romeooo 0 Napisano 21 Lipca 2010 maskin a na jakich obrotach młocarni młócisz fasole, a jak zmniejszysz obroty wytrząsaczy to będzie dobrze wytelepywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 21 Lipca 2010 sorki zwiększyć obroty wytrząsaczów... tylko trzeba uwazac zeby pozniej nie dodac gazu ... a tak na marginesie to gdzie rzepak sprzedawales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeooo 0 Napisano 22 Lipca 2010 No obroty wytrząsaczy zwiększyć by dobrze go wytelepało młocarni zmniejszyć by nie biło. a rzepak do Bodaczowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik27 0 Napisano 22 Lipca 2010 W dominatorze 88 obroty na młócarni po zmniejszeniu do minimum na przekładni bezstopniowej są wciąż za duże a zmniejszenie obrotów silnika nie jest możliwe bo wtedy wszystkie czujniki się włączają i w kabinie cała konsola miga i pipczy. Problem polego na tym jak zminiejszyć obroty młócarni jeszcze bardziej, czy ktoś ma jakieś propozycje? A oże ktoś wie jak to zrobić?Co do wysypu ziarna to my robiliśmy w poprzednim kombajnie tak że wyjmowaliśmy łańcuch z elewatora i otwieraliśmy ślimak prowadzący do elewtora pod kombajnem, wtedy fasola leciała do skrzyni z podwieszonwj pod kombajnem a z tej skrzyni jedna osoba musiał na bierząco szuflować fasole na przyczepe jadącą obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkxx 0 Napisano 23 Września 2010 Witam,jaki plon z hektara mozna uzyskac z jasia tyczkowego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkxx 0 Napisano 23 Września 2010 Witam,jaki plon z hektara mozna uzyskac z jasia tyczkowego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 24 Września 2010 ok. 2 t ale zależy jaki rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 4 Listopada 2010 Jak by ktoś miał ochotę kupić fabryczny sprzęt do ścinania i młócenia fasoli z pokosów .http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=es&u=http://www.gitesa.com/&ei=PXvSTK7HCIWC4QazuMWUDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dgitesa%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dqlw%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Div firma nazywa się Gitesa i znajduje się prawdopodobnie w Ameryce południowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 4 Listopada 2010 ta maszyna służy do młócenia fasoli z pokosów http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=es&u=http://www.gitesa.com/&ei=KITSTLWFCdT34AahwcWIDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dgitesa%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DfMx%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Div szkoda tylko ze nie ma ceny bo by się człowiek trochę zorientował ile taka przyjemność kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 4 Listopada 2010 Przepraszam za pierwszy adres który nie działa bo mi kropka się klikneła przed http ten powinien być dobry http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=es&u=http://www.gitesa.com/&ei=PXvSTK7HCIWC4QazuMWUDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dgitesa%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dqlw%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Div A po za tym piszcie coś o fasoli jak tam plon i zbiory ,u mnie tak sobie trochę lepiej jak 1.5 t ha ale za to zebrana z pokosów jeszcze w sierpniu sucha deszczu nie widziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 4 Listopada 2010 U mnie plon nie był wysoki, jakieś 12q z ha zdecydował o tym za żadki siew oraz to że basagran przepóścił niemal wszystkie chwasty, początkowo jedynie je wyhamował. Możesz napisać swój program walki z chwastami oraz efekty. pozdrawiam piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 4 Listopada 2010 fort pisalem do tej fabryki ale nikt nie raczyl odpowiedziec... jest duzo filmikow na yotube z obrobką fasoli wystarczy wpisac frijol z dwoma kropkami nad "o", tylko mnie raczej interesowaly maszyny do ciecia, bo maja niezle na rowne pola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 5 Listopada 2010 Moja walka z chwastami wygląda następująco :przed jesienną wysypką idzie randuap w dawce śmiertelnej tj 10l na 1ha na chwasty typu; powój polny, ostrożeń, perz itp .Na wiosnę treflan przedsiewnie i po zasianiu linurex lub linusol ale uwaga linurex i linusol nie są na fasole tylko na groch polny dlatego dawka na fasole zostaje zmniejszona do 0.8l na 1ha.Stosuję ten zestaw kila ładnych lat i jest ok.Maskin tam też mają maszyny do cięcia podajże trzecia pozycja od lewej i tzreba opcje po kolei w pionie patrzeć, któraś dotyczy maszyn do cięcia . trzeba by z nimi pogadac żeby założyli przedstawicielstwo na lubelszczyznie.dobre by to bylo he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 5 Listopada 2010 Treflan jest już wycofany z produkcji tak więc jak masz możliwość to się zaopatrz na jakieś 2-3 lata. Jak przestali produkować Azotop 50 WP to już nie mam za bardzo czym pryskać łubinu. Substancja czynna linuron, którą traktuję plantacje przedwschodowo bardziej chyba atakuje łubin niż chwasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 5 Listopada 2010 Spokojnie, ja obszerne zapasy zrobiłem jeszcze w zeszłym roku . A co do basagranu to go nie używam i używał nie będę, hamuje wzrost i plon fasoli. morze u kogoś jest skuteczny ,ale dla mnie nie istnieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 5 Listopada 2010 Można jeszcze gdzieś dostać treflan? I co będzie waszym zdaniem lepsze linurex czy afalon, ewentualnie afalon+command? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 5 Listopada 2010 linurex i afalon to to samo, roznią sie jedynie stezeniem substancji aktywnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 14 Listopada 2010 nikt nie klika to post pod postem:Jaka teraz cena jasia karlowego w okolicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 14 Listopada 2010 U nas 3.30 -3.40 na rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 14 Listopada 2010 rozumiem ze na konto 3.40 + vat? to u nas dranie 3.10 na reke placą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 14 Listopada 2010 Ile płacą u Ciebie w okolicy fort 1234 za fasolę tyczną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 1 Grudnia 2010 za tyczną slysze ze 9 zl, w takim razie jas karlowy cos za tanio sie trzyma... ale nie wiem nawet ile sie teraz placi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 11 Grudnia 2010 Maskin jakie są efekty stosowania nitraginy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 12 Grudnia 2010 Efekt jest taki ze jestes pewien ze bakterie brodawkowe bedą pobierać azot z powietrza, ponieważ na niektórych polach po prostu ich nie ma i motylkowe slabo rosną. Ja wizualnie nie zauwazylem czegoś nadzwyczajnego, poniewaz u mnie w okolicy jest wszedzie siana fasola. Natomiast w porownaniu z sąsiadami gdy ich pytale jaki mają plon to mi wychodzilo 100-200 kg wiecej... ale nie mam udowodnionego ze to zasluga nitraginy.Piszemy jaka cena fasoli. u mnie na konto po 14 dniach oferują 3,40 brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 12 Grudnia 2010 Po 3,4 to sprzedałem po zbiorze.W tym roku też chcę zastosować tą nitraginę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach