mordok 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 Może i macie racje z tą uorawą - u mnie sytuacja przedstawiała się tak że tego pszenżyta miałem w tym roku mały kawałek i to przyległy do poletka pszenicy więć jak miałem już podpięty sprzęt i zawsze zawadziłem z nawozem i opryskami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 czym zaprawiacie pszenzyto ozime przed siewem?Tylko Baytan i spokój z chorobami długo wiosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Księżak 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 Wszystkie zboża jare i ozime zaprawiamy Raxill Gel i jest spokój do tego łatwy w stosowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 Dzisiaj skosiłem Grenado na IVb z pełną ochroną i sporym nawożeniem i plon był większy od spodziewanego-7.5T/ha. Polecam tą odmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 U mnie Grenado cienko w porównaniu do Witona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 9 Sierpnia 2008 Tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polszu 0 Napisano 9 Sierpnia 2008 Odmiana Sorento stanowisko klasa III (rok wcześniej pszenicy ozimej, 2 lata wcześniej owies), plon 7,8t/ha bez ochrony fungicydowej, bez skracania, 1 raz zasilone mocznikiem dolistnie wraz z herbicydem, ilość azotu łączna odpowiada poziomowi agrotechniki a1. jedyne co do niego mam to to że jest faktycznie wysoki i na mojego bizonika przy pierwszym objeździe (gdzie musi pracować całą szerokością kosy) jest to już prawie masa krytyczna:-). Uważam że jest to jedna z lepszych odmian pomimo, że nie jest zalecana na moje rejony - Podkarpacie sprawdza się już kilka lat. Pozdrawiam wszystkich rolników i wszystkich ciężko i uczciwie pracujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam wszystkich Panowie i panie po ile u Was jest kwalifikowany materiał siewny pszenżyta? Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 15 Sierpnia 2008 Może ktoś coś napisać o odmianie Gniewko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 18 Sierpnia 2008 po ile jest u was materiał siewny, jak odmiana i jaka cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 moderato , madilo, 1400-1600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
samsung 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 Jakie waszym zdaniem jest dobre pszenżyto na słabe ziemie.Swiętokrzyskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 SAMSUNG z kad jesteś, bo ja też Świetokrzyskie i też mam taki problem. Bede breał w tym roku z nasiennictwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djhawks 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 Jakie waszym zdaniem jest dobre pszenżyto na słabe ziemie.Swiętokrzyskie Ja na słabych miałem Todan ładnie sypneło...poza tym Moderato toleruje słabsze zakwaszone gleby a może Kitaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik123456789 0 Napisano 29 Sierpnia 2008 kiedy pryskacie pszenżyto od miotły zbozowej i jakim preparatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
samsung 0 Napisano 1 Września 2008 My pryskamy po siewie GLINEM i po robocie zboże czyściutkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 1 Września 2008 My pryskamy po siewie GLINEM i po robocie zboże czyściutkienie każdy może pryskac GLEAN-em.ja pryskam MARATONEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 2 Września 2008 My pryskamy po siewie GLINEM i po robocie zboże czyściutkienie każdy może pryskac GLEAN-em.ja pryskam MARATONEM a wiosną jeszcze czymś pryskasz, czy maraton załatwia sprawę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 2 Września 2008 trzeci rok bez poprawek na wiosne.na stanowiskach po rzepaku dodaje granstar(5g na ha) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Września 2008 A kiedy jedziesz jesienią po siewie czy po wschodach? Ja nieszam IPU i panide i w zeszłym roku chaber mi został jak jechałem po wschodach. A tak czyściutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 2 Września 2008 po wschodach ale nie pózniej niż trzy liscie zbóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eWielkopolanin 0 Napisano 5 Września 2008 Uprawiał ktoś z Was pszenżyto Magnat? zakupiłem w tym roku tą odmianę i jako,że jest odmianą wymagającą mam zamiar posiać ją na swoim najlepszym polu-3b/4a klasa. Podobno ma ono wysoką zdrowotność, tylko podatna jest na rdzę. Jakie radzicie w takim razie zabiegi fungicydowe przeciwko tej chorobie? I czy macie jakieś doświadczenie z tą odmianą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 6 Września 2008 Uprawiał ktoś z Was pszenżyto Magnat? zakupiłem w tym roku tą odmianę i jako,że jest odmianą wymagającą mam zamiar posiać ją na swoim najlepszym polu-3b/4a klasa. Podobno ma ono wysoką zdrowotność, tylko podatna jest na rdzę. Jakie radzicie w takim razie zabiegi fungicydowe przeciwko tej chorobie? I czy macie jakieś doświadczenie z tą odmianą?tylko pozytywne wiernie plonuje nawet na słabszych glebach - dobrze wynaworzonych i po rzepaku ładne grube ziarno a ja szukam może ma ktoś z was Grenado na sprzedaż lub wie kto ma w okolicach Obornik Wągrowca Szamotuł - podjechałbym - chcę spróbować 2ha zasiaća reszta to pójdzie magnat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Września 2008 Mam ekstra grenado zasiane specjalnie na nasiona z pełną ochroną ale daleko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 6 Września 2008 Mam ekstra grenado zasiane specjalnie na nasiona z pełną ochroną ale daleko Jaką miałeś wydajność i po jakim zmianowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach