maskin 0 Napisano 22 Grudnia 2010 guma nie ma tu znaczenia, poprostu w bizonie ziarno w bizonie jest ciągnięte "górą", a np w clasie dołem podajnika, jezeli by tak bylo ze gumy by brudzily, to brudzily by wszedzie bo przeciez kłosowym tez wraca ziarno, a jednak go nie brudzi. U mnie jest tak ze ja odbieram fasole z podajnika ziarnowego, gdzie mam dorobioną rozdzielnie i nic nie brudzi. Fasole brudzą przenosniki slimakowe i te trzeba omijać. Cena fasoli 3,60 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 22 Grudnia 2010 Maskin a na dole slimak nie brudzi zanim trafi do przenośnika?Zębatka nie gniecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 22 Grudnia 2010 czasami cos tam wleci, nie ma tak ze nic nie uszkodzi, ale jak puscisz do zbiornika to jest otarty, a jak jeszce jest troche wilgotnawy to juz calkiem do duszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 28 Grudnia 2010 Jaką w tym roku planujecie ochronę przeciw chwastom.Zostało mi z tamtego roku trochę Dual Gold oraz Basagramu jak to dobrze rozplanować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 28 Grudnia 2010 ja to robie tak samo tyle ze po siewie idzie 1 l afalonu+0,2 l comandu. przed siewem nigdy nie zaprawiam nasion, tylko w tym roku chce wypróbowac z nitraginą To już jest najmocniejsza i wystarczająco skuteczna mieszanina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 31 Grudnia 2010 ja to robie tak samo tyle ze po siewie idzie 1 l afalonu+0,2 l comandu. przed siewem nigdy nie zaprawiam nasion, tylko w tym roku chce wypróbowac z nitraginą To już jest najmocniejsza i wystarczająco skuteczna mieszanina?Są różne szkoły, na mocnych ziemiach niektórzy zwiększają, na słabych zmniejszają, ta dawka odnosi sie do średnich...Lecz nie zawsze zachwaszczenie jest uzaleznione od dawki środka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 31 Grudnia 2010 To ile to jeszcze można zwiększyć i jak ? jeśli to nie tajemnica bo u mnie żaden środek nigdy właściwie nie działa w średniej dawce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek3773 0 Napisano 2 Stycznia 2011 kolego stomp lub panida 5l na h i spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 3 Stycznia 2011 A żółtnica, ostrożeń...? Panowie a jak by zrobić mieszankę afalon + panida może ktoś próbował? Załatwiło by to praktycznię wszystkie uciążliwe chwasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 4 Stycznia 2011 ile dzisiaj płacili za jaśka w tyszowcach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrkukielka 0 Napisano 5 Stycznia 2011 wczoraj chcieli kupic odemnie po 3,6 ale narazie czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 5 Stycznia 2011 3.60 +vat? czy bez vatu? Bo dziś się kręcił u nas wysłannik z sahrynia [nie będę pisał po nazwiskach bo kto ma wiedzieć to wie o kogo chodzi]i dawał po 3 złote Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 5 Stycznia 2011 Rozumie, że za przebierki dawał a nie za towar?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 5 Stycznia 2011 mam nadzieję że kopa mu sprzedałeś? Z tego co sie orientuje to cena jest 3,70 z Vatem. Ale towaru brakuje (z tąd te podwyżki) i firmy nie mogą się wywiązać z kontarktow, bo podpisywali duze partie licząc na zwiekszone zasiewy (informacje od handlarzy), a tu kicha niskie plony i kiepska aura. Tak ze spokajnie czekamy na cenę bliżej 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Wiał szybciej niż się pokazał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 19 Stycznia 2011 Stosował może ktoś Amistar w fasoli, jak tak to jakie były efekty warto iśc w koszta?Piszcie jakie środki będziecie dawać na chwasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 19 Stycznia 2011 ja stosowałem ale efektu nie widziałem, stosowałem tez duet ultra, tak wogóle to juz nie wierze w stosowanie fungicydów w fasoli. Moze zastosowałem w nieodpowiednim czasie... trzeba by było zobaczyć zalecenia niemieckie i wyniki badan. Jaka obecnie cena brutto karłowego? orientuje się ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 21 Stycznia 2011 W szparagowej Amistar w ubiegłym roku porażka. Może to przez to że gro porażeń (jak nigdy dotąd) to były bakteriozy a nie grzyb. Najlepiej z grzybobójczych zadziałało Tebu żółtostrąkowa z czystym strąkiem zbierana tydzień po terminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Słyszałem ostatnio że przebiórki idą w cenie tony węgla: 700 zł tona. Sprzedawał ktoś? Zna ktoś ostatnie ceny fasoli jasia jaką płacą nasi handlarze? Bo na rynku hurtowym podrożał o złotówkę z 4,4 do 5,4 zł. Czyli obserwując rynek na elizówce jak nam płacono 3,7 na elizówce było 4,4. To jak na elizówce jest teraz 5,4 to ile nam powinni płacić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 2 Lutego 2011 :shock: mam nadzieję że kopa mu sprzedałeś? Z tego co sie orientuje to cena jest 3,70 z Vatem. Ale towaru brakuje (z tąd te podwyżki) i firmy nie mogą się wywiązać z kontarktow, bo podpisywali duze partie licząc na zwiekszone zasiewy (informacje od handlarzy), a tu kicha niskie plony i kiepska aura. Tak ze spokajnie czekamy na cenę bliżej 5. Obawiam się ze 5zł to mało realne ,mafia cenę zrzuciła do 3-3.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 2 Lutego 2011 tak podejrzewałem ze tak będzie, pod koniec tamtego tygodnia dzwoniłem do ich przewodnika "jarusia" i dowiedziałem się że wstrzymuje skup na tydzień, dzwonie do pozostałych i nabrali wody w gembe żeby po niedzieli dzwonić, wyczułem podstęp... doszli do wniosku że nie ma dopłat to chłop zawiezie... na rynku drożeje a oni obniżają... trzeba to rozgłosić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fort 1234 0 Napisano 2 Lutego 2011 Dokładnie maskin. Po co mają windować ceny jak chłop i tak musi sprzedać.Przypuszczam że to nie koniec i cena może się zatrzymać na 2.50-2.70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Lutego 2011 podobno zeszli do ceny 3,6 -3,7 małostkowi gracze... jakby kazdy sie providentem przez miesiąc, dwa, podratowal i niesprzedawał to myśle ze później by procenty odrobil z nawiązką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mano 0 Napisano 7 Lutego 2011 Tak, dzisiaj na rynku już po 3 zł była fasolka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 7 Lutego 2011 Panowie co myślicie żeby przerobić Bizonka zo20 do młócenia fasoli?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach