robern 0 Napisano 4 Maja 2009 Szkoda...Ale takie działanie ANR jest co najmniej zastanawiające.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 6 Maja 2009 anr to banda cwaniaków ty sie narobisz i kase wpompujesz a jakis ich znajomek pseudorolnik sprzatnie ci ziemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 21 Maja 2009 wczoraj posiałem ostatni kawałek pola obsiałem go jęczmieniem moze cos wyrosnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Maja 2009 tylko że nie dojrzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 22 Maja 2009 jak bedzie miało juz dojrzałosc to prysne randapem może to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SONAR 0 Napisano 24 Maja 2009 Od trzech tygodni robię porządki na dwudziestoletnim ugorze ( jest tego około 10 hektarów ) jak już powyrywam wszystkie drzewa i krzaki to pomyśle nad uprawami ekologicznymi ( większe dopłaty ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 24 Maja 2009 byłem na polu i tak : rzepak słaby , pszenica jakotaka wyrabia się , jęczmień ozimy narazie wydląda najlepiej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 25 Maja 2009 jak bedzie miało juz dojrzałosc to prysne randapem może to pomoże. A nie lepiej zasiać jakieś "cóś" wieloletnie, jakiś łubin, rutwice, jakieś strączki wieloletnie? jeden siew, potem nie orzesz, nie siejesz a zbierasz i "futer" w koryto masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 26 Maja 2009 ja juz wczesnij złozyłem wniosek na młodego rolnika i podałem jakie uprawy beda na moich polach i wczesniej zaplanowałem ze bedzie tam jęczmień ale troche sie nie wyrobiłem i musiałem to siać w tak późnym terminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 19 Lipca 2009 Jaktam panowie kiedy zniwa zaczynacie ? Bo kolo mnie jeden gosciu wczoraj juz zyto kosil nie wiem jakie ziarno bylo bo moje jeszcze troche miekkie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 29 Lipca 2009 Ja wczoraj kosiłem żyto i jest takie sobie ale pszenżyto jest suche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 21 Sierpnia 2009 Jak tam panowie po zniwach juz ? Bo ja dopiero wczoraj zakonczylem dlugo troche to trwalo bo wszystko z ojcem robilem pola daleko od domu i troche wyjazdy ! jak u was z plonami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 21 Sierpnia 2009 mi jeszcze zostało 2ha jeczmienia i 0,5ha pszenicy plony dobre ale przy obecnych cenach to wyszło mi 56zł/ha zysku z pszenicy zimowej po podliczeniu wszystkich kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 21 Sierpnia 2009 mi jeszcze troche ponad 30 zostało ale u mnie zawsze późno żniwa sie zaczynaja zeszta jak wszedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 22 Sierpnia 2009 Kiedy zamierzacie kosić kukurydzę na kiszonkę ?u mnie strasznie podsycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 22 Sierpnia 2009 Wczoraj o 10 wieczorem skończyliśmy rozładowywać ostatnią przyczepę zboża. Plony niższe od średniej z wielolecia - słabe i nierówne wschody, wtórne zachwaszczenie, choroby grzybowe od deszczu zrobiły swoje Kombajnista opowiadał, że na wielu stanowiskach w pszenicy wdała się śnieć cuchnąca i zbiór nie przekraczał tony - a kombajnu w czasie koszenia widać nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 26 Sierpnia 2009 rzepak dziś posiany siałem Forze i Barosa wyszło 2,7kg/ha co daje 65 ziaren na m2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 28 Sierpnia 2009 rzepak dziś posiany siałem Forze i Barosa wyszło 2,7kg/ha co daje 65 ziaren na m2mój wschodzi dziś odlondałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gwiezdny Tancerz 0 Napisano 28 Sierpnia 2009 jożem dzisiej gnój waloł ale żem grubo nawiozł tur nie założe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Marca 2010 dzis pierwsza robota w polu w tym roku czyli nawóz posiany. Siarczan amonu na rzepak i sól potasowa na pszenicę ozimą i rzepak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 24 Marca 2010 Komu dobrze u mnie to nawet nie ma co marzyć o wejściu z jakąkolwiek robotą w pole. Nawet w gumowcach strach bo można w błocie zgubić. Takie uroki Podlasia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 24 Marca 2010 tez jestem z podlasia i sąsiad z wioski kultywatorował dzis pole, co prawda zgórek i piasek ale zawsze to pierwszy w okolicy:P' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 26 Marca 2010 Pogoda piękna zasiałem dzisiaj 12 ha owsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 28 Marca 2010 nawozy rozsiane,ziemniaki wczesne zasadzone,owies i pszenica posiane-w polach to sie juz kurzyc zaczelo tak ziemia obeschla a kawalek dalej woda stoi i nieda sie wjechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 28 Marca 2010 nawozy azotowe na pszenicę, pszenzyto i rzepak już rozsiane, pod buraki poszła już polifoska i sól potasowa oraz jeden przejazd agregatem, a pod ziemniaki dałem juz sól potasową. A teraz dopiero po świętach sie zacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach