gargamel 0 Napisano 12 Lutego 2015 Tak wysokie ceny gruntów to jedyna pozytywna rzecz w interesie zwanym rolnictwo.No , może bardziej w zwijaniu tego interesu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 12 Lutego 2015 men2face o takich typach ludzi właśnie mówię. Gdyby ich nie było na rynku ziemi myśle, że dla każdego kto by chciał tortu z ANR by starczyło i to po "rozsądnych cenach" bo zakładam, że co do jednego są wszyscy zgodni ceny powyżej 100 tys czy nawet znacznie niżej do rozsądnych nie należą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 15 Lutego 2015 Co lepiej dać na pierwszą dawkę RSM czy nawóz saletra lub mocznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Lutego 2015 Tak wysokie ceny gruntów to jedyna pozytywna rzecz w interesie zwanym rolnictwo.No , może bardziej w zwijaniu tego interesu.Ja o tym myślę zwłaszcza że chcą mi pod nosem wykopać dziurę na 100m bo znaleźli węgiel. Kusi mnie też alternatywa przeniesienia działalności w inne miejsce. Gdzieś słyszałem że najlepszym miejscem na dzień dzisiejszy są okolice od Kielc do Chełma. Tylko nikt nie wziął pewnie pod uwagę bliskości Ukrainy i całego tam zamieszania.5 km ode mnie w sobotę poszli w pole. Owies posiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 17 Lutego 2015 O to faktycznie piaski mają, u mnie na cięższej glebie jeszcze za mokro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 14 Kwietnia 2015 Panowie - a jle mam czasu jeszcze na zastosowanie atributu przeciwko wyczyńcowi polnemu --czy wystarczy jak zmieszczę się w kwietniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 13 Czerwca 2015 witam! takie pytanko- do keidy można stosować w pszenżycie azot? wczesniej bylo sucho a wczoraj popadało i tak myśle czy by nie rzucić jeszcze ze 100kg saletry. Jest polowa czerwca a pszenżyto kwitnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 13 Czerwca 2015 myśle ze teraz lepiej podac azot dolistnie. ja np stosuje nitromag. (efekt zadowalajacy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 13 Czerwca 2015 rzuciłem te 100 kg saletry ją też szybko wciągnie, a dolistnie też dodam troche mocznika do oprysku bo bede jechał w przyszłym tygodniu z opryskiem na grzyba i robaki. Tylko tak się zastanawiam czy dawać też siarczan magnezu i mikro? czy nic się nie stanie od niego? i czy coś dadzą jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1207tomek 0 Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam. Przesiałem pszenżyto ozime jarym. Jakim opryskiem mogę pozbyć się miotły? Oficjalnie nic nie ma rejestracji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 31 Maja 2016 pryskaj tymi co na pszenżyto oz ale te co Ci zostały pszenzyta oz mogą zostac porażone pszenżyto jare jak trochę wody bedzie sypie prawie jak oz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 31 Maja 2016 rzuciłem te 100 kg saletry ją też szybko wciągnie, a dolistnie też dodam troche mocznika do oprysku bo bede jechał w przyszłym tygodniu z opryskiem na grzyba i robaki. Tylko tak się zastanawiam czy dawać też siarczan magnezu i mikro? czy nic się nie stanie od niego? i czy coś dadzą jeszcze? a kolega mi kiedys nie odpowiedzial jak uzyskać dochód na swiniach ale to na ten rok jak najbardziej dać mikro elementy na ostani oprysk Nitromag fajny ale drogo wychodzi mikro kopleks moze taniej komuś wyjdzie ale bez azotu jest 25 kg kolo 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ratepace 0 Napisano 2 Lutego Po prostu miałem w tym roku grenado i pomimo suszy wydajność była na poziomie 5,5 tony z ha to jest lepsza nawet od fidelio które dotychczas plonowało u nas najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach