Glivek1 0 Napisano 8 Października 2012 Ok, siedziba mieści się w Mirczu (22-530) na ul. Górnej, właścicielem jest moja bratowa A.Marciniuk, punkt skupu zaś mieści się w Modryńcu nr. domu 6.nazwę i tel. już podawałem, chyba, że chodzi o NIP: i nr. konta jakby ktoś chciał kupić od nas :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szandrzej 0 Napisano 28 Listopada 2012 Witam. Jestem z woj Świętokrzyskiego z okolic Nowego Korczyna u nas też wiele osób sadzi fasolę. Sprzedawałem 2 tyg temu fasolę czerwoną u nas w skupie płacili po 4,5 zł + vat a za białą 4 zł + vat. Sprzedawałem 500 kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Czy owy skup to nie przypadkiem firma "Fasolex" Jasiak? , jesli nie to moglby pan podac namiary na ta firme do, ktorej pan sprzedawl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szandrzej 0 Napisano 15 Grudnia 2012 W sutuacji kiedy Państwo płacicie mniej nie mogę podać namiarów na mojego kupca, ale nie jest to pan Jasial; on płaci mniej po 4,3 zł netto (ale i tak więcej niż Państwo) proszę zadzwonić i zapytać tel. 41 377 10 34. Czyli jednak się da zapłacić więcej i jeszcze na tym zarobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 17 Grudnia 2012 Niech pan wezmie pod uwage koszty transportu, zaladunku itp. dlatego jemu byc moze sie oplaci dawac wam na miejscu po 4,3 netto. kiedy u nas na dzien dzisiejszy placi sie 3,83 netto, jest tez jeszcze kwestia terminu platnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 20 Grudnia 2012 4,3 netto to jest za fasole czerwoną, a za jasia karłowego zaproponowali mi w fasolexie 3,8 brutto. Drwią sobie z ciężko pracującego rolnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 21 Grudnia 2012 Heh wlasnie myslalem ze cos tu nie tak, za duze te przebitki, koszt transportu itp. w polske to ok 8gr na kilogramie. Cienko wiec tam w swietokrzyskim wam teraz placa za karlowego, u nas 3.7 netto, jeden gosciu juz 3.6 netto placi, takze chyba cos sie dzieje i tendencja spadkowa sie zaczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek3773 0 Napisano 8 Stycznia 2013 witam może ktoś się orientuje po ile płacą handlarze w świętokrzyskim za fasolę białą tzw. nerkę??co z tematem???? jakieś zwyżki czy upadki, bo straszna cisza ,zero zainteresowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
menos 0 Napisano 9 Stycznia 2013 mogę dać namiary na dobrego kupującego jasia karłowego proszę pisać jak ktoś jest zainteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Z tego co wiem to na fasole czerwona "Red kidney" mowia tez nerka- dlatego ze czerwona. Moze chodzi Ci o "aure" lub "igolomska".U nas w lubelskim czerwona kolo 4.2 netto, ale malo kto kupuje, tak samo gdzies za biala "aure"-prawdopodobnie o nia Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek3773 0 Napisano 11 Stycznia 2013 dokładnie,igołomska ;straszna cisz w temacie, pewnie będzie jakiś import tańszy i stąd zero zainteresowania ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 14 Stycznia 2013 a co będzie w tym roku z fasolą szparagową?? mam do kupienia nasiona exalibur i nie wiem czy sić...podpowiedźcie coś czy warto siać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 14 Stycznia 2013 z tego co słyszałem to miłościwie panujący zakład w mojej okolicy nie ma chętnych do siania fasolki szparagowej, cena przez 6 lat poleciała z 1,20 zł do 0,7 zł, a to jest na pograniczu opłacalności, a że kataklizmy nas lubią to tak średnio się opłaca. sam kiedyś uprawiałem ale chyba już się nie zdecyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Nic tylko stawiać tunel i mrozić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kejti1320 0 Napisano 30 Sierpnia 2013 nie wiedzialam w jakim temacie umiescic ten post wiec pomyslalam ze napisze tutaj, bo tematem jest wlasnie fasola, czy ktos z obecnych tu na forum moze polecic suszarnie do suszenia wlasnie fasoli z hrubieszowa, lub okolic hrubieszowa, bylabym bardzo wdzieczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 18 Września 2013 Jakby ktos chcial to ja kupuje fasole najczesciej "jas karlowy" aktualnie po 4.4 netto, 4,7 na konto, do malych negocjacji cenowych i terminowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 18 Września 2013 Glivek, w jakiej cenie idzie czerwona?, bo przymierzam się do zasiania w przyszłym roku, tylko podobno jest ciężka w wycince i się osypuje. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą fasolą? Glivek pochwal się numerem telefonu jak możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 19 Września 2013 "Czerwona" po 5.5 netto, a 5.89 na konto, tylko zeby bylo w promieniu 40km od Hrubieszowa bo dalej mi sie nie oplaci i nie chce jezdzic i przynajmniej po tone. z "Jasiem" tak samo, dam gg: 1091602. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 19 Września 2013 Chyba ze uzbierasz na calego tira :> wtedy zorganizuje transport. moze byc na fakture z rozliczeniem gotowkowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szandrzej 0 Napisano 22 Września 2013 A w świętokrzyskim już płacą 6,4 zł z vat za kg czerwonej, poprawcie się kupcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szandrzej 0 Napisano 22 Października 2013 A w świętokrzyskim już płacą 6,4 zł z vat za kg czerwonej, poprawcie się kupcy.Sprzedałem swój cały tegoroczny zbiór po 6,5 + vat, było tego 1,8 t niewiele jak z 1,5 ha ale rok nie za dobry najpierw przeszły ulewy że z 1/3 pola woda wyryła rowy i całe nawożenie spłynęło (za to chwast pięknie rósł), a następnie padało i padało że gdzie równo to woda stała . Zajmuje się uprawą fasoli 2 rok (uczę się od teścia) i wiecie co najgorsze jak dla mnie jest przebieranie. Za 12h jestem w stanie wybrać zaledwie 200kg fasoli czerwonej a nie jestem flegmatykiem. Dziś u gościa na skupie odmieniałem sobie 4 worki i już wiem dlaczego tak mozolnie mi to idzie . Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 8 Grudnia 2013 Po ile u was płacą w końcu za jaśka karłowego, bo w mojej okolicy jeden wychylił się po 5.7 na konto, a znajomy mowił że podbno już szóstkę łapie. Jak jest naprawdę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 19 Maja 2014 temat umarł a tyle dzieje sie w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Psellos 0 Napisano 4 Czerwca 2014 Czy w fasoli szparagowej Sonnesta moge uzywac basagranu powschodowo? bo wiem ze ma rejestracje w fasoli ale chodzi pewnie o tyczna na nasiona, i czy lepsze dawki dzielone czy jednorazowy zabieg?I czy jednoliscienne (perz głównie) moge załatwic leopardem ( chizalofop p-etylu) czy tez dzielić dawki czy mozna normalnie taka jak w etykiecie dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glivek1 0 Napisano 21 Lipca 2014 Jakby ktos miał jeszcze Jasia Karłowego z okolic powiatu hrubieszowskiego to chetnie kupie, potrzebuje jeszcze 6 ton cena netto 4,5zl na konto 4,82zl, termin platnosci do 14 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach