maskin 0 Napisano 15 Marca 2010 tu http://ceny.fresh-market.pl/fasola_ja%C5%9B_kar%C5%82owy na razie stagnacja, a ceny u mafii zanizone o 40 - 60 groszy i tak zostanie przynajmniej do swiat... fort dlaczego sądzisz ze mafia sie wykonczy? dopoki bedziemy im sprzedawac po worku... to bedzie trwala i trwala... na wykonczenie mafii jest tylko jedno wyjscie... sprzedaz wspolna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 16 Marca 2010 wybacz maskin ale przy tych cenach to się odechciewa babrania z fasolą .A jak tak dalej będzie to ludzie zaprzestaną siania i zabawy z fasolą .a jak nie będzie towaru.......... to inie będzie handlu .Zresztą to całe rolnictwo to beznadzieja . Co by nie posiać to po tyłku rolnik dostaje .I te unijne wymagania ŚMIECH NA SALI panowie byłem kilka lat w niemczech na robocie u sporego rolnika w bawarii.TAM nigdy nie miał żadych kontroli żadnych wymagań dotyczących np składowania oprysków ,paliwa olei i innych rzeczy nawet płytek w oborze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Marca 2010 tylko ze zasiewy fasoli sa coraz wieksze... powod? tanie zboze... a obecnej ceny nieznam... ale pewnie sie nie zamienila i pewnie placą ze 2,8 na konto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 16 Marca 2010 skoro twierdzisz że zasiewy fasoli są coraz większe to fasola będzie coraz tańsza proste i logiczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Marca 2010 fort nie chce ci wytykac, ale ty chyba nie wiesz o czym piszesz?? .... czy ja mowie ze nie bedzie tańsza? ja tylko mowie ze logiczne jest ze mafii fasolowej nie wykonczymy sprzedając po worku czytaj posty i wyciągaj logiczne wnioski... ale nie o to chodzi.. lepiej pisz jakie są ceny.. spadają czy rosną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 18 Marca 2010 maskin nie chcę ci wytykać ale ty chyba nie rozumiesz tego co czytasz.Stwierdziłeś [że zasiewy fasoli są coraz większe] a ja dodałem że [fasola będzie coraz tańsza proste i logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 18 Marca 2010 a tak na marginesie jak chcesz wiedzieć to cena fasoli spada teraz dają 2.40na rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 18 Marca 2010 tego roku na fasoli prawdopodobnie nie zarobi się dużo w mojej okolicy będą zasiewy zwiększone około 5-ciokrotnie .Sam przedałem 2.5 tony fasoli sąsiadom na zasiewy. A szwagier z terebina też mówił że w jego okolicy dużo więcej ludzie będą siać . Ciekawe jak tam sytuacja będzie wyglądać w gm mircze ale otym to morze leśniakos z wiśniowa coś powie ale przypuszczam że sytuacja wygląda podobnie .I powiem to jeszcze raz chociarz maskin może znowu nie zrozumie że jak będzie dużo fasoli to będzie tania proste i logiczne.Dlaczego złoto jest drogie ? Bo jest go mało .Dlaczego platyna jest droższa? Bo jest jej mniej . Dlaczego fasola będzie tanieć ? Bo będzie jej więcej . Prościej się chyba nie da maskin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 18 Marca 2010 przeczytaj sobie dokladnie posty o czym pisalismy oswiecony logiku , albo niech ktos powie o czym bo ja juz nie mam slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mano 0 Napisano 18 Marca 2010 Ludzie i po co te nerwy wystarczy że człowiek się denerwuje jak słyszy cenę fasoli ja jeszcze nic nie sprzedałem liczę na lepsze ceny, tylko czy będą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesniakos 0 Napisano 18 Marca 2010 w mojej okolicy areał uprawy fasoli tez prawdopodobnie wzrośnie o 100 %ale cena na przyszły sezon będzie nie tylko zależeć od areału zasiewu ale od takich cyników jak pogoda ,kurs walut i co ciekawe areału zasiewu fasoli na Ukrainie która ostatnimi czasy zaczyna nam robić niezłą konkurencje .A w odnośni do postu forta 1234 to nie jestem z wiśniowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 19 Marca 2010 very sory leśniakos za pomyłkę ale w okolicach wiśniowa będzie brzmieć lepiejjeszcze raz przepraszam za błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mano 0 Napisano 24 Marca 2010 Jakie nawozy i ile azotu stosujecie przed siewem.I czy stosowaliście Nitraginę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy ktoś wie gdzie w okolicach Hrubieszowa można dostać materiał siewny jaśka karłowego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 22 Kwietnia 2010 ja ci moge sprzedac.... no i jak tam siewy? ja moze jutro jak pogoda pozwoli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 22 Kwietnia 2010 Dzięki, ale już kupiłem. Można Treflan łączyć z Dursbanem? Czy lepiej oddzielnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 25 Kwietnia 2010 pewnie mozna... miejsca w ziemi starczy dla obu jak gesto siejecie? bo zdania sa podzielone od 16 do 25 cm w rzedz ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 9 Maja 2010 Czym zaprawialiście fasole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 9 Maja 2010 Ja zaprawiam Oxafunem + Dursban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 27 Maja 2010 Witam, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl dużo ogłoszeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 25 Czerwca 2010 Jak jest z zapylaniem fasoli , czy jest wiatropylna czy owady muszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik27 0 Napisano 14 Lipca 2010 Czy ktoś może wie jak przerobić claasa dominatora na fasole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 18 Lipca 2010 mieszkasz w takim rejonie ze co drugi ma przerobiony kombajn... a poza tym dominatorów jest na peczki... okresl sie dokladniej jkaiego masz i co chcesz przerobic... a z innej beczki... chodzą słuchy ze fasole pryskamy srodkami na buraki... stosuje ktos takie rozwiązania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik27 0 Napisano 21 Lipca 2010 Mam dominatora 88s, to jest to samo co dominator 98. Chcialbym się dowiedzieć co konkretnie trzeba zrobić żeby nim młucić fasole, chodzi mi o maszyne bo sprawę z hederem i wysypywanie ziarna mamy rozwiązaną. A może ktoś wie kto ma przerobiony taki kombajn z okolic Hrubieszowa i Tyszowiec, żeby można było zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 21 Lipca 2010 musisz zwolnic wytrząsacze i zwiększyc wiatr... ot i cała filozofia... a jak rozwiązales problem wysypu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach