buchaj 0 Napisano 13 Kwietnia 2007 Nie znalazłem na tym forum żadnej informacji o tym pługu, więc chciłąbym się o nim czegoś więcej dowiedzieć. Czy ktoś użytkuje ten pług? Czy jest lepszy czy gorszy niż zagonowy albo obrotowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 pierwsze slysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 sąsiad w wiosce ma taki pług.4 skibowy i orze 1614 i ursus naprawdę ma co robić. chyba za bardzo nie jest z tego pługa zadowolony.tak to wyglądahttp://www.agromasa.com/?site=nowe-maszyny-rolnicze&id=plug-famarol-plugi-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 hmmm mi sie wydaje ze ten plug to przesuwa ziemie a nie przewraca ale z tego co wyczytalem to to sie nim strasznie wolno robi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 Takim pługiem to jest mordęga anie orka!!Jaki opór stawia ten pług-nie dziwie się,że 1614 ma co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 Hmm... mi się wydawało, że korpusy w tym pługu ustawione są pod innym kątem. Z tego co wyczytałem w necie to od obracanego różni się tym, że ma 2x mniej korpusów i są one jedynie przekręcane na drugi bok. Myślałem, że może on być lepszy od obracanego, bo jest lżejszy, przez co bezpieczniejszy dla podnośnika, ale z tego co tu piszecie, to z obracanym traktor mniej się zużyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 panowiero polski pług ja miałem kiedyś filmik lemkena z pługiem wachadłowym super sprawa jest już od 2003 roku nazywa się ´Glimmer`to jet zupełnie coś inneko jak ten polski http://www.landwirtschaft.sachsen.de/de/wu/Landwirtschaft/lfl/inhalt/6469_6476.htmi na tej stronce też jest gdzieś w połowie:http://www.lemken.com/englisch/presse-e.htmz tego co widziałem na filmiku to jest poprostu bajer a ciągnik nie dostaje przy nim w dupe. postaram się załatwić ten filmik. jak bede miał to napisze pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Prace tego pługa można porównać do pracy spychacza ze skosowanym spychem (pługiem). Coś niezbyt udany taki wynalazek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Prace tego pługa można porównać do pracy spychacza ze skosowanym spychem (pługiem). Coś niezbyt udany taki wynalazek na lemkena także patrzałeś czy tylko na polski?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Prace tego pługa można porównać do pracy spychacza ze skosowanym spychem (pługiem). Coś niezbyt udany taki wynalazek na lemkena także patrzałeś czy tylko na polski??Miałem na myśli polski w ostatnim zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi, ale jakoś ogólnie nie mam przekonania do tego rodzaju pługa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 lemkena na filmie widziałem lekko szedł i ładnie przykrywał ale w rzeczywistoście jak widzę gościa z 4 skibowym i 1224 kopci na maxa to nie wiem czy tak nieudany jest ten polski pług czy dobrze nakręcona reklamówka lemkena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Może to tylko polski jest taki do d...py. Zresztą, z tego co słyszałem, to Ibisy też są zabójcze dla ciągnika, co nie oznacza, że wszystkie obrotówki takie są.Do gedii: byłbym wdzięczny, gdybyś podał ten link z filmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 będe miałgo ten filmik dzisiaj albo jutro na płycie 6203770 to moje gg jak się ze mną skontaktujesz to powiem ci czy da rade na poczte go przesłać i czy już go mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 15 Kwietnia 2007 Jak już bedziesz miał ten filmik to wrzuć go na agrofoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak już bedziesz miał ten filmik to wrzuć go na agrofoto mam ale zajmuje ponad 150mega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 16 Kwietnia 2007 O kur... duzo!!!! Pozostaje znajść jakis serwer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 30 Kwietnia 2007 mam taki plug i dzisiaj pojechalem w pole sorawdzic jak chodzi z moim nowym nabytkiem zts 16245. 5 skib i idzie jak burza biorac pod uwage ze nie jest to jakas strasznie ciezka ziemia. przykywa ladnie a i tempo pracy niczego sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 30 Kwietnia 2007 A masz możliwość nakręcenia filmu o tym pługu podczas pracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 30 Kwietnia 2007 raczej nie ebde mial narazie jak z takiego powodu ze raczej nie mam co nim robic. Chyba ze ojciec sie namysli zeby taka jedna dzialke doprowadzic do stanu uzywalnosci. W miare mozliwosci postaram sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 1 Maja 2007 Ok. Jeśli już nakręcisz to wrzuć na agrofoto. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 2 Maja 2007 ok przerobie troche hilmik z glimerem tak do 20 mega może 2X20 mega kto chce pisać e-meil'ePOZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 2 Maja 2007 Być może masz mój e-mail, ale na wszelki wypadek podam:buchajmg@wp.plP.S.jeśli go masz to możesz usunąć ten post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 2 Maja 2007 Ja też jestem zainteresowany tym filmem więc proszę o przesłanie na themartin666@wp.pl oczywiście jeśli można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 2 Maja 2007 wysłałem pliki nie za duże ale zrobie jeszcze jedn prubie i powysyłam cały filmik POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 3 Maja 2007 ja tez bym poprosil jesli mozna amadevsh@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach