej wysokości całego pojazdu. Około 1,7m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 18 Lutego 2007 Ciag dalszy:-rokosad/rokosat (nie wiem jak się pisze )-dwukółka do przewozu zwierząt (już nie u nas)-rozrzutnik( konstrukcja mojego wuja- w pełni funkcjonalny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Lutego 2007 Super.Wkleje fotke jesli kupisz mi aparat cyforowy. Na razie takiego nie posiadam Jest osadzony na podnośniku, podjeżdzasz nabieraszpodnosisz i pociągasz za rączkę.Łyżka przechyla się za pomocą specjalnej ,,zapadni'', kiedy wszystko wyleci łyżka powraca do pierwotnego stanu. Rączka połączona jest z zapadnią linką.Aby zapadnia dobrze ,,odbijała'' zamontowana jest spręzyna. A łyzka cy coś to na zawiasach jakichś??Mógłbys to lepiej opisać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Rozrzutnik?! 1 czy 2 osie??? Ma Taśme na podłodze i adapter czy tylko taśme???Ile kosztowało zbudowanie takiego wehikułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Lutego 2007 Mocne materialy musialy byc.Ale samemu zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Lutego 2007 Na tym zdięcu troche jej widaćwymiary skrzyni to szer*dł*wys 1,8x2,5x1,6 mniej więcej ,dokładnie nie pamiętam Tylną klape można otwożyć o 270* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Lutego 2007 a zapomniałem http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/1169672383/gallery_564_66_38823.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Lutego 2007 oooooo widac troche tego wózka.3512 daje rade z ta sieczkarnią?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Tak oczywiście. Łyżka na bolcach. (Wczoraj smarowałem bo sie zatarło i nie chciało działać )Ta cała łyżka wygląda jak malutki spych. Na końcu łyżki są przykręcone druty długości 70 cm. Tylko ja ładuje 360 i nie zawsze chce podnieść tyle ile ja chce. Ale daje sobie rade. Z tyłu łyżki zamocowana jest druga częsć zapadni.Naprawde sprawdza się. Wczoraj naładowałem w ten sposób 7 rozrzutników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Lutego 2007 a ma wyiście?? sporadycznie zakładałem nawet ciapka jak 3512 był w prasie a mie nie chciało sę przepinać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Od czego wzięte są te koła i cała oś do wózka???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Lutego 2007 Łyżka na bolcach... Sory,ale musze sie zapytac,czy nie opiszesz dokładniej tego mechanizmu do nabierania(ta łyzka) lub może jakis szkic czy coś.Interesuje mnie ta konstrukcja,gdyż mysle zrobic cos podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Lutego 2007 Chłopakii taki temat już był ukłon dla założyciela tego tematuhttp://www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=722&highlight=ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 18 Lutego 2007 Rozrzutnik?! 1 czy 2 osie??? Ma Taśme na podłodze i adapter czy tylko taśme???Ile kosztowało zbudowanie takiego wehikułuJutro poroobię foty Ile kosztował niestety nie wiem A co do tej łyżki na TUZ ojciec robil taką kuzynowi kiedyś przy okazji pstryknę fotki-bardzo ciekawa konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Lutego 2007 Koła wraz z piastami są od stertnika (lewatora czy jak kto to nazywa) oa oś jest taka sama jak przystertiku czyli ceownik zamknięty płaskownikem(odciętym od osi stertnika) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach