Skocz do zawartości
nokia

Co dzisiaj robiłem w polu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie, co dzisiaj robiliście w polu, chodzi mi o wymiane co w jakich rejonach jest robione w pracach polowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie w polu tylko w lesie (a raczej mokradlłach porośniętych olchami). Zamiast ścięte olszyny musiałem wyciagać sąsiada z bagna 2 godziny się zeszło, trzema traktorami go wyrywaliśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no ja dziś pryskałem na chwasty łąke bo sie pokrzyw duzo nasiało. a tak to z gruzem na usłudze trochu jezdziłem.

Ja trochę odbiegnę od tematu: czym pryskałeś te chwasty? Bo ja mam trochę ostów na jednej łące i nic tego nie bierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbierałem korzenie po porzeczkach po uwczesnym potraktowaniu ich kultywatorem. Robota monotonna i nieciekawa aczkolwiek nieunikniona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od 3 dni walcze z sadzeniem ziemniaków a jutro mykam JDkiem na pokazy do smiardowa złotowskiego idzień sadzenia w plecy apewne skończe dopiero w piątek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj posiałem życice jednoroczne na kiszonkę dla krów, zostało jeszcze trochę gówieństwa wywieźć pod ziemniaki i kukurydzę. Jare siane przed "Palmową" dopiero wschodzą - więc do oprysku jeszcze z 2 tyg. - o ile ich zaraz śnieg nie przykryje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj skończyłem sadzić ziemniaki obsiałem poprzeczniaki jęczmieniaem i posiałem 1,5ha faceli POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja to dziś sie ogrodem zajołem moim i sąsiada który już wiekowy jest i kosiłem pół dnia potem jeszcze drzewo wycinałem bo kurde nie wiadomo z jakioego powodu uschló.. a szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przygotowałem pole pod założenie łąki. Kamienie wyzbierame wyruwnane jak na stole tata za śleą jeździł Mtz na 9 z reduktorem, a w poniedziałek siew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przygotowałem pole pod siew kukurydzy, z konieczności agregatem czynnym krone 3m szeroki , taki spiek na glinie że bronami można 100 razy jeździć i tak nic z tego. JAk popada to może coś wyrośnie z tej kukurydzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi