maskin 0 Napisano 26 Lutego 2009 a moze by tak ktos z podkarpacia sie wypowiedzial, albo z malopolski, wojnicz, tarnow itp. podobno tam fasola taka slynna, maja ja jako produkt regionalny zarejestrowac, a tu ani slychu ani widu, a moze jeszce tam internet pod strzechy nie trafil?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik24 0 Napisano 26 Lutego 2009 a moze by tak ktos z podkarpacia sie wypowiedzial, albo z malopolski, wojnicz, tarnow itp. podobno tam fasola taka slynna, maja ja jako produkt regionalny zarejestrowac, a tu ani slychu ani widu, a moze jeszce tam internet pod strzechy nie trafil?? A witam i pozdrawiam z Podkarpackiej fasolandi:) A no nasza fasola słynna:) szkoda tylko że ta sława nie idzie w parze z ceną i zbytem. Cena coraz słabsza i nie ma gdzie sprzedać. Chyba że by zatopić kilka statków płynących załadowanych Chińską fasolą Chyba że macie inne pomysły? A jak tam u was ze zbytem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 28 Lutego 2009 Kazdy kto slyszal o fasoli to od razu kojarzy ja z gminą Tyszowce.. jak dzwonisz do handlarza w Polske.. to od razu sie pyta, a skad ty pewnie z Tyszowiec? Rolnik24 a jaka masz fasole? i ile jej masz ze masz problem ze zbytem? ja mysle ze ktos cie nabija w butelke. Bo ta chinska to syf i jej nie chca, a naszej pieknej i smacznej po prostu nie ma i jej szukaja. Jaka cene ci oferuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik24 0 Napisano 28 Lutego 2009 Ja mam fasolę Piękny Jaś tyczny a jako produkt regionalny to prawie fasola wrzawska. W ostatnich dniach coś się ruszyło ale cena nijak ma się do tej z przed dwóch miesięcy na dzień dzisiejszy 6 plus vat. Ale fasolka musi być odpowiedniej wielkości i bez żadnych plamek. A cena już sięgała 10 złoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 1 Marca 2009 rolnik a ile u was sie placi fasola jas karlowy? ok 120-130 ziaren/100g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik24 0 Napisano 1 Marca 2009 U nas w rejonie nie sadzi się karłowego, także nie wiem jak idzie. Całe zgłębie to fasola tyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 4 Marca 2009 pany pisac te ceny, slyszal ktos ze 4,3 placa? prawda to ? doradzajcie , spekulujcie, czy tylko 2-3 fasolarzy czyta to forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik24 0 Napisano 4 Marca 2009 Tylko uważaj Maskin że byś nie wyszedł na tej fasolce jak mój znajomy - miał fasolkę przygotowaną do sprzedaży jeszcze w listopadzie kupiec chciał z domu mu ją zabrać po 10 plus Vat ale on stwierdził że za tanio i że bedzie po 15 zeta. A teraz nie może sprzedać po 6 plus Vat. Tylko musi od nowa przebierać. Zawsze jest ryzyko hehe jest ryzyko jest zabawa. A dużo tej fasolki masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 5 Marca 2009 ja miałem czerwoną poszła po 3,3 w grudniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Marca 2009 rolnik, wiem o tym doskonale, przerabialem to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 8 Marca 2009 Czy w tym roku będzie produkowany basagran? Może ktoś ma namiary na ten środek z unii europejskiej, bardzo proszę o kontakt na pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 8 Marca 2009 Ja w tym roku miałem z słowacji srodek o nazwie bentazon-l 480 to jest to samo co basagran tylko troche słabszy ,kolega stosował z ukrainy kosztował polowe co polski a działał bardzo dobrze morze lepiej od polskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 16 Maja 2009 Ja w tym roku miałem z słowacji srodek o nazwie bentazon-l 480 to jest to samo co basagran tylko troche słabszy ,kolega stosował z ukrainy kosztował polowe co polski a działał bardzo dobrze morze lepiej od polskiego.ile placiles za ten srodek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 18 Maja 2009 Ja zapłaciłem 500 zł za 5 litry ale to w tamtym roku było a teraz to niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 22 Maja 2009 Tu macie troszkę lektury http://www.aqua.ar.wroc.pl/acta/pl/full/7/2004/000070200400003000010007500087.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 13 Czerwca 2009 jak tam Wasze fasole, bo moja siedzi.... pewnie po 2 strączki bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 13 Czerwca 2009 Ja dzisiaj swoją saletrą wapieną podsypałem bo bidna dostała juz 2 razy florowit i niema poprawy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 14 Czerwca 2009 ja siarczanem magnezu ja potraktuje + mikro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Czerwca 2009 ma ktos jakis patent czym jechac na grzyba w fasoli np przeciwko bakteriozie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 5 Września 2009 Kosił ktoś fasolę z "pnia"? Czy wcześniej robił desykację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1 0 Napisano 19 Września 2009 Desykacja fasoli, dobry pomysł, ja stosowałem w tym roku reglone w dawce 2 l/ha wyschło ładnie ale zbierałem dwuetapowo ścięta na pokosy i młocka kombajnem. A przy okazji w jakiej cenie jest Jaś karłowy u kolegów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 21 Września 2009 z tym koszeniem z pnia to niezla mysl, trzeba tylko znalezc odmiane troche wyższą i sztywniejszą, ktora ma strąki nad powierzchnią ziemi i mozna by bylo go ciąć... w tym roku udalo sie bez skladania tylko z pokosu... tez dobrze, zeby jeszcze wydumac jakis podajnik co by ładowal fasolke z kombajnu od razu na przyczepe, jakie odmiany siejecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 7 Października 2009 ten rok nie zapowiada sie tak rózowo jesli chodzi o ceny fasoli, 2 zł plus vat i nic wiecej. moze znacie lepszego platnika. ilosc 12 ton. sprzedawac czy czekac? oto jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 9 Października 2009 która fasola biała, czy czerwona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 10 Października 2009 biala, jas karłowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach