rooolnik 0 Napisano 1 Kwietnia 2010 Dziś zajeżdżam na pole a tam rzepak kwitnie i się zastanawiam czy nie prysnąć na słodyszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SONAR 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja mam przymusowy urlop , którego pomysłodawcą jest WYROSTEK ROBACZKOWY ( a sponsorem KRUS ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek_1995 0 Napisano 28 Kwietnia 2010 mialem dzisiaj pryskac ale wialo i pojechalem redlic ziemniaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 1 Maja 2010 a ja dzis sieje pszeniczke jara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 2 Maja 2010 ja wczoraj popryskałem buraki na chwasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 22 Maja 2010 pierwsze 30 rolek sianokiszonki w tym roku zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 23 Maja 2010 paslem labedzie na lakach a i kaczki sie zdarzyly, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 30 Maja 2010 Ja wczoraj pryskałem kukurydze ledwo przejechałem takie mokro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 30 Maja 2010 tam gdzie dalo sie wjechac to popryskalem kukurydze i zboza jare,reszta podtopione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 15 Sierpnia 2010 A ja w piątek 13 skończyłem żniwa i słoma zebrana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 15 Sierpnia 2010 ja tez skonczyłem w piątek!!dzisiaj dożynki jestem zadowolony z tych żniw mimo kapryśnej pogody udało sie wszystko w czas zebrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 15 Sierpnia 2010 Ja tez juz po zniwach tez w piatek skonczylem ! Zbiory troche gorsze jak w zeszlym roku ale jak na taki rok to i tak nie zle ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 10 Września 2010 Byłem ze szpadlem na polu żeby trochę wody spłynęło ale to walka z wiatrakami. Niedługo będę chyba ryby zapuszczał. Nie wiem czy w tym roku uda mi się zasiać oziminy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 16 Września 2010 Udało mi się zrobić orkę siewną tam gdzie nie płynie rzeka przez pole. Mam jeszcze bielicę, na którą planuję wjechać jeszcze z rozrzutnikiem obornika a kto ma bielice to wie jakie są ciężkie w uprawie (gdy jest sucho to twarda jak skała a jak mokro to bagno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Listopada 2010 Robota na ten rok w polu zakończona. Dziś skończyłem orać pod buraki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 17 Listopada 2010 U mnie raczej też. Wczoraj byłem na bagnie w pszenicy i już w tym roku nie wjadę. Chyba mi się będzie szykowała na wiosnę wsiewka jarej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 21 Listopada 2010 u nas juz prawie wszedzie mozna wjechac wiec roboty polowe w pelni-obornik,orka ,opryski,talerzowanie,koszenie,rzepak u sasiadow jeszcze do skoszenia ,pszenice w piatek talerzowali[tylko raz go wyciagalem] do zimy moze sie odrobie bo pogoda na razie dopisuje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 22 Listopada 2010 To nieźle. Ja mam jeszcze jedno pole, gdzie przez całe lato rzeka płynie. Miała być pszenica w tym roku. Jakieś pół hektara psu w... U sąsiada stoi pszenżyto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 11 Grudnia 2010 Witam.Ja musiałem z jednego dachu zwalać śnieg(ok.25cm.mokrego śniegu).Tem.+2*C i pada deszcz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 11 Grudnia 2010 a na mazowszu sniezyce temp. okolo 0 byla w dzien teraz spada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 3 Marca 2011 Dziś posiałem sól potasową po pszenicy ozimej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 3 Marca 2011 A u mnie jeszcze sporo śniegu leży, nie ma mowy o jakichkolwiek pracach na polu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 3 Marca 2011 dzis termometr nagrzał sie na słońcu do +19*C : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Marca 2011 U mnie za dużo śniegu na polach żeby sypać saletrę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 4 Marca 2011 śnieg to tylko został w głębokim cieniu,bajkowa pogoda tylko się opalać,rzepak już zasiliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach