nokia 0 Napisano 17 Kwietnia 2007 tak jak w temacie, co dzisiaj robiliście w polu, chodzi mi o wymiane co w jakich rejonach jest robione w pracach polowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 17 Kwietnia 2007 no ja dziś pryskałem na chwasty łąke bo sie pokrzyw duzo nasiało. a tak to z gruzem na usłudze trochu jezdziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 17 Kwietnia 2007 A ja nie w polu tylko w lesie (a raczej mokradlłach porośniętych olchami). Zamiast ścięte olszyny musiałem wyciagać sąsiada z bagna 2 godziny się zeszło, trzema traktorami go wyrywaliśmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 17 Kwietnia 2007 zimnioki - sadziłem a wlasciwie pyry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 w poniedziałek zasiałem kukurydze a wczoraj buraki. Jestem obrobiony. Czekam na sianokosy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 no ja dziś pryskałem na chwasty łąke bo sie pokrzyw duzo nasiało. a tak to z gruzem na usłudze trochu jezdziłem.Ja trochę odbiegnę od tematu: czym pryskałeś te chwasty? Bo ja mam trochę ostów na jednej łące i nic tego nie bierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 Ziemniaki zasadzone w sobotę,jeszcze opryski i czekać żniw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 Zbierałem korzenie po porzeczkach po uwczesnym potraktowaniu ich kultywatorem. Robota monotonna i nieciekawa aczkolwiek nieunikniona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 Ja od 3 dni walcze z sadzeniem ziemniaków a jutro mykam JDkiem na pokazy do smiardowa złotowskiego idzień sadzenia w plecy apewne skończe dopiero w piątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 18 Kwietnia 2007 gedii jutro są jakieś pokazy w śmierdowie ??odezwij się na gg 295285 to pogadamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomu 0 Napisano 19 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj uprawialem grzadki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 19 Kwietnia 2007 Ooo, fajny temacik, coś nowego wczoraj uprawiałem kuzynowi pole pod kukurydze, a dziś była akcja "pyry", zasadzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja wczoraj posiałem życice jednoroczne na kiszonkę dla krów, zostało jeszcze trochę gówieństwa wywieźć pod ziemniaki i kukurydzę. Jare siane przed "Palmową" dopiero wschodzą - więc do oprysku jeszcze z 2 tyg. - o ile ich zaraz śnieg nie przykryje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 20 Kwietnia 2007 dzisiaj skończyłem sadzić ziemniaki obsiałem poprzeczniaki jęczmieniaem i posiałem 1,5ha faceli POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 20 Kwietnia 2007 a ja to dziś sie ogrodem zajołem moim i sąsiada który już wiekowy jest i kosiłem pół dnia potem jeszcze drzewo wycinałem bo kurde nie wiadomo z jakioego powodu uschló.. a szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoSS 0 Napisano 21 Kwietnia 2007 przygotowałem pole pod założenie łąki. Kamienie wyzbierame wyruwnane jak na stole tata za śleą jeździł Mtz na 9 z reduktorem, a w poniedziałek siew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja wczoraj ciąłem drzewo a mój papa wymieniał burty w rozrzutniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 24 Kwietnia 2007 ja natomiast dziś posaiełm i obredliłem ziemniaki:).....ludzie kiedy wreszcie ten deszc spadnie bo sucho jak cholera...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 25 Kwietnia 2007 ludzie kiedy wreszcie ten deszc spadnie bo sucho jak cholera......Po niedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 25 Kwietnia 2007 ludzie kiedy wreszcie ten deszc spadnie bo sucho jak cholera......Po niedzielikyórej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 25 Kwietnia 2007 Eee...tego nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maja 0 Napisano 26 Kwietnia 2007 ostatnio padało pięć tygodni temu i już się stresuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoSS 0 Napisano 26 Kwietnia 2007 przygotowałem pole pod siew kukurydzy, z konieczności agregatem czynnym krone 3m szeroki , taki spiek na glinie że bronami można 100 razy jeździć i tak nic z tego. JAk popada to może coś wyrośnie z tej kukurydzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 26 Kwietnia 2007 no własnie --jak popada ale na to niestety jak narazie sie niezbytnio zanosi.....( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CDRolnik 0 Napisano 27 Kwietnia 2007 Ja wczoraj przyorałem obornik i dziś posadziłem kartofle (IRGA):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach