luk 0 Napisano 3 Listopada 2005 jaki wybrac jaki kto ma i chwali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Listopada 2005 Znajomy ściągnoł jakiegoś z czech bo tańszy od Polskiego o 10 000 zł a to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 5 Listopada 2005 a ten z SANO to kiepski ?????? o krowach to ja duzo nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralf 0 Napisano 5 Listopada 2005 ten z sano to zdzierstwo w biały dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 2 Grudnia 2005 witam, pytanko mam małe - śmiga ktoś może wozem paszowym z poziomym mieszadłem pojedynczym, bo na nowego sie nie bardzo czuje, a jest mozliwość kupna takiego używanego, tylko czy właśnie warto? Jakby ktoś wiedział jak jednorodny jest taki TMR i czy treściwe są w miarę dobrze wymieszane to bardzo proszę o odpowiedź, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 18 Grudnia 2005 Proszę o Wasze opinie na temat wozów paszowychjakość TMR z dużym udziałem sianokiszonkifunkcjonalnośćmożliwość dodawania dodatków dokładność opróżniania komoryi przystępność ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawela56 0 Napisano 23 Grudnia 2005 Posiadam Sano, fakt że jest chyba droższy od konkurentów, ale wykonanie jest naprawde solidne, i jest funkcjonalny, servis na moim terenie jest extra poprostu jestem zadowolony z zakupu, gdybym drugi raz kupował kupił bym go drugi raz. Tak nawiasem mówiąc byłe jednym z piewszych klijentów na ten wóz, Rozmawialem z człowiekiem który jest właścielem firmy Mayer, czyli produkującym dla Sano te wozy, ojciec był na wycceczce w fabryce. Solidna firma. Na rynku niemieckim bardzo licząca się zresztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 24 Grudnia 2005 Posiadam Sano, fakt że jest chyba droższy od konkurentów, ale wykonanie jest naprawde solidne, i jest funkcjonalny, servis na moim terenie jest extra poprostu jestem zadowolony z zakupu, gdybym drugi raz kupował kupił bym go drugi raz. Tak nawiasem mówiąc byłe jednym z piewszych klijentów na ten wóz, Rozmawialem z człowiekiem który jest właścielem firmy Mayer, czyli produkującym dla Sano te wozy, ojciec był na wycceczce w fabryce. Solidna firma. Na rynku niemieckim bardzo licząca się zresztą. pawel56 po ile sprzedajecie cieleta byczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawela56 0 Napisano 24 Grudnia 2005 Posiadam Sano, fakt że jest chyba droższy od konkurentów, ale wykonanie jest naprawde solidne, i jest funkcjonalny, servis na moim terenie jest extra poprostu jestem zadowolony z zakupu, gdybym drugi raz kupował kupił bym go drugi raz. Tak nawiasem mówiąc byłe jednym z piewszych klijentów na ten wóz, Rozmawialem z człowiekiem który jest właścielem firmy Mayer, czyli produkującym dla Sano te wozy, ojciec był na wycceczce w fabryce. Solidna firma. Na rynku niemieckim bardzo licząca się zresztą. pawel56 po ile sprzedajecie cieleta byczki? 2-3 tygodniowe ok 700 zl za sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 25 Grudnia 2005 Posiadam Sano, fakt że jest chyba droższy od konkurentów, ale wykonanie jest naprawde solidne, i jest funkcjonalny, servis na moim terenie jest extra poprostu jestem zadowolony z zakupu, gdybym drugi raz kupował kupił bym go drugi raz. Tak nawiasem mówiąc byłe jednym z piewszych klijentów na ten wóz, Rozmawialem z człowiekiem który jest właścielem firmy Mayer, czyli produkującym dla Sano te wozy, ojciec był na wycceczce w fabryce. Solidna firma. Na rynku niemieckim bardzo licząca się zresztą. pawel56 po ile sprzedajecie cieleta byczki? 2-3 tygodniowe ok 700 zl za sztukę i kto to kupuje??????? jak sens zero oplacalnoscidolnyslask od 350 do max 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Grudnia 2005 W południowo zachodniej wielkopolsce za 2-4 dniowego HF byczka wołają 600 zł i więcej zależy od wagi i wiara bierze nie patrzy na nic a mięsne to zaczynają się od 700zł. Luk daj mi swoje namiary to zrobimy spółkę i pohandlujemy cielaczkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 25 Grudnia 2005 W południowo zachodniej wielkopolsce za 2-4 dniowego HF byczka wołają 600 zł i więcej zależy od wagi i wiara bierze nie patrzy na nic a mięsne to zaczynają się od 700zł. Luk daj mi swoje namiary to zrobimy spółkę i pohandlujemy cielaczkami :D powoli sie zastanawiam sam nad sensem ich opasania trzymam go 1,5 roku a tu w jedna chwilke moge zarobic prawie 100% (tylko pytanie co za barany daja za cielaka tyle kasy ,gdzie sens oplacalnosci gdzie logika) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Grudnia 2005 No tak to jest na dzień dzisiejszy to w mojej miejscowości wszyscy "krowarze" wykożystali już limit mleka. Na rynku za litr limitu już chcą 1,5 zł. Limitów z innego województwa nie przerzucisz no i tak jest. Co mądrzejsi zaczęli wiązać byczki i walą im mleko od krów więc zaczęło brakować byczków więc cena rośnie. A o tej spółce to mówiłem całkiem serio. Jak miożesz załatwić większą liczbę byczków 5-10 sztuk jednorazowo to napewno coś z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 25 Grudnia 2005 No tak to jest na dzień dzisiejszy to w mojej miejscowości wszyscy "krowarze" wykożystali już limit mleka. Na rynku za litr limitu już chcą 1,5 zł. Limitów z innego województwa nie przerzucisz no i tak jest. Co mądrzejsi zaczęli wiązać byczki i walą im mleko od krów więc zaczęło brakować byczków więc cena rośnie. A o tej spółce to mówiłem całkiem serio. Jak miożesz załatwić większą liczbę byczków 5-10 sztuk jednorazowo to napewno coś z tego będzie.[/quo przykro mi kolego zgromadziłem tyle paszy ze musze trzymac cieleta a jezeli bede miał jakis nadmiar to dam ci znac miesiecznie odbieram ok 14 szt ale teraz na styczen i luty w duzych gospodarstwach jest sezon wycielen wiec zobaczymy a za takie sztuki po 130-200 ile płacą u was bo takich mam z 40 szt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 25 Grudnia 2005 Ja sprzedaje 4 dniowe po 10zł za kilogram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 26 Grudnia 2005 Ja sprzedaje 4 dniowe po 10zł za kilogram no i to jest nawet dobra cena choc u nas jest o 2 zl taniej a za cieleta do 2 tygodni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 26 Grudnia 2005 No tak to jest na dzień dzisiejszy to w mojej miejscowości wszyscy "krowarze" wykożystali już limit mleka. Na rynku za litr limitu już chcą 1,5 zł. Limitów z innego województwa nie przerzucisz no i tak jest. Co mądrzejsi zaczęli wiązać byczki i walą im mleko od krów więc zaczęło brakować byczków więc cena rośnie. A o tej spółce to mówiłem całkiem serio. Jak miożesz załatwić większą liczbę byczków 5-10 sztuk jednorazowo to napewno coś z tego będzie.[/quo przykro mi kolego zgromadziłem tyle paszy ze musze trzymac cieleta a jezeli bede miał jakis nadmiar to dam ci znac miesiecznie odbieram ok 14 szt ale teraz na styczen i luty w duzych gospodarstwach jest sezon wycielen wiec zobaczymy a za takie sztuki po 130-200 ile płacą u was bo takich mam z 40 sztJakiś miesiąc temu gościu proponował mi 3 sztuki koło 150 kg za 1000 za sztuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawela56 0 Napisano 4 Stycznia 2006 Widze ze moderator wzial w lape od gosci z Sano albo sam sprzedaje bo inne posty o wozach paszowych zniknely a zostaly tylko te z cudownymi wozami (co nie wszyscy rolnicy to potwierdzaja), a moze to bylo inne forum . nie wiem jak moderator ale ja nic nie bralem w lape;/ i uważam ze wozy Sano są solidnie wykonane bo sam tekiego używam już chyba 2 lata, i jak narazie jestem zadowolony, fakt fkarm ze co jakiś czas trzea noże tnące wymienić:) ale tego sie chyba nie da uniknąć o ile wiem. A co do innych firm to napewno też nie są złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 4 Stycznia 2006 Widze ze moderator wzial w lape od gosci z Sano albo sam sprzedaje bo inne posty o wozach paszowych zniknely a zostaly tylko te z cudownymi wozami (co nie wszyscy rolnicy to potwierdzaja), a moze to bylo inne forum . WYPRASZAM SOBIE.Jak to zniknęły, przecież wszystkie posty, które sie pojawiły o wozach paszowych zostały przeniesione do jednego wspólnego tematu, własnie tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Stycznia 2006 Moim zdaniem byly tu jeszcze tematy dotyczace wozow Faresin, Tarupa, tych czeskich jak jak i wloskich ostatnio tak promowanych. Informacje byly pobierzne dotyczace ceny, jesli sa gdzies na innym forum to przeprzszam i prosze o informacje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Lutego 2006 Witam wszystkich Czy ma ktoś doświadczenie z włoskimi wozami paszowymi? W niedługim czasie będziemy importować różne typy wozów, napiszcie jakie polecacie i co się sprawdza w polskich warunkach. Zgóry dziękuję za odp., jeżeli moderator umieści tego posta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lutego 2006 Jakie wozy zamierzacie importowacChodzi mi o marki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lutego 2006 W moich stronach ludzie pokupowali SANO i klną na czym świat stoi. W opinii moich znajomych ta maszyna się nie nadaje - takie mieszanie to śmiech z ludzi.Doby paszowóz ma mój znajomy, ale nie wiem czy mogę powiedzieć markę, żeby nie było reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Lutego 2006 Stary a jaką reklamę zrobiłeś SANO! Czego się szczypiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawela56 0 Napisano 13 Lutego 2006 W moich stronach ludzie pokupowali SANO i klną na czym świat stoi. W opinii moich znajomych ta maszyna się nie nadaje - takie mieszanie to śmiech z ludzi.Doby paszowóz ma mój znajomy, ale nie wiem czy mogę powiedzieć markę, żeby nie było reklamy. No to może chcieli byśmy usłyszeć jaki to jest ten "dobry paszowóz" i z jakich względów jest "dobry"? Mercedes Vito niby też jest "dobry" ale w innym tego słowa znaczeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach