malkolm2 1 Napisano 28 Grudnia 2009 nie wiem gdzie wy te nasiona kupujecie, ja za jobę na ha płacę około 450zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 28 Grudnia 2009 tytonex, ty moze lepiej sprawdz, czy tam gdzie kupujesz nasiona nie robia Cie czasem w hulja, drą z ciebie skore a ty bezczynnie na to patrzysz, chyba Cie posrało jak nasiona na ha kosztują nawet 8tys juz nie mowiac o 10tys!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dobry 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Godne polecenia!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 14 Lipca 2010 jak tam panowie u was marchewka?? ja mam najpiękniejszą od 5 lat, dziś dzwonili z inspektoratu że połyśnica zaczyna się pojawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erving 0 Napisano 10 Sierpnia 2010 Ciekawa strona o marchwi http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=348 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuson 0 Napisano 7 Września 2010 sprzedam nasiona marchwi maestro f1 vilmorin.nasiona sa w puszkach po 500.000 sztuk.cena sklepowa to 1350 brutto za puszke.ja sprzedam za 720 za jedna .posiadam 7 puszek.cena sklepowa za nie cos ponad 9000tys zł bo sklepy maja rozne ceny ale powyzej 9000 napewno wiem bo pytalem.ja za calosc chce 5000tys zl to 4000tys taniej niz w sklepie.nasiona sa oryginalne na sto procent.w niemczech czy francji te nasiona sa lepszej jakosci troche...wypowiedzi producentow!!!!tel.667204960 lub 632484051.posadam rowniez nasiona roszponki za 30%ceny i cebuli zimowej tez za 30%ceny.roszponka rijk zwaan a cebula agro tip japan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 8 Września 2010 sprzedam marchew przemysłowa odmiany joba, cena 30-40 gr, kilkudniowy termin realizacji, możliwość transportu. chętnych proszę o kontakt 692 711 355 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erving 0 Napisano 16 Września 2010 zalecenia firmy bejo co i jakhttp://www.bejo.pl/upload/3eb3e7b828489b1aa858711b4ca58a2c975.pdf STOP ORCE ZIMOWEJ !!! o to link http://www.zodr.pl/download/technologia/uprawy1.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3N 0 Napisano 17 Września 2010 mam pytanie, ile max zebraliście marchwi z 1Ha na świeży rynek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 19 Września 2010 Witam. 63 tony bez deszczowni.ale to był dobry rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erving 0 Napisano 20 Października 2010 Po ile w tym roku płacą za marchewkę na przemysł ?Czy trzeba ja przywiesc do zakładu czy przyjezdzaja po nia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 20 Października 2010 trzeba dowieźć a cena to około 20-30 gr zależy gdzie, tylko zbytu niema Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 23 Października 2010 U mnie w okolicy jest kilka przetwórni, wiec ze zbytem niema problemu, cena to tylko 27-32 grosze, jak na ten rok to mało, i za kasą trzeba czekać pół roku albo dłużej, ja czekam już rok i ani złotówki mi jeszcze nie zapłacili, co to się porobiło w tym kraju..., chyba ostatni rok siałem marchew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 23 Października 2010 Nie mam pojecia o siewie marchwi...a tym bardziej o rachunku ekonomicznym....mój sasiad mówi ze ze ma z ha 7 tys zysku.....czy to mozliwe?????..bo jesli tak to tylko siac marchew:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 23 Października 2010 Nie mam pojecia o siewie marchwi...a tym bardziej o rachunku ekonomicznym....mój sasiad mówi ze ze ma z ha 7 tys zysku.....czy to mozliwe?????..bo jesli tak to tylko siac marchew:)A czy 7 tys to jest duzo? kto nie siał marchwi to nie wie ile jest obcinania z 1/h, sam nie obetniesz a najmniesz ludzi to zostanie nie wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 23 Października 2010 Porównujac ze zbozem lub burakami lub ziemniakami to bardzo duzo...sasiad ma 7 ha...scina nac orkanem i kopie kombajnem do ziemniaków.....ale potem oczywiscie obcina....godzina 6 zł..tyle kosztuje najem pracownika.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 24 Października 2010 jeśli ma się zapewniony zbyt to marchew jest jak najbardziej opłacalna, ja w tym roku zebrałem około 70 ton z ha ogłowionej już marchwi, i teraz gnije w stodole bo niema gdzie sprzedać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 24 Października 2010 To piekny plon....a i w takim wypadku opłacalnosc wzrastaU nas nie ma problemu ze zbytem...bo maja umowy z przetworniami..a jesli nie to jest grupa producencka która kupi wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 24 Października 2010 To piekny plon....a i w takim wypadku opłacalnosc wzrastamarchwi przemysłowej zależnie od odmiany można zebrać nawet do 120 ton, 90 jest bardzo realne, tylko są problemy z chwastami (rumiany, przytulia) , został już tylko afalon , może za rok spróbuję też panidy, command i racer lepiej sobie podarować, jak będą mocne opady po oprysku to właściwie nic nie wzejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa Zuba 0 Napisano 13 Stycznia 2011 Poszukujemy stalych dostawcow marchwii ; chetnie nawiaze kontakt z producentami lub handlowcami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 16 Stycznia 2011 panowie ma ktoś ścinasz (ogławiacz) do marchwi własnej roboty?? taki na piłki?? przymierzam się do zrobienia takiego urządzenia, i redliniarka też by mi się przydała ale chyba zimy braknie na tyle roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 6 Kwietnia 2011 jak tam panowie , pozostał tutaj ktoś uprawiający to warzywo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 6 Kwietnia 2011 Własnie mam zamiar posiac:))..tylko nie mam kompletnie wiedzy na ten temat..ale wiem jedno...niezła kase zbili w tamtym roku.....nie wiem jak posiac nawóz??...bo marchew potrzebuje duzego nawozenia...a ja na jesien nie wysiałem niestety bo nie planowałem siewu marchwi...i zastanawiam sie czy wszystko naraz nie zaszkodzi siewkom?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 6 Kwietnia 2011 http://piorin.gov.pl/cms/upload/akt/ipmarchwi2005.pdf bardzo proszę, radzę zrobić badania ziemi, a co do kasy nie nastawiał bym się na wielki zarobek, może być tak że nic nie wzejdzie i będzie kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzieki:)...mam zasobnosc srednia ale nadal nie wiem czy moge wszystkie nawozy wysiac wiosna??..nie pisze tam nic o srodkach...choc wiedze teoretyczna w małym stopniu posiadam..ale jednak to dla mnie nowosc.....Mysle ze tak zle nie bedzie zeby nic nie wzeszło:))..a w tamtym roku z 60 ar miał sasiad czystego dochodu 10 tys....zebrał grubo ponad 20 ton, wiec plon nie był taki olsniewajacy...zdaje sobie sprawe ze koszty sa bardzo duze, bo nasiona około 3 tys....siew usługowy 1300zl...itd..ale mysle ze gra jest warta swieczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach