Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 16 Marca 2007 Jakie nawozy stosujecie przed siewem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiteroR 1 Napisano 18 Marca 2007 Jesienią daje sól potasową i superfosfat według analizy gleby a nawożenie azotowe pod uprawki wiosennePozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kylopan 0 Napisano 20 Marca 2007 Ja sieje sól potasowa polidap kemire i saletrzak niestety wszystko na wiosne bo na jesieni sie nie udało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 20 Marca 2007 CO TO JEST POLIDAP KEMIRE. I JAKĄ DAWKĘ SIEJESZ SOLI JAKĄ SALETRZAKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kylopan 0 Napisano 22 Marca 2007 polidap to fosforan amonu a kemira to nawoz wieloskladnikowy obrobiony chemicznie tzn w kazdej granulce sa takie same skladniki a soli sieje 3 metry na ha a saletrzak okolo 2 wszystkiego razem wychodzi mi ponad tone na ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz1999 0 Napisano 29 Marca 2007 wieice moze gdzie sa w wielkopolsce i okolicach zakłady kontraktujące marchew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 1 Kwietnia 2007 Ja mam kontraktacje w Wierzchosławice gmina gniewkowo województwo Kujawsko pomorskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 5 Czerwca 2008 ja jestem z podkarpacia i nie wiem niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 11 Lipca 2008 Witam.Może ktoś wie co zjada warzywa od korzenia? Wszystkie warzywa są odgryzione do połowy, nawet ogórkom korzenie zżarło.Co to za stworzenie robi takie szkody?Za odpowiedź dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 11 Lipca 2008 są ro rolnice lub pędraki, niestety z lekarstwem na to jest ciężko, trzeba by podlewać rzędowo całą plantacje, ja mam ten sam problem w buraczku i marchwi, http://www.bip.minrol.gov.pl/DesktopDefault.aspx?TabOrgId=648&LangId=0 przejrzyj tutaj pyrinex, diazol i bi58 one na takie stworzonka działają jako jedyne jeśli się nie mylę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danek 0 Napisano 13 Lipca 2008 Polecam NURELLE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 10 Sierpnia 2008 w jaki sposob siejecie marchew na plasko czy na redlinach? jakie sa plusy i minusy? bo mi sie wydaje ze lepiej na redlinach bo do przetworstwa latwiejszy zbior sciac nac z gorna zielona czescia i reszte mozna wykopac prawie karzdym kombajnem do ziemniakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 10 Sierpnia 2008 zapomnialem oczywiscie zapytac o nawadnianie czy ktos z was stosuje i jaki wzrost plonu nastepuje w takim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 11 Sierpnia 2008 ja sieje na redlinach, łatwiej zebrać, można obsypać żeby nie było zielonych główek, i korzenie są dłuższe, u nas raczej potrzeby nawadniania niema, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 12 Sierpnia 2008 masz redliniarke taka jak np sprzedaje weremczuk czy redliny obisz np. podgarniaczem do ziemniakow. a ta marchew aby nie miala zielonych koncowek to czymm obsypujesz, Recznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 12 Sierpnia 2008 obsypuje podgarniaczem do ziemniaków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 17 Lutego 2009 A czym kopiecie marchew?jakie macie ziemie i jak wam to idzie???czy takim kombajnem jak bolko lub anna da się wykopać marchew-jaki kombajn polecacie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuropatwik 0 Napisano 17 Lutego 2009 U nas jest za kiepska ziemia do uprawy warzyw, ojciec nawet próbował siać marchew, ale nic z tego. Ojciec pochodzi z rejonu gdzie zawsze uprawiali. Tutaj ciekawy filmik znalazłem zbiór marchwi, a takie kombajny jakbysmy w Polsce mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viohman 0 Napisano 17 Lutego 2009 obsypuje podgarniaczem do ziemniakówCo to za podgarniacz - czy chodzi o obsypnik (redło) do ziemniaków i czy w takim razie siejesz marchew w rozstawie rzędów tak jak ziemniaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 19 Lutego 2009 to do obsypywania w każdym regionie nazywają inaczej a pewnie o to samo chodzi tak marchew sieje w takim rozstawie jak i sadzę ziemniaki , tak pasuje pod kombajn, kopaczkę i ciągnik jeśli czasami trzeba wjechać, w ubiegłym roku po podsypywaniu strasznie ruszyło wtórne zachwaszczenie ale na szczęście nie dało rady wytworzyć nasion do zbioru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 19 Lutego 2009 Sieje ktos z was marchew Joba na przemysl? Lub jaka inna polecacie na przetworstwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 20 Lutego 2009 ja sieję odmianę joba i karotan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 21 Lutego 2009 jak ogolnie oceniasz te odmiany! moza ktoras z nich jest lepsza! lepiej plonuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 22 Lutego 2009 aha sprzedajesz marchew tez na przemysl czy na swiezy rynek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 22 Lutego 2009 Ponawiam swoje zapytanie,czym kopiecie marchew??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach