Skocz do zawartości
basik

UBOJNIE -> pytania, rady, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

SZD - pewniejszy termin płatność niż EKO gril (z doświadczeń własnych) no i mają fajny załadunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załadunek ptaka w kontenery w ktorym są "szuflady" - wózek widłowy wwozi na kurnik kontener pod ptaki, potem wstawia na samochód i bierze następny kontener - potrzeba mniej ludzi i czasu na załadunek (wózek widłowy jest przewożony na podnośniku za samochodem). Sam się przekonaj i sprzedaj im z jeden samochód - na dzisiaj ostro potrzebują kurczaka i można negocjować warunki

a co takliego fajnego w tym zaladunku bo nie wiem o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko przy załadunku wózkiem SZD jeden może być problem - wózek jest na 3 kołach i jak w kurniku bardzo mokro słabo sobie radzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na załadunek do kontenerów u mnie potrzeba na 25tys. sztuk 9 osób obcych + jeden mój pracownik co liczy kurczaki i pokazuje wózkowemu gdzie ma kontener postawić. Ale wiem, że firmy łapiące u nas radzą sobie w mniejszym składzie. Biorą 0.03gr/szt + SZD 5zł netto biorą za załadunek 1 konteneta. Suma sumarum finansowo wychodzi podobnie jak w innych systemach łapania, ale szybciej i np u mnie łatwiej znaleźć do takiej pracy ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze powiedziec jakie ubojnie w polsce dysponuja takim zaladunkiem /z tymi kontenerami/...bo to jest super wyjscie w mojej sytuacji....bo u nas w zach.pom sa potezna problemy z ludzmi do tradycyjnego zaladunku do klatek ...slyszalem ze co niektorzy hodowcy placa za taki zaladunek 0.07gr. plus 120 zl dojazd do fermy i po kurze dla kazdego/ok 15 ludzi/i to jeszcze robia łaske ze wogole przyjada a nawet slyszalem ze jednemu hodowcy odmowili godzine przed przyjazdem samochodow z ubojni.!!!!!A jak jest w innych rejonach polski...bardzo prosze o opinie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"hej czy ktos mi moze powiedziec cos na temat ubojni drobiu LINDROB w woj .zachodniopomorskaim ? a moze znacie solidna ubojnie w poblizu szczecina ? pozdrawiam"

"Bardzo chętnie Ci odpowiem: ubojnia LINDROB Kwasowo k/Sławno - woj. zachodniopomorskie - właściciele Bożena i Henryk LIŃSCY .

Dużo obietnic , podpucha z szybkim płaceniem , a później terminy coraz dłuższe , dłuższe i dłuższe . Jak zaczynasz się upominać to jeszcze dostaniesz zjebkę Evil or Very Mad Usłyszysz , że po swoje pieniądze masz iść do hurtowni czy do sklepu bo oni tam oddają towar i tam są Twoje pieniądze. Jak np. na Szczecinie nikt im już nie chce dawać ptaków bo dużo hodowcom zalegają to przerzucają się na inny rynek . Na początku zaczynają płacić gotówką żeby zdobyć hodowców . Fama idzie w świat , że Lindrob już stoi dobrze więc można im sprzedawać . Jak mają trochę hodowców to terminy zaczynają być baaaaaaardzo długie , a oni spłacają rynek szczeciński . Jak na tym innym mają już syf to idzie fama na Szczecinie , że Lindrob stoi już dobrze i dalej można im dawać . I tak już od wielu lat . Co ciekawe w okolicach Kwasowa mają mnóstwo kurników , ale hodowcy za żadne skarby nie dadzą im ptaków . Niesolidni , bezczelni . Nawet żadna wytwórnia pasz już nie chce z nimi współpracować bo się na nich poznali!!! A teraz możesz im sprzedać ptaka Very Happy Razz Crying or Very sad"

Wygląda na to, że Państwo Lińscy zwijają interes, w 10 numerze "Hodowcy Drobiu" zamieszczone jet ogłoszenie, że sprzedają całą posiadłość (dom, ubojnia, gospodarstwo) za 4,500 000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o LINDROB(kwasowo) to nie wiem jak płacą,ale z plotek znam że słabo,ale wiem na pewno że ubojnie jest zgłoszona do sprzedaży w biurze nieruchomosci w koszalinie(sam widzialem ogłoszenie-4,500 000zł) to chyba nie jest za ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam mój post z marca I nie są to informacje ze słyszenia! Współpracowałem z nimi , a w zasadzie dawałem się dymać dość długo! Za długo!

Bardzo chętnie Ci odpowiem: ubojnia LINDROB Kwasowo k/Sławno - woj. zachodniopomorskie - właściciele Bożena i Henryk LIŃSCY .

Dużo obietnic , podpucha z szybkim płaceniem , a później terminy coraz dłuższe , dłuższe i dłuższe . Jak zaczynasz się upominać to jeszcze dostaniesz zjebkę Usłyszysz , że po swoje pieniądze masz iść do hurtowni czy do sklepu bo oni tam oddają towar i tam są Twoje pieniądze. Jak np. na Szczecinie nikt im już nie chce dawać ptaków bo dużo hodowcom zalegają to przerzucają się na inny rynek . Na początku zaczynają płacić gotówką żeby zdobyć hodowców . Fama idzie w świat , że Lindrob już stoi dobrze więc można im sprzedawać . Jak mają trochę hodowców to terminy zaczynają być baaaaaaardzo długie , a oni spłacają rynek szczeciński . Jak na tym innym mają już syf to idzie fama na Szczecinie , że Lindrob stoi już dobrze i dalej można im dawać . I tak już od wielu lat . Co ciekawe w okolicach Kwasowa mają mnóstwo kurników , ale hodowcy za żadne skarby nie dadzą im ptaków . Niesolidni , bezczelni . Nawet żadna wytwórnia pasz już nie chce z nimi współpracować bo się na nich poznali!!! A teraz możesz im sprzedać ptaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"hej czy ktos mi moze powiedziec cos na temat ubojni drobiu LINDROB w woj .zachodniopomorskaim ? a moze znacie solidna ubojnie w poblizu szczecina ? pozdrawiam"

"Bardzo chętnie Ci odpowiem: ubojnia LINDROB Kwasowo k/Sławno - woj. zachodniopomorskie - właściciele Bożena i Henryk LIŃSCY .

Dużo obietnic , podpucha z szybkim płaceniem , a później terminy coraz dłuższe , dłuższe i dłuższe . Jak zaczynasz się upominać to jeszcze dostaniesz zjebkę Evil or Very Mad Usłyszysz , że po swoje pieniądze masz iść do hurtowni czy do sklepu bo oni tam oddają towar i tam są Twoje pieniądze. Jak np. na Szczecinie nikt im już nie chce dawać ptaków bo dużo hodowcom zalegają to przerzucają się na inny rynek . Na początku zaczynają płacić gotówką żeby zdobyć hodowców . Fama idzie w świat , że Lindrob już stoi dobrze więc można im sprzedawać . Jak mają trochę hodowców to terminy zaczynają być baaaaaaardzo długie , a oni spłacają rynek szczeciński . Jak na tym innym mają już syf to idzie fama na Szczecinie , że Lindrob stoi już dobrze i dalej można im dawać . I tak już od wielu lat . Co ciekawe w okolicach Kwasowa mają mnóstwo kurników , ale hodowcy za żadne skarby nie dadzą im ptaków . Niesolidni , bezczelni . Nawet żadna wytwórnia pasz już nie chce z nimi współpracować bo się na nich poznali!!! A teraz możesz im sprzedać ptaka Very Happy Razz Crying or Very sad"

Wygląda na to, że Państwo Lińscy zwijają interes, w 10 numerze "Hodowcy Drobiu" zamieszczone jet ogłoszenie, że sprzedają całą posiadłość (dom, ubojnia, gospodarstwo) za 4,500 000 zł.[/quote

Nie znam tej ubojni, natomiast znam mechanizm oszustwa który odczułem na własnej skórze , nie Dajcie się mamaić głupimi obietnicami, typu poczekajcie jeszcze troche a dostaniecie więcej, albo przejmą wasz dług w mieszalni (taki (słowo zostało usunięte) dostaniesz pieniądze)- czym prędzej wpisywać się na hipoteki o ile majątek jest jeszcze własnością spółki (Znacie status?) nie rozpisując się-prawnik i działać natychmiast!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że Państwo Lińscy zwijają interes, w 10 numerze "Hodowcy Drobiu" zamieszczone jet ogłoszenie, że sprzedają całą posiadłość (dom, ubojnia, gospodarstwo) za 4,500 000 zł.

Chyba cosik przypiliło Pana Lińskiego, bo z 4,500 000 zszedł na 3,360 000 zł (ogłoszenie z 12 nr "Hodowcy Drobiu")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

czy ktos handlowal z ubojnia Biodama ze Sławna?

chodzi mi i te ubojnie http://www.biodama.pl

chodzi mi glownie o terminy platnosci i czy sie z nim wywiazuja

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam!

pozdrawiam

Kolego takiej ubojni w Sławnie nie ma . Owszem jest ale w miejscowości Sława - kierunkowy telefonu 068- czyli gdzieś tam za Poznaniem chyba w stronę Zielonej Góry .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam!

pozdrawiam

Kolego takiej ubojni w Sławnie nie ma . Owszem jest ale w miejscowości Sława - kierunkowy telefonu 068- czyli gdzieś tam za Poznaniem chyba w stronę Zielonej Góry .

Masz racje...moj blad...chodzi o miejscowosc Slawa a nie Slawno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy i koleżanki HOdowcy.

czy możemy porozmawiać która ubojniaoczukuje i na czym ???

zdając kury będziemy wiedzieć na co zwracać uwagę itd.

czekam na info . info dla wszystkich.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo chętnie Ci odpowiem: ubojnia LINDROB Kwasowo k/Sławno - woj. zachodniopomorskie - właściciele Bożena i Henryk LIŃSCY .

Dużo obietnic , podpucha z szybkim płaceniem , a później terminy coraz dłuższe , dłuższe i dłuższe . Jak zaczynasz się upominać to jeszcze dostaniesz zjebkę Usłyszysz , że po swoje pieniądze masz iść do hurtowni czy do sklepu bo oni tam oddają towar i tam są Twoje pieniądze. Jak np. na Szczecinie nikt im już nie chce dawać ptaków bo dużo hodowcom zalegają to przerzucają się na inny rynek . Na początku zaczynają płacić gotówką żeby zdobyć hodowców . Fama idzie w świat , że Lindrob już stoi dobrze więc można im sprzedawać . Jak mają trochę hodowców to terminy zaczynają być baaaaaaardzo długie , a oni spłacają rynek szczeciński . Jak na tym innym mają już syf to idzie fama na Szczecinie , że Lindrob stoi już dobrze i dalej można im dawać . I tak już od wielu lat . Co ciekawe w okolicach Kwasowa mają mnóstwo kurników , ale hodowcy za żadne skarby nie dadzą im ptaków . Niesolidni , bezczelni . Nawet żadna wytwórnia pasz już nie chce z nimi współpracować bo się na nich poznali!!! A teraz możesz im sprzedać ptaka

Odpuść ich sobie... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałabym się dowiedzieć coś na temat ubojni Wyrębskiego z Wróblewa k Sieradza bodajże, jakie terminy, jakie ważenie itp. Za wszelkie opinie z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy może mi ktoś powiedzieć coś o ubojni KIELDRÓB w KIELCACH.jakie terminy i jakie ubytki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! chciała bym ostrzec wszystkich przed ubojnią LINDROB. Są

nie wypłacalini mi zalegają na dzień dzisiejszy 40 tyś., od stycznia ! odbyła się juz sprawa w sądzie teraz czekam na jakieś pieniadze ale pewnie bez komornika sie nie obędzie . Nie dajcie się omamić na jego słówka mnie zbywał z tygodnia na tydzień . Teraz wiem że Brojler kurzy miał racje co do tej firmy nie posłuchałam go i słono za to płace - dosłownie . pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może coś powiedzieć o ubojniach: Sadrob Płock i Exdrob Kutno? Słyszałem, że to poważne firmy? Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi