Ulan 0 Napisano 4 Kwietnia 2012 Praktykant jak masz 25 t pszenżyta to przywiez do mnie, bo potrzebuje paszówki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 5 Kwietnia 2012 Czym radzicie pojechać zaraz po świętach na chwasty,odmiana "pigmej" dość dobrze przezimowała,pierwszy azot 16 marca 2q saletry,jest trochę miotły i rumianu.Mam granstar z ubiegłego roku co dodać na miotłę w fazie 5,6 lisci w takich warunkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Może Axial?Ja pszenżyta jade Lancetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Axial jest dobry ale drogi, ja stosuje go w jęczmieniu jarym na owies głuchy. Na pszenice niepryskana dam Apyros 20g i Mocarza ale granstar tez może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 A co myślicie o PROTUGAN 500SC ?pryskał ktoś z was tym jakie efekty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Przecież to zwykły izoproturon jakich wiele, nazwa tylko sie zmienia. Trochę chyba za późno na zastosowanie. Może na późna pszenicę ale w dawce 3 l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Panowie można już rozlewać RSM ??? bo nie mam jeszcze wielkiego doświadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 20 Kwietnia 2012 W jakiej fazie dajecie druga dawkę saletry? Zastanawiam się czy zaraz nie wysiać bo prognoza mówi że po niedzieli przez dwa tygodnie nie będzie deszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 20 Kwietnia 2012 Może ktoś podpowie, kiedy należy zastosować cyprokonazol w pszenżycie ozimym i co do niego dodać ewentualnie,chodzi o fazę rozwojową zboża i jakie grzyby wyniszczy?Z góry dzięki za wypowiedzi pouczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 moze ktos napisze czy i czym skracał juz pszenżyto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 25 Kwietnia 2012 ja zawsze zostawiałem sprawę naturzea pszenżyto zostało mi w kawałkach 4ha ale pszenicę chiałem gdzies dla testu zastosowac te usztywniacze pszenica finezja z lewej pszenżyto magnat z prawej ono samo się dokrzewia super baza korzeniowa nawet na przesiewach przyjęło się na powrót Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 1 Maja 2012 file:///C:/Documents%20and%20Settings/~~Piotrek%20i%20Bogdan~~/Moje%20dokumenty/Moje%20obrazy/2012/DSC00303.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 1 Maja 2012 kurde jak tu dodac te zdjecia zeby bez linku odrazu było widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 2 Maja 2012 Czy Sarfun nadaje sue na t1 w pszenżycie, czy może lepiej było by coś do niego domieszać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 2 Maja 2012 Daj Prorok, Atak, Mondatak lub Promax 0,7-0,8 + Taliusa 0,1 L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 2 Maja 2012 Stabilan 1,0 L + Moddus 0,2 L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 2 Maja 2012 moze ktos napisze czy i czym skracał juz pszenżyto Stabilan 1,0 + Moddus 0,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 6 Maja 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4f1c8e569913f0d.html#baltico skracane tylko raz antywylegaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 6 Maja 2012 pszenzytko jest zdrowe ale po ostatnich opadach i dojda cieple parne dni to choroby wyskocza momentalnie. co polecacie na pierwszy zabieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 8 Maja 2012 ja juz po dwuch opryskach na choroby pierwszy traper w zaleceniach tylko na rzepak ale to to samo co prosaro a to idzie na zboza i podzialalo super a teraz zeby bylo tanio poszedł bumper na flagowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Maja 2012 ja dzis pojechalem mikrokomplex opty tytanit i na choroby instinkt+soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 27 Maja 2012 Mam pytanie, dzisiaj zauważyłem w pszenżycie wschodzącą chwastnicę i mam pytanie czy jest ona w stanie mu zagrozić? Może jeszcze urosnąć ponad łan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EppS. 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Panowie czym ryzykuje dając tebukonazol + pyretriod w czasie kwitnienia pszenżyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Praktykant 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Panowie czym ryzykuje dając tebukonazol + pyretriod w czasie kwitnienia pszenżyta?[/quote nie wiem co ale podczas kwitnienia nic chyba nie wolno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebooh1 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 witam wszystkich. ciekawi mnie jak sypało u was pszenzyto? u mnie to co zostało po zimie dało w granicach 3t. jestem z wlkp miedzy piła a poznaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach