Przekeeeek 0 Napisano 6 Lipca 2007 nawet nieżle to wygląda... sam tez mam takiego "potwora" z turem na etacie oborowego i zależy mi, żeby był niski. chcę mu założyć orurowanie ze starej kabiny tzw. orzeszka. chodzi mi bardziej o to, żeby było gdzie założyć halogeny niż o daszek, ale i on czasem się przyda. a gdzie przykręciłeś swój daszek? czyżby tam, gdzie się przykręca orzeszka? bo na tym zdjęciu wydaje się jakaś szersza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 6 Lipca 2007 szyba jest chyba ori od c360 a przykrecone jest do rury ktora przechodzi przez obudowe sprzegla i do niej dorobilismy wzmocnienie tura(rame od przodu silnika)do gory ida rurki i w nia wkladana jest szyba a do ramki szyby daszek.a z tylu laczy blotniki profil i z niego wychodza bolce do gory.prad do wycieraszki jest na kostce zeby szybko rozpiac.taki patent ojciec chcial bo on najczesciej jezdzi.a mamy obornik z kurnikow co miesiac i w zimie tez trzeba jezdzic.a do kurnika sie nie miesci z kabina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przekeeeek 0 Napisano 6 Lipca 2007 dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckywasak 0 Napisano 7 Czerwca 2008 W swoim MFie mam wstawioną z tyłu pleksę zamiast szyby. Ostatnio pleksa pękła. Chciałbym zamówić gdzieś szybę (raczej pod wymiar docinaną bo oryginał pewnie trochę kosztuje a kiedyś słyszałem coś o jakiejśfirmie, która takie szyby robi. Dodam że szyba jest płaska)Jednak do tej szyby chciałbym jeszcze zamontować mechanizm do wycieraczki (montowany na szybie). Ma ktoś może pomysł, skąd takie ustrojstwo można dostać, najlepiej używane? i może ktoś coś wie o takich firmach, które robiątakie szyby?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 7 Czerwca 2008 mechanizm wycieraczki mysle że tani bedzie od ztorów seri super, proxima, fortera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus 360 0 Napisano 8 Czerwca 2008 wracajac do tematy moim zdaniem przepisy nie powinny działac wstecz jesli traktor był kiedys juz dopuszcziny do ruchu to teraz niech nie wciskaja kabin jedynie nowe ciagniki niech juz to maja a nie za musimy dokupic kabine lub stelarz bo komus sie to spodobalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
derenb 0 Napisano 9 Czerwca 2009 dzięki i pozdrawiamJa wpadłem na genialny pomysł bo usłyszałem że można wygłuszyć kabinę by była cichsza. Zajęło mi to dwa dni wymontowałem siedzenie i wewnętrzne osłony nadkoli i inne a następnie włożyłem izolacje i wszystko poskręcałem do kupy. Jakie moje było zdziwienie jak efekt był zerowy, a kabina w nowym ciągniku z 2005 roku. Tylko się narobiłem . Odradzam to każdemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 6 Października 2009 W swoim MFie mam wstawioną z tyłu pleksę zamiast szyby. Ostatnio pleksa pękła. Chciałbym zamówić gdzieś szybę (raczej pod wymiar docinaną bo oryginał pewnie trochę kosztuje a kiedyś słyszałem coś o jakiejśfirmie, która takie szyby robi. Dodam że szyba jest płaska)Jednak do tej szyby chciałbym jeszcze zamontować mechanizm do wycieraczki (montowany na szybie). Ma ktoś może pomysł, skąd takie ustrojstwo można dostać, najlepiej używane? i może ktoś coś wie o takich firmach, które robiątakie szyby?? Kazdy szklarz taka szybe Ci dotnie na wymiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 6 Października 2009 Kazdy szklarz taka szybe Ci dotnie na wymiar. Hartowanej szyby nie dotniesz bo rozsypie się na kawałki, a innych do kabin się nie zakłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SONAR 0 Napisano 10 Października 2009 Ja polecam pleksę ( tylko nie przykręcaj jej do kabiny "na sztywno" bo zawsze Ci pęknie ) najlepiej dorobić do niej zawiasy lub osadzić ją w oddzielnej ramce - wtedy naprężenia są mniejsze i pleksa dłużej wytrzyma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sklep Grene 0 Napisano 14 Października 2009 Moim zdaniem, chociaż ekspertem nie jestem, możesz jeździć bez kabiny, weźmy np auta cabrio, tam nie ma przeciwskazań do jazdy bez dachu, wiesz co ? zadzwoń na 997 i zapytaj,powaznie pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldi48 0 Napisano 2 Listopada 2009 nie rozumiem dewagacjii, ma być kabina czy nie, przecież w głównej mierze chodzi o bezpieczeństwo, ale również i komfort pracy, deszcz, śnieg, słońce itd.. A co do wyciszenia kabiny to jedynie jest efekt na plus jeżeli w danym modelu ciągnika da się zrobić kabinę która jest postawiona na podzespołach traktora, a nie jak do tej pory większość kabin nawet tych komfortowych do starszych modeli ursusa nie ma wiele z komfortem, dlaczego?- ano dlatego że żadna kabina do c-330, czy c- 360 nie jest szczelnie zamknięta od dołu czyli nie posiada podłogi. I moim zdaniem hałas wewnątrz takich kabin był, jest i będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 3 Listopada 2009 Kazdy szklarz taka szybe Ci dotnie na wymiar. Hartowanej szyby nie dotniesz bo rozsypie się na kawałki, a innych do kabin się nie zakłada. Ja wlasnie zalozylem zwykle dociete do drzwi w Zetorze i jakos jezdzi, juz wczesniej tak robilem i nie mam do tej pory problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 3 Listopada 2009 Kazdy szklarz taka szybe Ci dotnie na wymiar. Hartowanej szyby nie dotniesz bo rozsypie się na kawałki, a innych do kabin się nie zakłada. Ja wlasnie zalozylem zwykle dociete do drzwi w Zetorze i jakos jezdzi, juz wczesniej tak robilem i nie mam do tej pory problemow.a mi dolna szyba w dźwiach pękła{zwykła} jak wiatr zawiał i trzasnoł to niebezpieczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Mam pytanie czy produkuje jakaś firma kabiny do C-330 z podłogą?? Jeżeli nawet nie to jaką fimę byście polecali??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maureliusz 0 Napisano 5 Kwietnia 2015 Hej! Możecie poradzić jaką kabinę wybrać? Jaki producent? Jest tego sporo, a nie chcę wtopić. To co mnie interesuje:- kabina bez błotników - chce zostawić oryginalne- musie dobrze pasować do oryginalnych błotników - aby nie było problemów- tylną kurtynkę, plandekę żeby miała- jak najtaniej (o ile to możliwe) - nie chcę podwajać wartości ciągnika Napiszcie proszę co założyliście u siebie i czy jesteście zadowolenia. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach