Skocz do zawartości
El Polacco

Gospodarstwno niskotowarowe a Sapard

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to prawda, ale usłyszałem gdzieś, że osoby które skorzystały z programu dla Gospodarstw niskotowarowych mogą się ubiegać np. o ciągnik z programu SAPARD. Czy to jest prawda?? Wiem, że wcześnie ni było to możliwe.

--------------------------------------------------------------------

Bezpłatne Ogłoszenia Rolnicze

www.e-rolnicze.info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja odpowiedź brzmi NIE!!! Z prostego powodu, SAPARD to program przedakcesyjny a jak mnie pamięć nie myli to do Wspólnoty już przystąpiliśmy. Jak już to PROW w działaniu inwestycje 2004-06 lub modernizacja 2007-13. Nie mam pojęcia czy niskotowarówka wyklucza inne działania ale na zdrowy rozsądek to nie powinna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po otrzymaniu decyzji o przyznaniu pieniędzy na niskotowarówkę można skorzystać z z inwestycji lub modernizacji

najprościej towarowość można osiągnąć zwiększając obsadę zwierząt ( minimalne standarty utzymania zwierząt) ,udokumentować umowy dzierżawy

Gospodarstwo ma być towarowe z chwilą pisania wniosku o płatność, ale zalecam ośiągnąć towarowość z chwilą pisania wniosku o realizację inwestycji.

nie polecam takiej inwestycji ze

cel pośredni do niskotowarówki był wpisany ciągnik i ten sam ciągnik będzie kupiony na inwestycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi