Duch 0 Napisano 13 Czerwca 2006 To chyba kolega nie wie co znaczy CB dla kierowcy TIR-a, mówiąc przestarzała sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 14 Czerwca 2006 Ale przecież my tu nie mówimy o kierowcach tirów :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Napisano 15 Czerwca 2006 A czy ja pisze o kierowcach TIR-ów, to był przykład na to że CB nie jest przestarzała sprawa. Nie jesteś zorięntowany to nie pisz bredni o CB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZREKFL6 0 Napisano 15 Czerwca 2006 Ja też posiadam CB-radio w samochodzie i jest to bardzo pomocna srawa. W ciagnikach też by sie na pewno sprawdzila . Na zachodzie maja pomontowane w ciagnikach i kombajnach CB-ki, pozwala to na szybkie komunikowanie sie i na dodatek darmowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 16 Czerwca 2006 A czy ja pisze o kierowcach TIR-ów, to był przykład na to że CB nie jest przestarzała sprawa. Nie jesteś zorięntowany to nie pisz bredni o CB KOLEGO JANIE PISZE BREDNI TYLKO WYRAŻAM WŁASNE POGLĄDYA co do stosowania CB w ciągniku to bezsens (W MOJM PRZYPADKU)nie raz robiłem ciągnikiem po kilkanaście godzin a w promieniu 10 km ani żywej duszy i z kim tu pogadać :cry: :cry: A telefon komórkowy nie raz "uratował mi" tyłek No i można cały czas rozmawiać z dziewczyną :wink: :wink: i nie tylko 8) :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Napisano 21 Czerwca 2006 Szkoda ze taka mała fotka, bo ta bestia jest delikatnie mówiąc, troszkę upiększona - - - - - - - - - - - - - - - -Wyobrażam sobie prace w polu w takiej małej kabince (czyt. klatce bezpieczeństwa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZREKFL6 0 Napisano 22 Czerwca 2006 Szanowni państwo mala aktualizacja (po umyciu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodzu 0 Napisano 4 Lipca 2006 Co sądzicie o kogutach za 20-30zł, co ich jest pełno a allegro Opłaca się je kupić ze względu na ich trwałość i efekt w użytkowaniu przykładowe aukcje...http://www.allegro.pl/item112103935_kogut_hit_na_allegro_ss_f_vat.htmlhttp://www.allegro.pl/item112408379_duzy_pomaranczowy_sygnalizator_kogut_na_magnes.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Lipca 2006 Witam, taki kogut za 20-30 zł ma zwykłą żarówke(od kierunkowskazów) i kiepskie lustro, niewiele go widać w dzień, a po niedługim czasie użytkowania przestanie się kręcić i po kogucie. Lepiej od razu dołożyć troche kasy i kupić koguta z halogenową żarówką i oryginalnym lustrem, koszt ok 100-120 zł, chociaż po 180 i więcej też są. Najlepiej poszukać używany, ale ciężko trafić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2006 ja własnie taki niedawno kupiłem na 24v bo kupowałem inne rzeczy i zauwazyłem ze gostek to ma i postanowiłem sprawdzic co to warte bo 23zł to nie sa wielkie pieniadze. Jest on dosc prymitywnie zbudowany silniczek obraca lusto bezposredni przez oske silnika ocierajaca sie o gumowy rant wokół lustra i zaróweczka taka jak w kierunkach jakies 20W. do bizona kogucik na 24v to wogóle ciezko dostac i jak sa to kosztuja koło 200zł, może ten sezon wytrzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Lipca 2006 Można się pobawić i wlutować żarówke halogenową, efekt o wiele lepszy. /edit1 - Wto Lip 4 23:36:26Myśle, że to jest dobre rozwiązanie http://www.allegro.pl/item111650294_kogut_sygnalizator_stroboskopowy_stroboskop_.html /edit2 - Wto Lip 4 23:44:26JEST!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.allegro.pl/item112378726_lampa_kogut_12v_orange_42375_zarowka_halogenowa.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomb2 0 Napisano 5 Lipca 2006 Szanowni państwo mala aktualizacja (po umyciu ) Może zapodasz swoje fotki na www.agrofoto.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZREKFL6 0 Napisano 10 Lipca 2006 Dobry pomysł zastanowie sie i dam znac /edit - Sro Lip 12 19:59:33A co do kogutów to wcale nie jest aż taka droga sprawa, oczywiscie zależy kto jakiej firmy chce sobie zafundowac. Ja przy ciagniku mam koguty firmy HELLA kupione w bardzo atrakcyjnej cenie jak na cene akcesoriow tej firmy. Firma ELAKTRA tez jest droga firma ale i dobra, mam koguta w pokoju tej firmy i ładny efekt jest Koguty halogenowe są drohie przez to że budowa tej lampy musi być inna niż na żarówke 21 W, ale inna cena inny efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam, szukam takiej rury harmonijkowej, którą można zastosować do układu wydechowego, macie jakieś pomysły, od czego ewentualnie można by wykorzystać takie rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 w forszajsie wydech chcesz przerobić zastanów się nad skretką jak w osobówce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 Dokładnie, chce puścić tłumik przy słupku kabiny, ale że silnik jest na poduchach, to nie moge na sztywno łączyć tłumika z silnikiem, a od samochodu ten łącznik troche kosztuje i szukam tańszego rozwiązania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 może na szrocie coś użytecznego jeszcze da się znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 A tak ogólnie, to co myślicie o tym pomyśle?, jak narazie, to przerobiłem w moim forszaju kolumne kierowniczą, konkretnie regulacje, teraz moge ustawić, że mam jak w samochodzie, nie trzeba sie wychylać do przodu, koło kierownicy mam od sportowego auta, nie wiem jakiego, ale średnica gdzieś 30 cm, w tą siate na kabinie do góry wstawiłem reflektory od malucha, jeszcze obrysówki na narożniki kabiny założe, wstępny filtr powietrza(tą puche przejrzystą) wystawiłem nad maske z przodu, dosyć wysoko, a cały filtr powietrza mam od Zetora 16245, przed maske założyłem orurowanie z halogenami HELLA, w kabinie oczywiście radyjko, fotel od osobówki z regulowanym oparciem, narazie tyle, ale jakieś nowe pomysły chodzą po głowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcian 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 w samochodach cięzarowych stosowana jes taka rura (harmonijka) którą to mozesz wyginać we wszystkie strony, ja kupowałem taką rurę tak gdzieś z rok temu do VOLVO i płaciłem za nią 60 zł za metr chyba, moze z tym pokombinuj.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 A tak ogólnie, to co myślicie o tym pomyśle?, jak narazie, to przerobiłem w moim forszaju kolumne kierowniczą, konkretnie regulacje, teraz moge ustawić, że mam jak w samochodzie, nie trzeba sie wychylać do przodu, koło kierownicy mam od sportowego auta, nie wiem jakiego, ale średnica gdzieś 30 cm, w tą siate na kabinie do góry wstawiłem reflektory od malucha, jeszcze obrysówki na narożniki kabiny założe, wstępny filtr powietrza(tą puche przejrzystą) wystawiłem nad maske z przodu, dosyć wysoko, a cały filtr powietrza mam od Zetora 16245, przed maske założyłem orurowanie z halogenami HELLA, w kabinie oczywiście radyjko, fotel od osobówki z regulowanym oparciem, narazie tyle, ale jakieś nowe pomysły chodzą po głowie Dużo wolnego czasu masz-pozazdrościć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 27 Sierpnia 2006 W wolnych chwilach sobie grzebie takie pierdołki, jakoś wygospodaruje troche czasu na hobby, nieraz w nocy siedze w warsztacie i dłubie, to sie nazywa: Radosna Twórczość Artystyczna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio31 0 Napisano 28 Sierpnia 2006 a probowales moze wygluszyc kabine ?? bo ja musze zrobic cos takiego w swoim pronarku ale jakos nie moge sei zebrac a poza tym nie wiem czym go okleic:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 28 Sierpnia 2006 Jak miałem MTZa, to na podłoge położyłem gąbke ok 5 cm grubą i na to wykładzine dywanową, wszystko ładnie wycięte, do kantów i narożników, a boki i słupki były fabrycznie wyłożone gąbką i skają, a dodatkowo napakowałem gąbke między maską, pod przednią szybą, a zbiornikiem od hydrauliki, chociaż mój rusek nie był za młody(89 r.), ale miał dużą kabine, sprowadzony z DDR, ale w kabince było cichutko, silnika praktycznie nie było słychać, tylko troche skrzynie, ale tylko na 4 biegu, mam zamiar tak samo zrobić w forszaju, ale w nim jest więcej grzebania, bo dach nie jest fabrycznie od środka wyłożony gąbką, a w rusku był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio31 0 Napisano 29 Sierpnia 2006 dzieki ja u siebie w pronarku tez chce wygluszyc w tych samych miejscach ale zamiast gabki posluze sie matami bitumicznymi mam nadzieje ze cos pomoze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcian 0 Napisano 29 Sierpnia 2006 z gąbką to róznie bywa bo myszki się lubią zagnieździć i po instalacji będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach